Studentsko natjecanje

„Ready, steady, code!“ mladim programerima donio 20 000 kuna

RSC pobjednici

Na studentskom programerskom natjecanju „Ready, steady, code!“ okušala su se 64 natjecatelja. Donosimo vam imena pobjednika!

Programersko natjecanje Ready, steady, code! uspješno je održano u subotu, 26. studenoga 2016. u prostorima Prve gimnazije Varaždin. Natjecanje je održano treću godinu zaredom, a za organizaciju je zaslužan Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba.

Riječ je o studentskom natjecanju u kojem sudionici pokazuju svoje znanje i vještine razvoja programskih proizvoda. Ukupno se natjecalo čak 14 timova s ukupno 64 natjecatelja iz četiri zemlje. Osim iz Hrvatske, bilo je natjecatelja iz Litve, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Samo natjecanje trajalo je intenzivna 24 sata tijekom kojih su natjecatelji rješavali zadani problem, nakon čega su svoje rješenje prezentirali stručnom žiriju koji se sastojao od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je izrada aplikacije za kviz (u stilu pub kvizova koji se održavaju u Hrvatskoj).

Od ove godine Ready, steady, code! natjecanje službeno je član Major League Hacking. Kao takvo prvo je u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

Ukupan fond nagrada iznosio je 20 000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10 000 kn, za 2. mjesto 6000 kn, a za 3. mjesto 4000 kn). Osvojili su ih:

  • 1. mjesto tim [Hip, hip], nagrada 10 000 kn i poklon bon od paintball centra Accredo (Ivan Oršolić, Antonio Lopac, Alen Martinčević, Leo Sinša Radošić)
  • 2. mjesto tim Minimun niminuna, nagrada 6000kn i poklon bon Accredo (Danijel Vincijanović, Leon Palaić, Hrvoje Bradvica, Hrvoje Hrvoić)
  • 3. mjesto tim Time is money, nagrada 4000kn i poklon bon Accredo (Luka Marčec, Tino Balint, Dean Jakovljević, Igor Rinkovec).

Više informacija potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Ready, steady, code!

Studenti programeri

„Ready, steady, code!“ prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u međunarodnu ligu

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

Pobjednica Portanova Fashion Incubatora 2017.

Modno natjecanje

Marijana Cigić najuspješnija je mlada dizajnerica na Portanova Fashion Incubatoru

Kolekcija „Chorba“, namijenjena različitim tipovima žena, donijela je pobjedu Marijani Cigić na najstarijem i u regiji najutjecajnijem natjecanju za mlade i neafirmirane modne dizajnere.

12. Zürich , Švicarska

Međunarodno studentsko natjecanje

Mašina s PMF-a odnijela pobjedu u strojnom učenju

U međunarodnoj borbi sa 16 europskih sveučilišta, tim Mašina odnio je zasluženu pobjedu sa 20 posto boljim rezultatom od drugoplasiranog tima.

Mozgalo, završnica

Studentsko natjecanje

Najboljima na Mozgalu uručena nagrada u iznosu od 12 tisuća kuna

– Dosta smo se dobro snašli s ovom temom, puno smo toga isprobali baš zbog različitih iskustava i, eto, već smo dobili nekoliko mailova od potencijalnih poslodavaca. – ističu pobjednici.

itc - završnica

START-UP udruga

Uspješno završeno drugo izdanje natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC)

Ovogodišnja, završna ceremonija natjecanja Istrian Tourism Competition (ITC), u organizaciji START-UP udruge, održana je u klubu Pietas Julia u Puli. Poduzeća partneri proglasili su pobjednike, a za dobru atmosferu bio je zadužen DJ Smile. Mnogobrojne posjetitelje zabavile su i plesne skupine AB Original i Cool Step.