Edukacija u Vrpolju

Seminar za studente i mlade o donošenju odluka u lokalnoj zajednici strukturiranim dijalogom

Isto

Besplatan seminar „Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici” održat će se u utorak, 3. srpnja u Vrpolju. U njemu mogu sudjelovati studenti te mlade osobe, zainteresirane za poboljšanje vlastitog položaja u okviru lokalnih zajednica.

Mreža mladih Hrvatske, Udruga gradova i Udruga općina pozivaju sve studente i ostale mlade zainteresirane osobe u dobi od 15 do 30 godina da se prijave za sudjelovanje u seminaru naziva Strukturiranim dijalogom do promjene u lokalnoj zajednici. Održat će se 3. srpnja u Vrpolju, točnije u zgradi Općine Vrpolje, i to u sklopu projekta strukturiranog dijaloga naziva Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene koji financira program Erasmus+.

Svrha organiziranja seminara ovakvog tipa jest upoznavanje mladih s potencijalom primjene strukturiranog dijaloga unutar lokalne sredine, ali i sa samim njegovim značenjem i djelovanjem kao procesa savjetovanja mladih o stanovanju, obrazovanju i radničkim pravima. Tako će mnogi sudionici, koji mogu biti predstavnici lokalnih udruga, samouprava i inicijativa mladih u okviru seminara imati priliku razviti, a kasnije i izložiti vlastite ideje o projektima publici. Treba napomenuti da je seminar namijenjen isključivo za osobe s područja Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Rok za prijavu je 25. lipnja, a odabrani će kandidati biti obaviješteni o odobrenju svojega dolaska do 28. lipnja. Seminar je za sve sudionike besplatan, a putne i prehrambene troškove plaćaju organizatori. O ostalim će detaljima sudionici biti pravodobno obaviješteni nekoliko dana prije održavanja seminara, a više informacija o programu i vremenu održavanja dostupno je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

ZIMS 2017.

Znanstveni kongres

Studenti medicinari pripremili ZIMS za medicinare i nemedicinare

Mladi doktori, studenti medicinskog i biomedicinskog područja izlažu svoje radove, a svi zainteresirani slušaju predavanja i sudjeluju na radionicama za vrijeme trajanja novog izdanja ZIMS-a posvećenog hitnoj medicini.

Regrutacija

AIESEC Hrvatska

AIESEC prima nove članove, uključite se u najveću studentsku organizaciju

Udruga trenutno organizira regrutaciju novih članova i traži mlade i ambiciozne studente koji žele aktivno sudjelovati u rješavanju problema na globalnoj razini.

Dompes

Gradnja „Kuće kruha i duha“

Više od milijun eura donirano studentskom domu Dompes u Mostaru

Gradnja doma za studente slabijeg imovnog stanja Dompes napreduje po planu i očekuje se da će biti otvoren u rujnu tekuće godine. Objavljene su sve donacije, imena donatora i troškovi prilikom gradnje.

Djevojka s laptopom

Edukacija za mlade

Besplatne radionice novinarstva s Arteistovim novinarima

– Učit ćemo vas zanatu i stilistici izvan newsrooma, žutila i huškačke politike. Stvari koje ćete čuti u Zapruđu nećete čuti u visokoobrazovnim ustanovama. – poručuju iz Arteista.

Tvorci šarenih stepenica

Poruka mira

Studenti obojali najduže stepenice u Siriji

Kako bi poslali poruku mira i ljubavi, ali i drugačiju sliku Sirije u svijet, studenti su obojali stepenice u živopisne boje.