Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Riječkim studentima konačno omogućeno upoznavanje s osnovama znanstvenog istraživanja

https://pixabay.com/en/workplace-team-business-meeting-1245776/

Premda je znanstveni rad forma koju svaki akademski građanin mora savladati, nerijetko se sa studentima po tome pitanju ne radi ništa. Stoga je riječkim studentima pružena prilika za dvodnevni izlet u to područje.

Dvodnevna škola Osnove znanstvenog istraživanja održat će se na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci 2. i 3. ožujka 2018. godine Organizatori su događaja Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Društvom za kliničku primjenu neuroznanosti.

Znanstveni rad jest forma koju svaki akademski građanin mora savladati, no u većini slučajeva navedeno pitanje se ni ne postavlja već se uzima kao pretpostavka. Ujedno, isto se pitanje ne odnosi na pisanje samoga rada već i na prezentaciju istoga, neovisno o dužini njegova trajanja.

Kako i sami organizatori navode, ova je škola idealna za:

  • one koji su na početku i tek se pripremaju za buduće pisanje radova
  • one koji su se okušali u pisanju pa su gotovo na svakom koraku zapeli
  • one koji su morali napraviti poster / pripremiti izlaganje, a nikada nisu dobili jasne upute kako se radi poster / usmeno izlaganje
  • one koji već imaju iskustva, ali im nedostaje teoretske pozadine o samoj formi izražavanja

Tko se god pronašao u najmanje jednoj stavci na ovom popisu, za njega je ovaj dvodnevni izlet u pravila pisanja znanstvenoga rada idealna prilika.

Voditelj same radionice Filip Đerke, čiju prezentaciju možete pronaći na poveznici, kroz 14 će tematskih jedinica obraditi zadanu temu. Neke od jedinica kojima će se baviti jesu: izvori literature, citiranje, vrste znanstvenog izričaja, pisanje i objava znanstvenog rada, sažetak i dr. Potpuni popis možete pronaći na web stranici OZI-ja

Komentari na članak

Vezani članci

-II-

Luka Basa

Nije samo karma kurva, i savjest je

Treba praviti razliku između liječničkog i katoličkog. Razliku između vjerske i znanstvene pripadnosti.  Ako osobi njena religijska uvjerenja brane da radi neki posao onda se njime ne bi trebala baviti. Zašto spuštati medicinu do te mjere da bi trebala biti na raspolaganju samo onima koji se slažu s tvojim osobnim uvjerenjima?

Promocija studenata

Financijska potpora

Inicijativa „Hrvatska može bolje“ raspisala natječaj za dodjelu jedne stipendije studentima roditeljima

Osim formalnih uvjeta za dobivanje stipendije, dobitnik/ca će morati osmisliti javni događaj na temu usklađivanja roditeljskih i studentskih obveza.

Pula, odbojka

Novogodišnji odbojkaški turnir

Otvorene prijave za natjecanje u odbojci za pulske studente

U ekipi mogu igrati studenti i studentice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sa svih odjela, fakulteta i svih godina studija.

CavemanApp

Klikni i saznaj

Tvoj DNK pokazuje koliko si neandertalac

Znaš li da u sebi nosiš DNK spiljskog čovjeka? Vrlo vjerojatno. No koliko? Klikni i saznaj!

Konferencija "Kreativno poduzetništvo"

Poziv sudionicima

Velika poduzetnička imena gostuju na konferenciji „Kreativno poduzetništvo"

Saša Cvetojević, Ivo Špigel, Krešimir Macan, Davorin Štetner, Mateo Perak i brojni drugi gosti predstavit će temeljne segmente poduzetništva svim zainteresiranim srednjoškolcima i studentima.