U organizaciji Cassiusa

Razvoj značenja komedije tema je znanstvenog kolokvija na Hrvatskim studijima; gostuje i Marina Orsag

Smijeh; izvor: https://unsplash.com/photos/D3MbQyZDMz0

Cassius se ove godine odlučio na interdisciplinaran način iz književnog, teatrološkog i filmskog aspekta prikazati razvoj značenja komedije simboličnog naziva „Od komosa do stand-upa”.

Društvo studenata kroatologije Cassius organizira znanstveni kolokvij o pojmu komedije tijekom povijesti. Održat će se 27. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati na Hrvatskim studijima u dvorani Split.

Cassius se ove godine odlučio na interdisciplinaran način iz književnog, teatrološkog i filmskog aspekta prikazati razvoj značenja komedije simboličnog naziva Od komosa do stand-upa.

Neki od sudionika u programu govorit će o Aristofanovim komičkim svjetovima, Plautovim plauditama te o hrvatskoj popularnoj kulturi u drugoj polovici 20. stoljeća, a možda najzanimljiviji dio pripremila je komičarka Marina Orsag koja će govoriti o stvaranju scene u Hrvatskoj i na Balkanu. U opisu Facebook događaja detaljan je raspored kolokvija.

Komentari na članak

Vezani članci

Film Snježane Tribuson “Sve najbolje”

Romantična komedija „Sve najbolje“

Novi film Snježane Tribuson otvara Pulski filmski festival

Nakon nacionalne premijere u Puli, festivalska turneja filma nastavit će se krajem srpnja u glavnom programu 19. Motovun Film Festivala.

Hrvatski studiji

Nastavak drame na Hrvatskim studijima

Problemima na HS-u ne nazire se kraj, smijenjeni bliski pročelnikovi suradnici

Na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu izglasana je smjena dvojice povjerenika HS-a, a o nepravilnostima koje su pritom navodno počinjene smijenjeni su odlučili progovoriti kroz priopćenje.

Predstava "Bljesak zlatnog zuba"

Izvedbe u kazalištu Komedija

Već 50. put „Bljesak zlatnog zuba” oslikava stereotipe iz Ričica pokraj Imotskog

– Eto, došli smo i do pedesete izvedbe predstave 'Bljesak zlatnog zuba'. To je Matišićev najraniji komad, međutim, jedan je od najboljih i nije nam bilo teško na osnovu tog predloška napraviti odličnu predstavu. – rekao je Damir Lončar koji u predstavi igra gastarbajtera Stipu.

HNK

Odaberite dan za kazalište

Tjedni kazališni pregled

Savjet za nadolazeći tjedan: odaberite dan, odaberite predstavu, uživajte!

Margan Tadeon

Literarni natječaj

Društvo studenata kroatologije „Cassius“ vas poziva da probudite književnika u sebi

Voliš pisati i prava si pjesnička duša? Pošalji svoj rad Društvu studenata kroatologije „Cassius“ i možda baš ti osvojiš nagradu za najbolji literarni rad.