Studij u inozemstvu

Sajam prestižnih pravnih fakulteta iz SAD-a u Hrvatskoj

SAD

Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij u Zagrebu izložit će devet renomiranih američkih visokih učilišta.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) najavljuje održavanje trećeg sajma pravnih poslijediplomskih studijskih programa (LL.M.) američkih visokoobrazovnih institucija – EducationUSA LL.M.-sajam. Održat će se u petak, 16. 11. 2018, od 18 do 20 sati u prostorijama hotela Dubrovnik  u Zagrebu.

Što su LL.M.-programi?

Master of Law (LL.M.) jednogodišnji su ili dvogodišnji međunarodno priznati poslijediplomski programi prava. Namijenjeni su kandidatima sa završenim studijem prava koji namjeravaju steći dodatna znanja u specijaliziranim područjima prava. Za diplomirane pravnike to je prilika za dodatno usavršavanje u određenoj grani prava (npr. porezno pravo ili međunarodno pravo). Velik broj odvjetničkih društava, domaćih i međunarodnih konzultantskih tvrtki, ali i državnih institucija koje zapošljavaju pravnike daje prednost kandidatima sa završenim spomenutim programom jer to upućuje na to da je kandidat imao priliku razviti vještine za rad na specijaliziranim pravnim situacijama te je osposobljen za rad u međunarodnoj sredini.

Kome je namijenjen Sajam?

LL.M.-sajam predstavlja jedinstven obrazovni sajam namijenjen studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj i pravnicima koji se žele dalje usavršavati u međunarodnim okvirima prava.

Tko su izlagači na Sajmu?

Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij izložit će devet renomiranih američkih visokih učilišta koja se prema poznatom američkom rangiranju sveučilišta U.S. News and World Report ubrajaju među 50 najboljih američkih sveučilišta, poput University of California, Berkeley – School of Law i The George Washington University – School of Law.

Što će posjetitelji saznati na Sajmu?

Posjetitelji Sajma imat će priliku saznati informacije o studijskim programima, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, troškovima studija i života na LL.M.-programima u SAD-u te dostupnoj financijskoj potpori za studij. Osim američkih sveučilišta na Sajmu će biti i predstavnici Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), jedinog službenog EducationUSA-centra u Hrvatskoj koji djeluje uz potporu U.S. State Departmenta. Oni će pružati informacije i savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.

LL.M.- sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji s mrežom EducationUSA i Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj. Ulaz je besplatan uz prethodnu registraciju na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Pravni fakultet

45. obljetnica pravnog studija

Sa sjednice na Pravnom fakultetu: Vremena za pravnike nisu laka, u planu je osnivanje karijernog centra

Godine 1973. započelo je izvođenje pravnog studija u Rijeci. Fakultet je kroz godine postojanja i provođenja pravnog studija pratio razvoj društva i njegove promjene koje za sobom vuku one i u znanosti i obrazovanju te je tako danas jedna od važnih ustanova za suradnju i potporu Sveučilištu u Rijeci, premda, istaknuto je, nisu laka vremena za pravnu struku.

Test očinstva

Otac i ujak u jednoj osobi

Kako pasti na testu očinstva zbog nerođenog blizanca?

Znamo da zvuči kao nekakva zagonetka, ali radi se o stvarnom slučaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Washington Post

Plaćena praksa u SAD-u

Postani pripravnik u Washington Postu!

Najpoznatije i najčitanije vašingtonske novine, The Washington Post, raspisale su natječaj za pripravničke pozicije za ljeto 2016. Praksa traje 12 tjedana, a prijave se primaju do 16. listopada 2015.

Husky

Na današnji dan

FOTO i VIDEO: Najvjerniji četveronožni ljubimac dobio svoj dan u godini

Svake se godine 26. kolovoza u SAD-u obilježava Nacionalni dan pasa. Cilj je podizanje svijesti o napuštenim i nezbrinutim psima, njihovoj ulozi u ljudskom životu i poticanje javnosti na udomljavanje umjesto kupnje pasa.

Sirija

Dan prije isteka roka

Sirija: potvrđeno uništenje opreme za kemijsko oružje

Aktivisti Organizacije posjetili su 21 od 23 mjesta gdje je spremljeno kemijsko oružje, a dvije lokacije koje nisu posjećene, nalaze se pod nadzorom pobunjenika.