LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za stručnu obuku

Slab odaziv šibenskih studenata za obuku u Turskoj

Studenti Veleučilišta u Šibeniku imali su priliku prijaviti se za stručnu obuku u Turskoj koju stipendira Dogus grupa. Od ukupno 222 studenta koji su se mogli prijaviti, prijavilo ih se 42.

Studenti Veleučilišta u Šibeniku imali su priliku prijaviti se za stručnu obuku u Turskoj koju stipendira Dogus grupa. Od ukupno 222 studenta koji su se mogli prijaviti, prijavilo ih se 42.

Krajem siječnja završio je natječaj za stručnu obuku u Turskoj koji je bio otvoren za studente Veleučilišta u Šibeniku. Stručnu obuku u potpunosti stipendira turska Dogus grupa pa će studentima biti plaćeni svi troškovi, poput prijevoza, smještaja, hrane, zdravstvenog osiguranja i raznih izleta, te džeparac. Nakon završene obuke studenti će sklopiti ugovor o radu u Hotelu Šibenik koji će Dogus grupa graditi u Šibeniku.

Na natječaj su se mogli prijaviti svi studenti 3. godine studija turističkog menadžmenta te 1. i 2. godine specijalističkog studija menadžmenta, jedini uvjet bilo je poznavanje engleskog jezika i rada na računalu. Takvih studenata ukupno je 222, ali prijavilo ih se samo 42. Prodekanica za poslovanje Veleučilišta u Šibeniku, dr. sc. Ivana Žilić, smatra kako su svi studenti zadovoljavali uvjete te ne vidi razloga za slab odaziv. Matija Blaće, predsjednik studentskog vijeća, kao uzroke nezainteresiranosti većine studenata za ovu obuku navodi slabu želju studenata da nakon studija ostanu raditi u Šibeniku, ali i sezonske poslove koje će studenti raditi preko ljeta kada će se odvijati obuka u Turskoj.

Od 42 prijavljena studenta, njih 20 bit će odabrano te će oni u razdoblju od svibnja do rujna ove godine odlaziti na obuku u turski hotel u Marmarisu.

Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj u kojemu je Dogus grupa odlučila stipendirati obuku za studente, a ugovor su sklopili isključivo s Veleučilištem u Šibeniku. Inače, ova turska grupacija u Šibeniku je već izgradila marinu za megajahte, a u planu imaju i gradnju hotelskog kompleksa pod nazivom "Hotel Šibenik" u kojemu bi studenti nakon završetka ove obuke trabli radii godinu dana.

FOTO: WIKIMEDIA