Filozofski fakultet u Zagrebu

Raznolik program na međunarodnoj konferenciji „Anglophilia“

Anglophilia naslovna slika

Studenti anglistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i ove su godine pripremili bogat program na konferenciji „Anglophilia“. Osim izlaganja studenata, posjetitelje očekuju i mnoge zanimljive radionice.

Na Filozofskom će se fakultetu u Zagrebu od 4. do 6. svibnja održati međunarodna konferencija Anglophilia. Organizira je Klub studenata anglistike X.a, koji je priredio zaista bogat program.

Izlaganja obuhvaćaju jezik, književnost, prevođenje, podučavanje engleskoga kao drugog jezika i anglofone kulture. Na skupu će izlagati četrdeset izlagača s različitih hrvatskih, ali i europskih sveučilišta; osim zemalja regije, čak i iz Švicarske, Mađarske, Austrije, Poljske i Irske te tri plenarna govornika, profesor dr. sc. Mateusz-Milan Stanojević i profesorica dr. sc. Nataša Pavlović s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te profesor dr. sc. Vladimir Brljak sa Sveučilišta u Cambridgeu.

Organizatori su se potrudili na konferenciju dovesti i mnogobrojne goste, pa će tako govornik biti i Timothy Whitton, ravnatelj instituta Espaces Humains et Interactions Culturelles, kao i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj Andrew Dalgleish te irska veleposlanica Olive Hempenstall.

Paralelno s izlaganjima održavat će se i mnoge zanimljive radionice – Oxford University Press održat će radionicu o stručnom usavršavanju, Oxford Teachers' Academy o online tečajevima, a konferenciju će kratkom radionicom podržati i Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika.

Za sve informacije o Anglophiliji posjetite službenu stranicu konferencije, na kojoj možete pogledati i program konferencije. Ovdje se nalazi poveznica za prijavu.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.facebook.com/events/1926113141038254/

Sveučilište u Rijeci

Proslava 8. rođendana studentskog radijskog programa Radio Sova u humanitarnom tonu

Radio Sova, projekt nastao u suradnji Hrvatskog radija — Radija Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, uzbuđeno čeka rođendansku proslavu. Osim uživanja u dobroj glazbi, posjetitelji će moći donirati sredstva za Patriciju Glasnović koja je slomila vratnu kralježnicu kao djevojčica.

Udruga Balkanac u Beogradu

Udruga "Balkanac" protiv mržnje i netrpeljivosti među mladima u regiji

"Granica ne smije biti prepreka za sklapanje novih prijateljstava"

Udruga "Balkanac" okuplja mlade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Zajedno žele promijeniti negativne stavove mladih i izgraditi društvo koje nije zatrovano mržnjom.

konferencija prikaz

Stjepan Pavić

Konferencije o zapošljavanju mladih i sarme

Isječak iz dana kada će Hrvatska (potencijalno) postati utočište Šveđanima, Fincima, Talijanima i Španjolcima. I ne, nije vic.

S4S studenti

Udruga Studenti za studente Split

Upišite svoje misli u knjigu žalbi i pohvala na splitskom Sveučilištu

Studentima će se omogućiti da na jednom mjestu iznesu sve što im smeta i/ili sve što bi pohvalili na svojim fakultetima.

Vlada RH

Odluka vrijedi za iduće tri akademske godine

Vlada donijela Odluku o punoj subvenciji participacije redovnih studenata

Odluka se odnosi na studente koji će u iduće tri akademske godine prvi puta upisati prvu godinu, kao i za one koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova.