„Back to" srednji vijek

SD Lašćina od srijede bez interneta, rješenje se ne nazire

Lašćina

Problem s internetom nije jedini problem s kojim se stanari Lašćine suočavaju. U usporedbi sa svim drugim domovima, iako najmanji, najlošije je uređen te se studenti žale kako je „posljednja rupa'', što dokazuje i ovaj incident višednevnog nestanka interneta...

U 21. smo stoljeću i sve što se oko nas događa na neki je način povezano s internetom. Koliko je nemoguće bez njega studirati uvjerili su se ovih dana i stanovnici Studentskog doma Lašćina koji još od srijede nemaju pristup domskom internetu!

Osim što ne mogu učiti ni predavati seminare, studenti su posebno frustrirani činjenicom da im nitko nije javio što se događa niti kada će se kvar, koji traje od srijede ujutro, sanirati. Sudeći po komentarima u Facebook grupi stanara Lašćine, majstor je počeo popravljati internet u petak oko 13 sati, ali još ga uvijek nemaju.

Najprije su studentima prodali priču kako se radi o „velikom regionalnom kvaru interneta'' pri čemu je jedan od članova grupe napisao da živi (doslovno) ulicu dalje te da tamo nema problema s internetom. Nestrpljivi su studenti zatim zvali CARNet iz kojegsu im javili da oni ne vide kvar te ih uputili osobi koja je zadužena za održavanje interneta u domu. Nije bilo moguće stupiti u kontakt s upravom Studentskog centra jer je radno vrijeme završilo, a niti na mailove nisu dobili odgovore. Neki su studenti izrazili ogorčenost predlažući da nijedan stanar ne plati dom dok ne dobiju internet koji je također uračunat u cijenu smještaja.

No, problem s internetom nije jedini problem s kojim se stanari Lašćine suočavaju. U usporedbi sa svim drugim domovima, iako najmanji, najlošije je uređen te se studenti žale kako je posljednja rupa, što dokazuje i ovaj incident višednevnog nestanka interneta bez ikakve povratne informacije.

Na problem s internetom u posljednje se vrijeme žale i stanovnici Studentskog doma Stjepan Radić, no, kako doznajemo, ako se i pojavi, kvar se vrlo brzo otkloni.

Stanovnicima Lašćine možemo samo poželjeti čelične živce i brzo rješavanje problema s internetom te ovim putem potaknuti nadležne da više pažnje i sredstava posvete ovom malenom, ali dražesnom zagrebačkom studentskom domu.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Novi paviljoni na Savi

Studentski domovi u Zagrebu

Život na Savi i Lašćini: nekad i danas

U nastavku donosimo drugi dio priče o studentskim domovima u Zagrebu nekad i danas. Istražili smo što se sve promijenilo te koje su prednosti i nedostaci života u domu.

Paviljon na Šari II

Kategorije studentskih domova

Kratki vodič kroz studentski smještaj u Zagrebu II: Cvjetno, „Šara“, Lašćina

Nakon što smo vas proveli kroz „najstudentskije“ mjesto u Zagrebu, donosimo pregled i ostalih, nešto mirnijih domova, u kojima vam mira i tišine, ali i zabave te dobrog društva sigurno neće nedostajati.

Brza linija u SC-u

Studentska prehrana u Zagrebu, Splitu i Osijeku

Dežurni studentski restorani tijekom produženog vikenda

Tri će zagrebačke studentske menze biti dežurne tijekom produženog vikenda, po jedna u Splitu i u Osijeku.

S.D. Stjepan Radić 005

Obnova studentskih domova

Ivšić: "Puni kapaciteti bit će useljivi za Božić"

Obnovit će se i studentske menze, a dio sredstava će se upotrijebiti za uređivanje Studentskog doma Lašćina.

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

Urednici, novinari, lektori i fotografi, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto glavnog urednika/ce, njegovog/e zamjenika/ce, urednika/ce kolumni, lekture ili fotografije, novinara, lektora ili fotografa, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.