Regrutacija članova

Riječki ogranak ESN-a traži nove suradnike na nekoliko različitih pozicija

ESN Rijeka, konferencija

Studenti koji se žele okušati kao mentori Erasmusovcima, financijski savjetnici, organizatori različitih događaja ili u nekom od drugih timova riječkog ogranka ESN-a trebaju se pridružiti ovoj organizaciji. Obogatit će svoj životopis i osobno napredovati.

Riječki ogranak volonterske organizacije Erasmus Student Network (ESN) u potrazi je za novim članovima. Riječ je o najvećoj studentskoj organizaciji u Europi s više od 15 000 članova koji kroz 528 lokalnih sekcija raspoređenih u 40 država pomažu više od 180 000 studenata. Vodeći se principom studenti pomažu studentima radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene.

ESN Hrvatska, kao dio ESN mreže, ima svoje ogranke u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Rijeci. Riječki ogranak u nedjelju, 14. siječnja, otvorio je prijave za članstvo, i to na nekoliko pozicija.

Buddy (mentor) je osoba koja je prvi kontakt Erasmus studentima prije dolaska i pri dolasku u Rijeku. Ona pomaže pri smještaju, administrativnim obvezama studenta, prilagođavanju novom gradu i drugim problemima s kojima se pristigli student može susresti.

Ogranak je u potrazi i za suradnicima tima za odnose s javnošću, unutar kojeg se nalaze pozicije grafičkog dizajnera, fotografa, osobe zadužene za društvene medije i odnose s medijima.

Budući da ESN Rijeka redovito organizira događaje različitih tematika – od zabavnih do edukativnih i kulturnih – potrebno je proširivanje tima za organiziranje evenata. Kako bi eventi bili kvalitetno provedeni, dobro organiziranje budžeta od velike je važnosti, čemu će pridonijeti financijski savjetnik.

Dio je Erasmusa i život na ponekad skromnom budžetu, stoga ESN pokušava sklopiti partnerstva s lokalnim restoranima, javnim prijevozom, kulturnim institucijama itd. kako bi osigurao najbolje moguće uvjete za studente, što je zadaća partnership managera.

Ako se priključe, studenti dobivaju priliku za:

  • putovanja u druge države,
  • prijatelje koji možda postanu i poslovni suradnici,
  • praksu rada u udruzi,
  • CV koji više nije samo običan papir,
  • praksu učenja stranih jezika,
  • edukaciju o neprofitnim organizacijama, ali i edukaciju koja se može koristiti u struci,
  • prijatelje u drugim gradovima Hrvatske i Europe.

Biti dijelom ovakve organizacije velika je prilika ne samo za obogaćivanje životopisa već i za osobni napredak što se tiče tolerancije, uključivosti, multikulturalnosti i internacionalnosti. Imajući na umu da je Erasmus Student Network Hrvatska dvaput proglašen najboljom ESN zemljom u Europi, ovakva se prilika ne propušta. Detaljnije informacije o ESN-u Rijeka pronađite na mrežnoj stranici ili na Facebooku.

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

ESN Hrvatska

Erasmus studentska mreža Hrvatska

FOTO: Izabran novi nacionalni odbor ESN-a Hrvatska

Upoznajte lica koja će predstavljati hrvatske studente na generalnoj skupštini Erasmus studentske mreže 2018. godine.

Murtersko more

Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb

U akvatoriju na otoku Ugljanu održava se Jedriličarski kup FSB-a

Prijave se vrše predajom ili slanjem ispunjenog prijavnog obrasca te uplatom punog iznosa kotizacije (9 000 kuna) do 2. prosinca 2016., iako je početak kupa u studenom.

Mažoretkinje na Karibima

Budi i ti dio uspješnog tima!

Zagrebačke mažoretkinje održavaju audicije

U dvorani Zagrebačkih mažoretkinja u Palmotićevoj 30 održat će se audicije za nove članice Zagrebačkih mažoretkinja. Zagrebačke mažoretkinje nižu uspjeh za uspjehom, a sve to zahvaljujući izvrsnoj spremnosti i motiviranim članicama kojih ima čak više od 600.

Tina Lee Odinsky-Zec

Konferencija tvrtke CROZ

QED 2018: Eksperimentima do uspjeha na svim područjima

Pojam eksperimenta u poslovnom segmentu na novom izdanju QED-a promatrat će se u kontekstu strategije, prodaje, razvoja, timskog rada, procesa, alata itd. O ovoj temi govorit će Tina Lee Odinsky-Zec, direktorica centra inovacija i poduzetništva na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa i mnogi drugi.

Škola bicikliranja 18+

Prometna sigurnost

Prijavite se na besplatnu Školu bicikliranja 18+

Udruga Sigurnost u prometu i Nextbike sustav javnih bicikala organiziraju besplatnu Školu bicikliranja 18+. Namijenjena je odraslim osobama s ciljem povećanja sigurnosti biciklista u prometu.