„Back to" srednji vijek

SD Lašćina od srijede bez interneta, rješenje se ne nazire

Lašćina

Problem s internetom nije jedini problem s kojim se stanari Lašćine suočavaju. U usporedbi sa svim drugim domovima, iako najmanji, najlošije je uređen te se studenti žale kako je „posljednja rupa'', što dokazuje i ovaj incident višednevnog nestanka interneta...

U 21. smo stoljeću i sve što se oko nas događa na neki je način povezano s internetom. Koliko je nemoguće bez njega studirati uvjerili su se ovih dana i stanovnici Studentskog doma Lašćina koji još od srijede nemaju pristup domskom internetu!

Osim što ne mogu učiti ni predavati seminare, studenti su posebno frustrirani činjenicom da im nitko nije javio što se događa niti kada će se kvar, koji traje od srijede ujutro, sanirati. Sudeći po komentarima u Facebook grupi stanara Lašćine, majstor je počeo popravljati internet u petak oko 13 sati, ali još ga uvijek nemaju.

Najprije su studentima prodali priču kako se radi o „velikom regionalnom kvaru interneta'' pri čemu je jedan od članova grupe napisao da živi (doslovno) ulicu dalje te da tamo nema problema s internetom. Nestrpljivi su studenti zatim zvali CARNet iz kojegsu im javili da oni ne vide kvar te ih uputili osobi koja je zadužena za održavanje interneta u domu. Nije bilo moguće stupiti u kontakt s upravom Studentskog centra jer je radno vrijeme završilo, a niti na mailove nisu dobili odgovore. Neki su studenti izrazili ogorčenost predlažući da nijedan stanar ne plati dom dok ne dobiju internet koji je također uračunat u cijenu smještaja.

No, problem s internetom nije jedini problem s kojim se stanari Lašćine suočavaju. U usporedbi sa svim drugim domovima, iako najmanji, najlošije je uređen te se studenti žale kako je posljednja rupa, što dokazuje i ovaj incident višednevnog nestanka interneta bez ikakve povratne informacije.

Na problem s internetom u posljednje se vrijeme žale i stanovnici Studentskog doma Stjepan Radić, no, kako doznajemo, ako se i pojavi, kvar se vrlo brzo otkloni.

Stanovnicima Lašćine možemo samo poželjeti čelične živce i brzo rješavanje problema s internetom te ovim putem potaknuti nadležne da više pažnje i sredstava posvete ovom malenom, ali dražesnom zagrebačkom studentskom domu.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Anksioznost

Poziv na oprez studenticama

Poznati manijak s crnim brkovima i dalje masturbira u okolici Studentskog doma „Lašćina”

Već 4 mjeseca ima susrete s njim. Uvijek ga sreće u jutarnjim satima, u blizini Studentskog doma „Lašćina”, osnovne škole i vrtića. Nakon ponovnog susreta studentica nam je prenijela svoja iskustva s uličnim manijakom i pozvala sve studentice na oprez.

Paviljon na Šari II

Kategorije studentskih domova

Kratki vodič kroz studentski smještaj u Zagrebu II: Cvjetno, „Šara“, Lašćina

Nakon što smo vas proveli kroz „najstudentskije“ mjesto u Zagrebu, donosimo pregled i ostalih, nešto mirnijih domova, u kojima vam mira i tišine, ali i zabave te dobrog društva sigurno neće nedostajati.

S.D. Lašćina

(Ne)moć studentskih odbora

Otkriveno zašto je „Lašćina" jedini studentski dom u Zagrebu bez domskog odbora

Budući da je SN „Lašćina" jedini dom bez vlastitog predstavništva, kontaktirali smo stanare navedenog doma i saznali zbog čega su skeptični po pitanju svrhe osnivanja odbora.

SCZG dvorište

Uoči praznika

Izmijenjeno radno vrijeme zagrebačkog SC-a, menzi i Student servisa

Zbog dvaju praznika zagrebački Studentski centar radi po izmijenjenom rasporedu sve do utorka, 26. lipnja.

Hip-hop grupa 253

Intervju s grupom 253

Žestoki „beatovi“ mladih nada hip-hopa odjekuju Lašćinom

O tome kako su od nabacanih riječi i rima nastali prvi albumi posvjedočit će članovi hip-hop grupe 253, a svim će mladima ostaviti nekoliko zrnaca životne mudrosti.