Mreža sveučilišta središnje Europe

Raspisan natječaj za stažiranje u Bruxellesu za studente diplomskog studija ili završne godine preddiplomskog!

https://pixabay.com/en/beard-brainstorming-business-2286440/

Do 30. rujna zaprimaju se prijave za stažiranje na pozicijama komunikacijskog vježbenika i vježbenika za upravljanje projektima. Prijaviti se mogu studenti diplomskog studija ili studenti koji su završna godina preddiplomskog studija.

Mreža sveučilišta središnje Europe (UNICA) raspisala je natječaj za stažiranje u Bruxellesu u trajanju od najmanje tri mjeseca. Ono nije plaćeno, no polaznicima je osigurana novčana naknada u iznosu 350 eura te se pokrivaju troškovi mjesečnog javnog prijevoza. Prijave su otvorene za komunikacijskog vježbenika i vježbenika za upravljanje projektima.

Prijaviti se mogu studenti diplomskog studija ili studenti koji su završna godina preddiplomskog studija. Potrebno je izvrsno poznavanja engleskog jezika u pisanom i usmenom obliku, a prednost je i poznavanje francuskog jezika. Poželjno je da kandidat ima razvijene vještine pisanja i komuniciranja te da je sposoban razlikovati formalne i neformalne registre. Uz to, očekuje se sposobnost preuzimanja inicijative te spremnost na samostalni i timski rad. Poželjno je da se kandidat interesira za poslove unutar Europske unije te da je upoznat s europskom politikom u području visokog obrazovanja i istraživanja. Kandidati koji se prijavljuju na poziciju komunikacijskog vježbenika moraju imati iskustva u stvaranju vizualnog sadržaja, poznavanju softvera za grafički dizajn te imati vještine grafičkog dizajnera.

Zadaće komunikacijskog vježbenika su pružanje podrške UNICA mrežnim publikacijama, vođenje društvenih mreža, ažuriranje i upravljanje sadržajem UNICA baze podataka i internetskih platformi, podrška u organizaciji događaja. Uz to, od njih se očekuje podržavanje upravljanja i širenja tekućih EU projekata u kojim je UNICA partner ili koordinator te povremeno posjećivanje događanja u Bruxellesu. Zadaće vježbenika za upravljanje projektima su podrška u upravljanju tekućih EU projekata u kojima je UNICA partner ili koordinator, podrška organizaciji događanja, ažuriranje UNICA web-stranice i upravljanje njome, bazom podataka i internetskih platformi. Također, očekuje se i povremen odlazak na događanja u Bruxellesu.

Prijave se vrše preko e-mail adrese office@unica-network.eu, a otvorene su do 30. rujna. Više informacija dostupno je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Stručna praksa u inozemstvu

Stručna praksa u inozemstvu

Otvoren natječaj za sve studente tehničkih i prirodnih znanosti

Studenti tehničkih i prirodnih znanosti imaju priliku biti dio praktičnog učenja svoje struke u inozemstvu.

Umjetnost1

Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za financiranje studentskih projekata iz područja kulture i umjetnosti

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci ohrabruje sve studente da se prijave na natječaj za dodjelu pozamašnih financijskih sredstava kojima će se omogućiti realizacija inovativnih studentskih umjetničkih projekata, koji će uvelike obilježiti i obogatiti riječku kulturnu scenu u 2018. godini.

Natječaj za Balkan express

Balkan Express

Natječaj za novi broj studentskog časopisa Balkan Express

Otvoren je natječaj za sedmi broj studentskog časopisa Balkan Express, u kojem će tematika biti prevođenje.

EP

Nagrada za mlade Karlo Veliki

Osmislite projekt s europskom dimenzijom i osvojite do 7.500 eura

Mladi koji su pokrenuli projekt namijenjen mladima u Europi koji potiče toleranciju, suživot i izgradnju europskog karaktera mogu se prijaviti na natječaj. Svi nacionalni pobjednički projekti bit će pozvani na četverodnevno putovanje u Aachen na dodjelu nagrada 3. svibnja.

Studentski dom Osijek

Studentski centar Osijek

Povećane subvencije za privatni smještaj studenata u Osijeku

Odobreno je 600 subvencija za privatni smještaj studenata osječkoga Sveučilišta u iznosu od 200 kuna mjesečno što je povećanje iznosa subvencija koje su do ove akademske godine iznosile 147 kuna.