Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Riječkim studentima konačno omogućeno upoznavanje s osnovama znanstvenog istraživanja

https://pixabay.com/en/workplace-team-business-meeting-1245776/

Premda je znanstveni rad forma koju svaki akademski građanin mora savladati, nerijetko se sa studentima po tome pitanju ne radi ništa. Stoga je riječkim studentima pružena prilika za dvodnevni izlet u to područje.

Dvodnevna škola Osnove znanstvenog istraživanja održat će se na Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci 2. i 3. ožujka 2018. godine Organizatori su događaja Ured za znanost Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Društvom za kliničku primjenu neuroznanosti.

Znanstveni rad jest forma koju svaki akademski građanin mora savladati, no u većini slučajeva navedeno pitanje se ni ne postavlja već se uzima kao pretpostavka. Ujedno, isto se pitanje ne odnosi na pisanje samoga rada već i na prezentaciju istoga, neovisno o dužini njegova trajanja.

Kako i sami organizatori navode, ova je škola idealna za:

  • one koji su na početku i tek se pripremaju za buduće pisanje radova
  • one koji su se okušali u pisanju pa su gotovo na svakom koraku zapeli
  • one koji su morali napraviti poster / pripremiti izlaganje, a nikada nisu dobili jasne upute kako se radi poster / usmeno izlaganje
  • one koji već imaju iskustva, ali im nedostaje teoretske pozadine o samoj formi izražavanja

Tko se god pronašao u najmanje jednoj stavci na ovom popisu, za njega je ovaj dvodnevni izlet u pravila pisanja znanstvenoga rada idealna prilika.

Voditelj same radionice Filip Đerke, čiju prezentaciju možete pronaći na poveznici, kroz 14 će tematskih jedinica obraditi zadanu temu. Neke od jedinica kojima će se baviti jesu: izvori literature, citiranje, vrste znanstvenog izričaja, pisanje i objava znanstvenog rada, sažetak i dr. Potpuni popis možete pronaći na web stranici OZI-ja

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Rijeci

Financiranje studentskih programa

Objavljeni rezultati natječaja Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci

Od 21. ožujka moguće je pronaći konačne rezultate o financiranju studentskih programa koje je donijela Skupština riječkog Studentskog zbora, a potvrdio Senat. Potpisivanje ugovora održat će se do 13. travnja.

https://pixabay.com/photos/usa-america-grand-canyon-travel-2647096/

„Right2Move!”

Novi Erasmus+ projekt za mlade Poljake, Španjolce i Hrvate

Erasmus+ svojim projektima mladima iz različitih dijelova svijeta nudi priliku da uz rad stvore nova znanja, prijateljstva i prije svega iskustva.

Govor ljubavi

Mali pokretači promjena

Literarne radionice o govoru ljubavi za osnovnoškolce

U sklopu projekta „Mali pokretači promjena” kreću kreativne literarne radionice za učenike Osnovne škole Gornje Vrapče.

Vlak

Interaktivne prezentacije

Sve što niste znali o mobilnosti, otkrit će vam ESN Zadar

ESN Zadar poziva studente i mlade da se pridruže Studentskom klubu 20. i 21. listopada te da učine prvi korak prema iskustvu koje će pamtiti cijeloga života – programu mobilnosti.

Održana konferencija Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2019

Zaključci konferencije Srce DEI 2019

HR-ZOO jedan je od ključnih projekata za budućnost Hrvatske

– Vrlo pojednostavljeno govoreći, mi HR-ZOO vidimo kao novu generaciju e-infrastrukture obrazovnog i istraživačkog sustava u Hrvatskoj pa je utoliko svaka tradicionalna tema konferencije Srce DEI ujedno i tema vezana uz HR-ZOO, a vrijedi i obratno. – istaknuo je ravnatelj Srca.