U organizaciji Cassiusa

Razvoj značenja komedije tema je znanstvenog kolokvija na Hrvatskim studijima; gostuje i Marina Orsag

Smijeh; izvor: https://unsplash.com/photos/D3MbQyZDMz0

Cassius se ove godine odlučio na interdisciplinaran način iz književnog, teatrološkog i filmskog aspekta prikazati razvoj značenja komedije simboličnog naziva „Od komosa do stand-upa”.

Društvo studenata kroatologije Cassius organizira znanstveni kolokvij o pojmu komedije tijekom povijesti. Održat će se 27. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati na Hrvatskim studijima u dvorani Split.

Cassius se ove godine odlučio na interdisciplinaran način iz književnog, teatrološkog i filmskog aspekta prikazati razvoj značenja komedije simboličnog naziva Od komosa do stand-upa.

Neki od sudionika u programu govorit će o Aristofanovim komičkim svjetovima, Plautovim plauditama te o hrvatskoj popularnoj kulturi u drugoj polovici 20. stoljeća, a možda najzanimljiviji dio pripremila je komičarka Marina Orsag koja će govoriti o stvaranju scene u Hrvatskoj i na Balkanu. U opisu Facebook događaja detaljan je raspored kolokvija.

Komentari na članak

Vezani članci

Knjižnica Hrvatskih studija

Denis Mahmutović

Hrvatski studiji su najbolje ocijenjen humanistički studij u Hrvatskoj - točka

Ne namjeravam fanatično braniti boje svog faksa. Ne namjeravam se ni svađati. To je nisko. Time bih upravo išao niz dlaku onima koji su zaslužni za nezavidnu etiketu kampusa na Borongaju. Ne namjeravam ni trljati novopečenu sjajnu titulu o ničiji jalni nos. Rezultati govore sami za sebe.

Predstava "Prava komedija"

Osvrt na premijeru u HNK-u Ivana pl. Zajca

Što je prava komedija?

U HNK-u Ivana pl. Zajca održana je prva predstava ove sezone koja je svečano otvorena komedijom. U formi omnibusa deset različitih redatelja pokušalo je odgovoriti na pitanje kakva je to prava komedija.

FOTO: Barbara Boltiš/ Komuna

Simpozij na Hrvatskim studijima

Na Kampusu Borongaj raspravljalo se o položaju žena u medijima

U organizaciji Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna održan je 9. simpoziji na Hrvatskim studijima na temu „Žene u medijima“.

Prosinac u Studiju smijeha

Pet večeri urnebesne zabave

Prosinac u Studiju Smijeha

Donosimo Vam raspored izvedbi poznatih „stand up” komičara u zagrebačkom Studiju Smijeha. Ovog prosinca iznenadite svoje najbliže i uljepšajte im hladnu zimsku večer satima gromoglasnog smijeha.

Znanstveni skup o Domovinskom ratu

Znanstveni skup

Preispitivanje znanstvenog pristupa Domovinskom ratu na Hrvatskim studijima

Na znanstvenom skupu „Domovinski rat – mogućnosti znanstvenog pristupa“ sudjelovat će 38 stručnih izlagača sa 17 institucija. Održat će se 10. i 11. listopada na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj.