Europska edukacijska mapa

Riječki Medicinski fakultet predstavio Studij medicine na engleskom jeziku

Riječki Medicinski fakultet predstavio Studij medicine na engleskom jeziku

Sveučilište u Rijeci uklopilo se u europsku edukacijsku mapu otvaranjem Studija medicine na engleskom jeziku. Nakon prvog upisnog roka uspješno je popunjeno 50 posto mjesta, a u tijeku su prijave za jesenski rok.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen Studij medicine na engleskom jeziku za akademsku godinu 2017/2018. Studij predstavlja doprinos reformi hrvatskog školstva, prilagođava se standardima EU i uklapa u europsku edukacijsku mapu. Time jača svoj položaj na znanstvenoj karti Europe i svijeta i doprinosi internacionalizaciji Sveučilišta, a Rijeku svrstava na kartu brojnih gradova koji studentima nude mogućnost studiranja medicine na engleskom jeziku u skladu s najsuvremenijim trendovima visokoškolskog obrazovanja. Tako se dotični fakultet pridružio onima u Zagrebu i Splitu, koji ovakve svoje programe uspješno provode već više godina.

Na konferenciji je sudjelovala rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija koja je ovom prilikom pohvalila projekt, tim više što je riječ o studiju koji traje šest godina i koji u sebi uključuje klinička znanja. Dodala je kako Studij doprinosi kvaliteti te internacionalizaciji Sveučilišta u Rijeci, koje se i dalje sustavno otvara prema susjednim zemljama i svijetu. Profesorica Sanja Štifter, voditeljica Studija na engleskom jeziku, predstavila je nastavni program te istaknula kako je uspješno okončan prvi upisni rok pri čemu je od dvadeset i četiri prijavljenih bodovni prag prešlo petnaest budućih studenata, koji dolaze iz Njemačke, Italije i Francuske.

Upisna kvota definirana je brojem od trideset studenata, a nakon prvog upisnog roka, koji je održan u Rijeci i  Kölnu, uspješno je popunjeno 50 posto mjesta. U tijeku su prijave za jesenski upisni rok. Cijena studija po godini iznosi devet tisuća eura.

Profesor Saša Ostojić, prodekan za razvojne programe, istaknuo je kako se radi o projektu generacije te da u svojoj 62. godini postojanja Fakultet dokazuje punu zrelost. Nadodao je kako je Rijeka oduvijek bila dobar domaćin, pa tako i svim svojim studentima, te grad poznat po multikulturalnosti. Dekan Tomislav Rukavina naveo je nužnost promjena i istaknuo da će Fakultet ustrajati na kvaliteti te da Studij medicine na engleskom jeziku doprinosi daljnjem razvoju i kvaliteti, kako studenata tako i nastavnog kadra. Želja mu je da studenti, uz najbolje moguće obrazovanje, Rijeku prepoznaju kao grad u kojem vrijedi studirati i živjeti te da se kvote idućih godina povećaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Dan IT managementa

IMEF Split

Konferencija u Splitu: Dan IT managementa

Konferencija će se održati 26. svibnja 2014. u Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu s početkom u 10:00 sati.

roboticbutt

Novi robot za medicinske svrhe

Robotska stražnjica Patrick pomaže studentima medicine u učenju

Patrick je robotska stražnjica dizajnirana u svrhu obuke studenata medicine za izvršavanje kolonoskopije.

Elizabeta Planinić

Elizabeta Planinić na konferenciji „Should I Stay or Should I Go?“

Mikropoduzetnica godine vođena intuicijom još uvijek gradi velike planove

Ponekad uz čitav trud i nastojanje da stvorimo nešto na zacrtanome putu stvari potonu kada se tome najmanje nadamo. Ono što je u tom trenutku važno jest da nikad ne prestanemo graditi i stvarati dalje jer uspjeh ne dolazi preko noći. Više o takvom iskustvu reći će nam Elizabeta Planinić na poslovnoj koferenciji "Should I Stay or Should I Go?".

Slavisticka konferenicija FFZG

Trodnevna manifestacija na FFZG-u

Međunarodna studentska konferencija „Jučer, danas, sutra – slavistika”

Cilj je okupiti studente matičnog fakulteta i drugih fakulteta u regiji koji se bave slavenskim književnostima, jezicima, kulturama, običajima, folkorom i umjetnošću, kao i omogućiti stvaranje prostora za izmjenu ideja i mišljenja kolega koji dolaze iz različitih država regije.

Rektorat Sveučilišta u Rijeci

Svečani događaj

Rijeka i Peking povezuju se akademski – potpisuju se sporazumi o suradnji između institucija medicinskog područja

Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet u Rijeci i Centar za medicinske znanosti Sveučilišta u Pekingu u petak, 23. kolovoza, potpisat će sporazume o suradnji.