Per aspera ad astra

Saznajte kako dogurati od studenta do lidera na VERN'ovom prvom kongresu studentskih udruga

VERN

Najavljeni izlagači su Mirela Holy i mr. sc. Zdravko Kedžo, a tijekom panel rasprave prisutni studenti imat će prilike čuti poduzetnike Darija Šafarića, Luku Abrisa i Sašu Cvetojevića.

Udruga studenata VERN'a organizator je prvog kongresa studentskih udruga u Republici Hrvatskoj pod nazivom „Od studenta do lidera“. Navedeni kongres održat će se 13. ožujka 2015. godine u kongresnoj dvorani VERN'a (Iblerov trg 10) u 9 sati.

Kongres je namijenjen studentskim udrugama koje aktivno rade na promicanju studentskih aktivnosti, organiziraju raznolike projekte te brinu o interesima studentske populacije.

Tijekom bogatog programa studenti će moći razmjenjivati iskustva koja su prikupili tijekom svojeg članstva u Udruzi, a Udruga studenata VERN'a će studentima pobliže objasniti kako je to biti lider s poduzetničke i političke scene gostujućim predavanjima.

Uvodni govor pružit će dekan Veleučilišta VERN', dr. sc. Vlatko Cvrtila, a najavljeni izlagači su dr. sc. Mirela Holy i mr. sc. Zdravko Kedžo. Tijekom panel rasprave prisutni studenti moći će čuti poduzetnike Darija Šafarića („MediaSoft - CRM“), Luku Abrisa („Pet minuta“) i Sašu Cvetojevića („Insako d. o. o.“).

U drugom dijelu kongresa birat će se najbolji studentski projekt u akademskoj godini 2013./2014. Projekte će ocijeniti stručni žiri sastavljen od panelista, i to na temelju kriterija kao što su kreativnost, praktičnost i kvaliteta izvedbe projekta. Kongres će se zaključiti druženjem studenata radi produbljenja međusobne suradnje.

Prijave za sudjelovanje udruga i prijava projekta traju do 9. ožujka. Obrasce i detalje prijave možete naći na Facebook stranici kongresa.

O gostima kongresa

Mirela Holy započela je svoje životno obrazovanje u školi primijenjenih umjetnosti. Kasnije stječe titulu doktora humanističkih znanosti obranivši doktorat na temu ekološkog feminizma. Profesionalna karijera Mirele Holy započela je u Narodnom sveučilištu Dubrava, gdje je bila voditeljica manifestacija. Postaje šefica Kabineta ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja te izvršna direktorica agencije za odnose s javnošću Maksima komunikacije. Holy je javnosti najpoznatija kao bivša ministrica zaštite okoliša i prirode, a to zbog reformi koje je predlagala i provodila. Nakon odlaska s mjesta ministrice Holy osniva stranku OraH (Održivi razvoj Hrvatske).

Zdravko Kedžo rođen je u selu Ostrogašica pored Drniša. Odrastao je u Šibeniku. U Zagrebu je diplomirao i magistrirao na Fakultetu političkih znanosti. U svojoj bogatoj karijeri Kedžo je radio u gotovo svim šibenskim medijima. Za svoj rad dobio je nagradu Grada Šibenika. Nakon karijere u medijima radio je u nekoliko ministarstava te u ambasadi Republike Hrvatske u Skopju. Predavao je na Hrvatskim studijima, a trenutno radi kao predavač na Veleučilištu VERN'. Njegov rad sa studentima vidljiv je na projektima Studentske televizije; sudjeluje već godinama te potiče razvoj brojnih studenata.

Dario Šafarić je mladi ekonomist i stručnjak za marketing. Direktor je poduzeća Media-Soft Systems Limited (London). Šafarić vodi obiteljsku tvrtku Media-Soft koja se bavi razvijanjem Pharma CRM aplikacija isključivo za farmaceutski sektor. Danas rade s vodećim svjetskim farmaceutskim kućama u 40 zemalja na četiri kontinenta. Zadužen je za kontinuirano širenje svijesti o njihovim brandovima, širenje partnerske mreže te općenite menadžerske poslove, što uključuje i strateško planiranje. S obzirom na to da tvrtka djeluje na stranim tržištima, Šafarić tečno govori slovenski, engleski, njemački i talijanski jezik. Osim što mladi poduzetnik vodi tvrtku, uspijeva pronaći vremena i za pisanje te za održavanje govora i predavanja (TEDx). Šafariću je dodijeljena titula jednog od šest mozgova budućnosti.

Luka Abrus je od malih nogu znao da ga čeka budućnost u informatici, zbog čega s tog puta nikad nije skrenuo. Završio je Gimnaziju Lucijana Vranjanina u Zagrebu, a usporedno i glazbenu školu. Nakon srednje škole upisao je Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Nakon što je prošao pet internetskih tvrtki, sedam godina proveo je u Microsoftu gdje je brusio svoje informatičke i poslovne vještine. Zatim je preuzeo vodstvo tvrtke Pet Minuta – tvrtke s tridesetak zaposlenika – koja se specijalizirala za mobilna i internetska rješenja. Danas je perjanica nove generacije domaćih informatičkih tvrtki koje na posao gledaju kao globalni izazov, a ne samo kao nešto što će ih situirati ili što će uspijevati samo u lokalnim razmjerima. O njegovom vodstvu tvrtke Pet Minuta dovoljno govori nagrada Zlatna bilanca koja je tvrtki dodijeljena za poslovanje u 2013. godini. Time je Pet Minuta prepoznata kao najbolja i financijski najuspješnija od 4570 tvrtki u svojoj kategoriji.

Saša Cvetojević je uspješan poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te distribuciji robe široke potrošnje. Vlasnik je i suvlasnik nekoliko tvrtki te zdravstvenih ustanova koje posluju na hrvatskom tržištu. Specijaliziran je za upravljanje ljudskim resursima, za upravljanje projektima i zdravstvenim institucijama te za poslovne pregovore. Vrlo je aktivan član CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela, odnosno privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stupnju razvoja. Tijekom dosadašnjeg investiranja stekao je iskustvo u predstavljanju projekata investitorima tržišta Europske unije i SAD-a. Sudjelovao je u pregovorima za pristupanje EU kao član radne skupine u poglavlju Zaštita potrošača i zdravlja. Godine 2012. s još trojicom suosnivača pokreće ZIP, Zagrebački inkubator poduzetništva, gdje radi na mentorstvu i pomaganju mladim poduzetnicima. Formalno obrazovanje stjecao je na zagrebačkom sveučilištu, gdje je poslije završenog studija ekonomije na Ekonomskom fakultetu završio poslijediplomski studij. Stekao je diplomu iz zdravstvenog menadžmenta na Medicinskom fakultetu. Završio je i trening-program iz upravljanja ljudskim resursima na Međunarodnom institutu za menadžment Nicosia u Cipru.

Komentari na članak

Vezani članci

SUPEUS izabrao novu upravu

Pred SUPEUS-om brojni zadatci i izazovi

Izabrana nova Uprava udruge SUPEUS

U ponedjeljak 30. rujna 2013. godine, na Građevinskom fakultetu, održana je izborna skupština studentske udruge SUPEUS.

Proglašeni pobjednički timovi koji će sudjelovati u organizaciji Europskih sveučilišnih igara

Organizacija Europskih sveučilišnih igara

Proglašeni pobjednički timovi projekta UNIverzI-JA-DA

– Ovaj projekt je pokazatelj da studentima uvijek treba dati priliku da se istaknu jer njihove ideje u svakom pogledu mogu parirati idejama iz poslovnog svijeta. Kao organizatori ovako velikog sportskog događaja, posebno smo sretni što će u fazama pripreme Igara svoj doprinos dati upravo studenti. – izjavio je glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. – Marko Žunić, osvrnuvši se na pobjednička rješenja natječaja.

Udruga studenata dentalne medicine

Intervju: organizacijski tim Dentakla

Prvi Dentakl: odgovor na pitanje o slobodnom vremenu studenata

Zašto se stomatologa ne treba bojati, čime se bave studenti u slobodno vrijeme i kako sve to uskladiti, saznajte u intervjuu s članicom organizacijskog tima Dentakla, koji se održava večeras!

Career Boot Camp 2015

Prilika za osiguravanje budućnosti

PRIJAVE U TIJEKU: Upoznajte svog budućeg poslodavca na ovogodišnjem Career Boot Campu

Najmotiviraniji studenti imaju priliku prijaviti se do 21. lipnja na ovogodišnji Career Boot Camp!

Studenti

Aktivno građanstvo

Pronađen lijek za apatiju mladih

Znate li koliko je nizak postotak mladih u RH koji su uključeni u društvene i političke procese? Svjetski savez mladih Hrvatske povećava ga projektom „Suprotiva".