LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja četiri obrazovne ustanove

Rijeka otvara studij nutricionizma

Potpisan je sporazum o suradnji, a jedan od ciljeva je otvorenje studijskog programa iz područja nutricije.

Potpisan je sporazum o suradnji, a jedan od ciljeva je otvorenje studijskog programa iz područja nutricije.

 Medicinski fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te Veleučilište u Rijeci potpisali su sporazum o suradnji, a jedan od ciljeva koji će se realizirati za godinu dana bit će otvorenje studijskog programa iz područja nutricije kao prvog svečilišnog diplomskog studija u Hrvatskoj i šire.

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Alan Šustić ističe kako se radi o dvogodišnjem diplomskom programu nakon kojeg se stječe 120 ECTS bodova i zvanje kliničkog nutricionista jer se zasad jedini nutricistički program nadovezuje na program prehrambene tehnologije. 

Temeljni dio programa izvodit će se na Fakultetu zdravstvenih studija, a ostatak na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Prof. dr. Dušan Rudić navodi kako se Veleučilište u program uključuje Poljoprivrednim odjelom tako da se podignu i uvjeti kvalitete znanstvenih i stručnih studija povezanih s gospodarstvom.

Sporazum je inače prvi konkretan i operativan sporazum između Veleučilišta i sveučilišnih sastavnica, a nutricionistički program je prva u nizu realizacija, rekao je prof. dr. Šustić.

FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI