Volontiranje u Centru za razvoj mladih

Redakcija portala Studentski.hr pruža priliku za praksu – novinarsku i lektorsku!

RED

Do 23. listopada zaprimaju se prijave za praksu u redakciji portala Studentski.hr. Tražimo, između ostalih, studente koji se žele razviti kao novinari ili kao lektori, a zauzvrat im pružamo kvalitetno mentoriranje i crticu u životopisu koja je mnoge bivše članove dovela do željenih radnih mjesta.

Izazovni samostalni, ali i timski zadaci, uz obilje dobre zabave, očekuju studente koji se ove jeseni odluče priključiti Centru za razvoj mladih i odraditi volontersku praksu na portalu Studentski.hr i kroz njegove druge volonterske programe. Regrutacija je, naime, u punome jeku, a prijave zainteresiranih za rad u nekom od 9 timova zaprimaju se do 23. listopada u 23:59.

Praksu je, između ostalih odjela, moguće obavljati u odjelu redakcije, i to kao novinar ili kao lektor. Premda je CERM-ovo sjedište u Zagrebu, praktikanti mogu biti iz bilo kojega dijela Hrvatske – sve dok imaju računalo i pristup internetu – jer će mnoge zadatke obavljati iz udobnosti svojih domova.

Praksom do profesionalizma u novinarskom svijetu

Portal Studentski.hr svakodnevno isporučuje provjerene i svježe informacije studentima i mladima diljem Hrvatske. U fokusu su ovog medija vijesti iz područja obrazovanja na svim hrvatskim visokoobrazovnim institucijama, ali se on uvelike dotiče i drugih aktualnosti u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i sportskih, kulturnih i zabavnih događanja koja su također zanimljiva i relevantna njegovoj čitateljskoj populaciji.

(Budući) novinar prije svega treba biti motiviran za rad na portalu. On ne mora nužno biti student novinarstva niti imati prethodno iskustvo, ali mora biti spreman hrabro uroniti u studentski svijet mimo kava i izlazaka kako bi ga stekao. Očekuje se da kao član redakcije ovoga portala istražuje, provjerava informacije i donosi svježe poglede na neku situaciju. Važno je da je informiran, objektivan i proaktivan, a ponekad čak i kreativan – jer će uz pisanje članaka obavljati i druge zanimljive redakcijske zadatke, možda osmisliti ili čak voditi poneki timski projekt. Premda je pismenost vrlo važna za rad u novinarstvu, kod nas nije presudna – u sklopu redakcije djeluje i cijeli tim lektora koji budno pazi da na portalu ne osvane kakva greška.  

Novinari često rade od doma, ali se od njih očekuje da s vremena na vrijeme budu pravi istraživači koji vise na telefonu ili kucaju na vrata raznih institucija i organizacija. Ponekad odlaze na neke fancy događaje, konferencije, na koncerte ili u kazališta. Očekuju ih sastanci s ostatkom tima – uživo ili preko Skypea (ovisno u kojem se gradu nalaze), pokoja vrlo zanimljiva edukacija ili sasvim opušteni team building.

Budući da ih je velik broj na portalu, nije nužno da svaki od njih bude svakodnevno angažiran kako bi se pokrile sve važne teme, ali je nužno da je udovoljava propisanim kvotama koje su taman onolike da se stignu ispunjavati uz fakultetske i druge obveze, a da pritom u otprilike godinu dana pretvore volontera u ozbiljnog profesionalca u novinarskom svijetu. Ako i ti želiš postati profesionalac, ispuni zadatke na poveznici jer – tebe tražimo!

Rad u ugodnom društvu grammar nazija

Svatko tko se, kao grammar nazi, osjeća usamljeno u svojemu društvu, trebao bi pak postati lektor na našem portalu. Ovdje sigurno neće biti jedini koji na kavama raspravlja o (ne)potrebnosti pokojeg zareza i o tome koji prijedlog dolazi uz koji padež. CERM prima studente koji su lektorirali sve skripte i seminare svojih prijatelja, kojima je dosta bespomoćnosti i čupanja kose kad vide pogreške na mjestima na kojima ih ne mogu promijeniti.

Od budućih lektora očekuje se da su motivirani za rad i nove, kreativne zadatke, zatim otvoreni za lektorske rasprave, imaju dobro oko za propuste i pogreške te da su u posjedu gramatika i pravopisa u koje nisu lijeni zaviriti. Zauzvrat ih očekuju kvalitetno mentorstvo i zavidna referenca u životopisu koja je mnoge bivše lektore portala dovela do potpisa na brojnim knjigama, ali i rada na željenim radnim mjestima. Ako i ti želiš izbrusiti svoja znanja do savršenstva, ispuni zadatke na poveznici jer – tebe tražimo!

Komentari na članak

Vezani članci

Boras postao lektor

Lektorske kronike

Kako je Boras postao lektor

Postoji nešto što se ne može opravdati neznanjem te je krajnje nedopustivo u novinarskom poslu i u pismu općenito.

MK

Praksa u CERM-u: tebe tražimo

Postani kompetentniji kandidat za posao stjecanjem iskustva u HR-u, društvenoj suradnji ili u web-administraciji!

Ako želiš steći iskustva koja će ti koristiti kada dobiješ diplomu i kreneš u potragu za poslom jer će te istaknuti među ostalim kandidatima – tebe tražimo! Naime, CERM zaprima prijave za obavljanje prakse do 23. listopada u 23:59. Između ostalih, otvorene su pozicije u timovima: ljudski resursi, društvena suradnja i web-administracija.

Tražimo HR-ovce

Volontiranje u SIK-u

Nudimo ti praksu u upravljanju ljudskim resursima

Tim upravljanja ljudskim resursima brine se o svim drugim timovima naše udruge, organizira nezaboravna druženja i planira svima nam korisne radionice. Ako želiš postati njegovim dijelom te i sam steći brojna nova znanja, prijavi se za praksu do 21. listopada.

regrutacija Studentski.hr

Regrutacija članova

Osiguraj blistavu budućnost, Studentski.hr tebe traži!

Brojni timovi najvećeg studentskog portala u Hrvatskoj i ove jeseni otvaraju svoja vrata svima željnima prakse i novih iskustava. Do 15. listopada pronađi svoj novi tim, prijavi se i postani dijelom naše brojne obitelji kojoj smijeha i zabave nikad ne nedostaje.

SZOS i Studentski.hr

Nova suradnja

Studentski.hr povezao se sa Studentskim zborom Sveučilišta J. J. Strossmayera iz Osijeka

Studentski.hr se širi i u Slavoniju - dogovorena suradnja sa Studentskim zborom Sveučilišta u Osijeku.