Studij u inozemstvu

Sajam prestižnih pravnih fakulteta iz SAD-a u Hrvatskoj

SAD

Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij u Zagrebu izložit će devet renomiranih američkih visokih učilišta.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) najavljuje održavanje trećeg sajma pravnih poslijediplomskih studijskih programa (LL.M.) američkih visokoobrazovnih institucija – EducationUSA LL.M.-sajam. Održat će se u petak, 16. 11. 2018, od 18 do 20 sati u prostorijama hotela Dubrovnik  u Zagrebu.

Što su LL.M.-programi?

Master of Law (LL.M.) jednogodišnji su ili dvogodišnji međunarodno priznati poslijediplomski programi prava. Namijenjeni su kandidatima sa završenim studijem prava koji namjeravaju steći dodatna znanja u specijaliziranim područjima prava. Za diplomirane pravnike to je prilika za dodatno usavršavanje u određenoj grani prava (npr. porezno pravo ili međunarodno pravo). Velik broj odvjetničkih društava, domaćih i međunarodnih konzultantskih tvrtki, ali i državnih institucija koje zapošljavaju pravnike daje prednost kandidatima sa završenim spomenutim programom jer to upućuje na to da je kandidat imao priliku razviti vještine za rad na specijaliziranim pravnim situacijama te je osposobljen za rad u međunarodnoj sredini.

Kome je namijenjen Sajam?

LL.M.-sajam predstavlja jedinstven obrazovni sajam namijenjen studentima pravnih fakulteta u Hrvatskoj i pravnicima koji se žele dalje usavršavati u međunarodnim okvirima prava.

Tko su izlagači na Sajmu?

Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij izložit će devet renomiranih američkih visokih učilišta koja se prema poznatom američkom rangiranju sveučilišta U.S. News and World Report ubrajaju među 50 najboljih američkih sveučilišta, poput University of California, Berkeley – School of Law i The George Washington University – School of Law.

Što će posjetitelji saznati na Sajmu?

Posjetitelji Sajma imat će priliku saznati informacije o studijskim programima, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, troškovima studija i života na LL.M.-programima u SAD-u te dostupnoj financijskoj potpori za studij. Osim američkih sveučilišta na Sajmu će biti i predstavnici Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), jedinog službenog EducationUSA-centra u Hrvatskoj koji djeluje uz potporu U.S. State Departmenta. Oni će pružati informacije i savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.

LL.M.- sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji s mrežom EducationUSA i Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj. Ulaz je besplatan uz prethodnu registraciju na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Propuh, papuče i punica

Poznati hrvatski Amerikanac Cody McClain Brown o studiranju, punici i stereotipima

INTERVJU: "Moja punica misli da sam špijun!"

Imali smo priliku intervjuirati Browna, a pitali smo ga zašto njegova punica misli da je on špijun te koja je razlika između američkog i hrvatskog studiranja.

Grand Canyon

Na današnji dan

Grand Canyon proglašen američkim nacionalnim spomenikom

Grand Canyon danas je poznat kao jedno od sedam svjetskih čuda prirode te kao najveći i najdublji klanac na svijetu, čije strme litice svjedoče o skoro dvije milijarde godina povijesti zemlje i ljudskoj prilagodljivosti u jako negostoljubivom okolišu.

Golden Gate

Na današnji dan

Početak gradnje mosta Golden Gate

Prije 83 godine započela je četvorogodišnja gradnja mosta Golden Gate. U svoje vrijeme bio je najduži viseći most na svijetu, a još i danas ostaje jedno od najpoznatijih obilježja SAD-a.

Chang i Eng

Na današnji dan

Fascinantna životna priča braće Changa i Enga, najpoznatijih sijamskih blizanaca na svijetu

Riječ „sijam“ odnosi se na staro ime za Tajland, a ime je preuzeto od najpopularnijeg para blizanaca na svijetu. 

Kronospan 2015

Stipendija za motivirane i poduzetne mlade ljude

Započele prijave za Kronospan stipendiju: završite preddiplomski studij u SAD-u!

Kronson stipendija pokriva sve troškove studiranja i stanovanja, a odlična je prilika za sve talentirane i mlade studente koji svoju budućnost vide u poduzetništvu!