Regrutacija članova

Riječki ogranak ESN-a traži nove suradnike na nekoliko različitih pozicija

ESN Rijeka, konferencija

Studenti koji se žele okušati kao mentori Erasmusovcima, financijski savjetnici, organizatori različitih događaja ili u nekom od drugih timova riječkog ogranka ESN-a trebaju se pridružiti ovoj organizaciji. Obogatit će svoj životopis i osobno napredovati.

Riječki ogranak volonterske organizacije Erasmus Student Network (ESN) u potrazi je za novim članovima. Riječ je o najvećoj studentskoj organizaciji u Europi s više od 15 000 članova koji kroz 528 lokalnih sekcija raspoređenih u 40 država pomažu više od 180 000 studenata. Vodeći se principom studenti pomažu studentima radi na promicanju programa studentske mobilnosti i međukulturalne razmjene.

ESN Hrvatska, kao dio ESN mreže, ima svoje ogranke u šest hrvatskih gradova – Zagrebu, Osijeku, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Rijeci. Riječki ogranak u nedjelju, 14. siječnja, otvorio je prijave za članstvo, i to na nekoliko pozicija.

Buddy (mentor) je osoba koja je prvi kontakt Erasmus studentima prije dolaska i pri dolasku u Rijeku. Ona pomaže pri smještaju, administrativnim obvezama studenta, prilagođavanju novom gradu i drugim problemima s kojima se pristigli student može susresti.

Ogranak je u potrazi i za suradnicima tima za odnose s javnošću, unutar kojeg se nalaze pozicije grafičkog dizajnera, fotografa, osobe zadužene za društvene medije i odnose s medijima.

Budući da ESN Rijeka redovito organizira događaje različitih tematika – od zabavnih do edukativnih i kulturnih – potrebno je proširivanje tima za organiziranje evenata. Kako bi eventi bili kvalitetno provedeni, dobro organiziranje budžeta od velike je važnosti, čemu će pridonijeti financijski savjetnik.

Dio je Erasmusa i život na ponekad skromnom budžetu, stoga ESN pokušava sklopiti partnerstva s lokalnim restoranima, javnim prijevozom, kulturnim institucijama itd. kako bi osigurao najbolje moguće uvjete za studente, što je zadaća partnership managera.

Ako se priključe, studenti dobivaju priliku za:

  • putovanja u druge države,
  • prijatelje koji možda postanu i poslovni suradnici,
  • praksu rada u udruzi,
  • CV koji više nije samo običan papir,
  • praksu učenja stranih jezika,
  • edukaciju o neprofitnim organizacijama, ali i edukaciju koja se može koristiti u struci,
  • prijatelje u drugim gradovima Hrvatske i Europe.

Biti dijelom ovakve organizacije velika je prilika ne samo za obogaćivanje životopisa već i za osobni napredak što se tiče tolerancije, uključivosti, multikulturalnosti i internacionalnosti. Imajući na umu da je Erasmus Student Network Hrvatska dvaput proglašen najboljom ESN zemljom u Europi, ovakva se prilika ne propušta. Detaljnije informacije o ESN-u Rijeka pronađite na mrežnoj stranici ili na Facebooku.

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Regrutacija volontera

SANH u timu marketinga traži studente kojima sport nije stran

Ako želiš napraviti nešto za svoju karijeru, a istovremeno te zanimaju sport i marketing, prijavi se za volontiranje u SANH-u do 30. rujna. U Savezu ti nude priliku da radiš na pravim marketinškim projektima.

Frizura

Svjetsko studentsko natjecanje

„L'Oréal Brandstorm”: 10 000 eura za osmišljavanje frizerskog salona budućnosti

Do 26. veljače zaprimaju se prijave za sudjelovanje na novom izdanju natjecanja „L'Oréal Brandstorm”. S po 10 000 eura nagradit će se tri tima, i to za najbolju promociju brenda, za najbolju tehnološku inovaciju te za društvenu odgovornost zamišljenog koncepta.

UNIRI

Otvoren natječaj

SKC Sveučilišta u Rijeci financira projekte iz kulture i umjetnosti

Natječaj je namijenjen financiranju produkcije, prezentacije, distribucije i medijacije programa u kulturi i umjetnosti od interesa za studentice i studente.

Izvor: Pixabay, Student

Festival u Rijeci

Formiranje radnih grupa za organizaciju „Student Day Festivala"

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci poziva sve zainteresirane studente na sudjelovanje u organizaciji najvećeg studentskog festivala – „Student Day Festivala" koji će se održati osmu godinu zaredom. Prijave se zaprimaju do 6. veljače.

Plaža

Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Ministarstvo turizma učeničkim i studentskim projektima dodjeljuje 50 000 kuna

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. – rekao je ministar turizma.