LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Info zona u sklopu 8. tjedna psihologije

Radionica „Nasilje u bliskim vezama"

Povodom 8. tjedna psihologije, mladi psiholozi Marija Biuk i Nikola Erceg održat će radionicu na temu nasilja u bliskim vezama.

Povodom 8. tjedna psihologije, mladi psiholozi Marija Biuk i Nikola Erceg održat će radionicu na temu nasilja u bliskim vezama.

Dvosatna radionica namijenjena sprečavanju nasilja u bliskim vezama održat će se povodom Tjedna psihologije, u Info zoni u četvrtak, 19. veljače u 17 sati.

Voditelji su mladi psiholozi Marija Biuk i Nikola Erceg. Polaznici na radionici neće iznositi svoja iskustva, već će osvijestiti što je nasilje te se osnažiti za reakciju na nasilje. Na radionicu se možete prijaviti putem ovog linka.

Rezultati istraživanja koje su u studenom 2012. godine provele liječnica školske medicine mr.sc. Josipa Glavaš i sociologinja Roberta Matković upozoravaju da je nasilju u vezama izložen svaki treći srednjoškolac ili srednjoškolka na širem splitskom području.

Više od 72% ispitanih na otocima Hvaru, Visu i Braču te u gradovima Trogiru, Omišu i Sinju bilo je izloženo verbalnom, 39% tjelesnom, 32% emocionalnom te 11% seksualnom nasilju. Nakon što su bili izloženi bilo kojoj vrsti nasilja, više od četvrtine ih nije poduzelo ništa.

Istraživanje je upozorilo i da tek nešto manje od trećine ispitanih smatra da kad žene kažu - ne, misle - da, a da je ljubomora način na koji se iskazuje ljubav smatra više od 40% ispitanih. Udaranje djevojke kao prihvatljivu reakciju na prevaru prihvatljivim je ocijenilo 13,54% ispitanih.

FOTO: FACEBOOK