Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Riječkim studentima konačno omogućeno upoznavanje s osnovama znanstvenog istraživanja

https://pixabay.com/en/workplace-team-business-meeting-1245776/

Premda je znanstveni rad forma koju svaki akademski građanin mora savladati, nerijetko se sa studentima po tome pitanju ne radi ništa. Stoga je riječkim studentima pružena prilika za dvodnevni izlet u to područje.

Dvodnevna škola Osnove znanstvenog istraživanja održat će se na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci 2. i 3. ožujka 2018. godine Organizatori su događaja Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Društvom za kliničku primjenu neuroznanosti.

Znanstveni rad jest forma koju svaki akademski građanin mora savladati, no u većini slučajeva navedeno pitanje se ni ne postavlja već se uzima kao pretpostavka. Ujedno, isto se pitanje ne odnosi na pisanje samoga rada već i na prezentaciju istoga, neovisno o dužini njegova trajanja.

Kako i sami organizatori navode, ova je škola idealna za:

  • one koji su na početku i tek se pripremaju za buduće pisanje radova
  • one koji su se okušali u pisanju pa su gotovo na svakom koraku zapeli
  • one koji su morali napraviti poster / pripremiti izlaganje, a nikada nisu dobili jasne upute kako se radi poster / usmeno izlaganje
  • one koji već imaju iskustva, ali im nedostaje teoretske pozadine o samoj formi izražavanja

Tko se god pronašao u najmanje jednoj stavci na ovom popisu, za njega je ovaj dvodnevni izlet u pravila pisanja znanstvenoga rada idealna prilika.

Voditelj same radionice Filip Đerke, čiju prezentaciju možete pronaći na poveznici, kroz 14 će tematskih jedinica obraditi zadanu temu. Neke od jedinica kojima će se baviti jesu: izvori literature, citiranje, vrste znanstvenog izričaja, pisanje i objava znanstvenog rada, sažetak i dr. Potpuni popis možete pronaći na web stranici OZI-ja

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Splitu

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za dodjelu 125 stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu u ak. god. 2015/2016. Prijave traju do 15. siječnja, a dva tjedna kasnije bit će objavljeno 125 studenata koji će primati po 800 kuna mjesečno.

Institut za razvoj obrazovanja

EducationUSA sajam visokog obrazovanja

Predstavljanje vodeće obrazovne destinacije u Westinu

Treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja održat će se 5. travnja u Zagrebu. Zainteresiranima će otkriti prednosti studiranja u SAD-u i načine kako ih iskoristiti.

Pokretač, vizual

Društveno poduzetništvo

Studentsko natjecanje Pokretač nagrađuje rješenja za društvene probleme – prijave uskoro

Pokretač je naziv natjecanja za sve studente u Hrvatskoj, u kojem je moguće ponuditi svoja rješenja za društvene probleme u jednoj od 5 zadanih kategorija. Prijave započinju uskoro!

NOVINARI

Regrutacija volontera

Vodeći studentski medij traži novinare

Brojni studenti različitih fakulteta svakodnevno se brinu da njihove kolege diljem Hrvatske dobiju različite korisne informacije o studentskim događanjima, stipendijama, životu u domovima, promjenama na fakultetima i svemu ostalome što je studentima potrebno za život. Ako im se želiš pridružiti, vremena imaš do 21. listopada.

Sveučilište u Zagrebu

Suradnja i zajedničko djelovanje

Rektori 22 sveučilišta potpisali Deklaraciju sveučilišta jugoistočne Europe i zapadnoga Balkana

Kako bi unaprijedili suradnju i zajedničko djelovanje sveučilišta, rektori 22 sveučilišta potpisali su Deklaraciju te su pokrenuli osnivanje Zajednice sveučilišta jugoistočne Europe i zapadnog Balkana.