Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Sandro Gašpar novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Vuksic, Labrovic, Gaspar, Lepoglavec

Za predsjednika Zbora odabran je Sandro Gašpar s Medicinskog fakulteta, a njegov zamjenik bit će Marko Lepoglavec, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu dobio je novo vodstvo. Na sjednici Skupštine Studentskog zbora u Zagrebu, održanoj u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, za predsjednika Zbora odabran je Sandro Gašpar s Medicinskog fakulteta, a njegov zamjenik bit će Marko Lepoglavec, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Novi predsjednik Zbora i njegov zamjenik službeno će na funkciju stupiti 1. listopada.

Gašpar je bio jedini kandidat za predsjednika Zbora, a od 29 prisutnih koji su imali pravo glasa povjerenje mu je iskazalo 25 članova Zbora uz četiri nevažeća listića. Kako to nije bilo dovoljno da pređe prag od 50 posto glasova, moralo se glasati i u drugom krugu.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo. Zahvaljujem na ukazanom povjerenju Skupštini i Sandru, koji je u meni prepoznao budućeg suradnika. Mislim da ćemo nastaviti dobar rad Zbora i unaprijediti ga u određenim segmentima svježim i novim idejama. – izjavio je Marko Lepoglavec.

Novoizabranim čelnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu podršku je dao i bivši predsjednik Petar Labrović, iza kojeg su dvije godine djelovanja u službi studenata:

– Čestitam novoizabranom predsjedniku i zamjeniku predsjednika. Nadam se da će nastaviti ono što smo mi kao staro vodstvo započeli i pokrenuti neke nove stvari koje će promijeniti život studenata našeg Sveučilišta na bolje. Također, znam da je to ogromni posao i ja im nudim potpunu podršku kao bivši predsjednik. – izjavio je Labrović.

Sandro i Marko dosad su aktivno sudjelovali u radu Studentskog zbora. Sandro je koordinator odbora za kvalitetu SZZG-a te član Odobra za kontrolu kvalitete Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovali su u korekciji cijene smještaja, kao i u svim aktivnostima koje su se ove godine događale. Marko je koordinator Odobra za sport SZZG-a. Obojica su bili članovi Predsjedništva SZZG-a u svojim područjima.

Komentari na članak

Vezani članci

Prosvjed

Studenti se pokrenuli

Prosvjed u znak borbe za studentski standard

Studentski standard iz godine u godinu pada. Vlasti svakodnevno udaraju na najslabiju, a ujedno i najznačajniju kariku u društvu, studente!

Logo Studentskog zbora sveučilišta u Zagrebu

Predstavnici studenata nadaju se da će ministarstvo ispuniti obećanje

Promjene u Pravilniku o studentskoj prehrani od 1. prosinca

U suradnji sa studentskim udrugama, domskim odborima i svim zainteresiranim pojedincima Studentski zbor započinje razradu izmjena u pravilniku koji će tako više odgovarati studentskim potrebama, a istovremeno dovesti do povećanja i ujednačavanja kvalitete prehrane na nacionalnoj razini

Obnova domova u punom jeku - soba iznutra 3

Obnova studentskih domova

FOTO: Obnova domova u punom jeku

Sobe u studentskom domu na Savi polako se obnavljaju. Stavljaju se nova vrata i prozori te radijatori. Kako će nove sobe otprilike izgledati možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Sport 2016/17

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Otvorene prijave za sveučilišna sportska natjecanja u Zagrebu

Studenski zbor je najavio i nekoliko novosti od kojih je najveća zasigurno TV prijenos završnice svih natjecanja, intervjui, snimke, video isječci i fotografije.

Logo Studentskog zbora sveučilišta u Zagrebu

Izbori za predsjednika Studentskog zbora

Za novog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu izabran Petar Labrović

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu dobio novog predsjednika.