Sveučilište u Zadru

Pustolovne studentice otkrivaju sve o stručnoj praksi, razmjeni i studiju u inozemstvu

Sveučilište u Zadru

Volite putovati? Mislite kako nemate dovoljno vremena ili novca? Kako spojiti ugodno s korisnim, saznajte na predavanju „Putovanja i obrazovanje."

U Multimedijalnoj dvorani na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru u utorak, 15. studenoga 2016. godine u 18:00 sati, održat će se predavanje pod nazivom Putovanja i obrazovanje. Tom prilikom će Stanka Gabrić i Andrea Kegalj govoriti o svojim iskustvima sa studentskih razmjena u Austriji i Bugarskoj, stručnoj praksi na Kanarskim otocima, studiju u Irskoj, ali i o drugim putovanjima. Posebna gošća na ovom predavanju bit će Ashley Colburn, američka novinarka koja je za dokumentarni film WOW CROATIA dobila dva Emmyja.

Ashley Colburn je američka novinarka koja je završila srednju školu u Fallbrooku, San Diego te fakultet novinarstva i španjolskog jezika u Coloradu. Za vrijeme studija sudjelovala je u razmjeni studenata u Madridu i zaljubila se u Europu. Snimila je mnoštvo dokumentaraca i proputovala više od 45 država svijeta, a za dokumentarac o Hrvatskoj WOW CROATIA dobila je čak dvije prestižne nagrade Emmy.

Stanka Gabrić završila je Gimnaziju u Metkoviću nakon koje je upisala preddiplomski studij Kultura i turizam te diplomski studij Poduzetništvo u kulturi i turizmu na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru. Za vrijeme diplomskog studija sudjelovala je na razmjeni studenata u Velikom Tarnovu u Bugarskoj. Nakon uspješno završenog diplomskog studija nastavila je obrazovanje u Waterfordu, Irska te je ove godine diplomirala Business, smjer Marketing. Trenutno završava Odnose s javnošću na Londonskoj školi za odnose s javnošću u Zagrebu.

Andrea Kegalj završila je turističku srednju školu u Splitu te preddiplomski studij Kultura i turizam na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti na Sveučilištu u Zadru. Nakon uspješne tri godine studija nastavila je diplomski studij Kulturne baštine u turizmu na istom Odjelu, na kojemu je trenutno apsolventica. Tijekom studija završila tečaj fotografije i tečaj za turističkog vodiča. Sudjelovala je na razmjeni studenata u Klagenfurtu te se inspirirana tim iskustvom prijavila za stručnu praksu na Kanarskom otočju.

Komentari na članak

Vezani članci

Razmjena u Poljskoj

Matejino iskustvo iz Poljske

„Nevjerojatne su prilike koje se vani pružaju i svima preporučujem da se prijave na razmjenu“

Mateja Cvrtnjak posljednjih je pet mjeseci provela u Poljskoj, a prije nego što se tamo vrati raditi podijelila je s nama iskustva i doživljaje stečene tijekom razmjene.

Studenti "guštali" na Rivi tijekom sportskog dana

Sportska manifestacija

Studenti „guštali" na Rivi tijekom sportskog dana

Sportska natjecanja, potraga za "naj-fit" studentom, kviz, isprobavanje "pijanih naočala" i brojne druge aktivnosti obilježile su novo izdanje Studentskog dana sporta i aktivizma.

pisanje

Snalaženje u bilježnici

Nekoliko savjeta za organizaciju razbacanih bilješki

Kako biste unaprijedili svoje organizacijske sposobnosti, ali i metode učenja, važno je da za vrijeme predavanja i sastanaka vodite bilješke. Da bi vam one kasnije doista koristile, trebate ih promišljeno slagati.

Anđelo mladi HDZ-ov uhljeb

Tino Deželić

Ekskluzivno: Otkrivamo pojedinosti o budućim planovima mladog studenta prava

Anđelo Perković-Lovson: Novi heroj u obrani hrvatskog integriteta: „Ja ću biti političar“, nakon intenzivnog razmišljanja u dramatičnoj pauzi od dvije sekunde i bez grča na licu, otmjeni se student prava odlučio na posve atipičan i revolucionaran potez, rijetko viđen u hrvatskoj politici: za 0 kuna, na tuđi račun, zaraditi desetke tisuća i to u svega nekoliko minuta promatranja ostalih kako rade.

Promocija Humanista 2015

Časopis studenata FFST

Promocija drugog broja časopisa studenata Filozofskog fakulteta u Splitu »Humanist«

Radom na časopisu »Humanist« studentima Filozofskog fakulteta dana je prilika da se upoznaju sa svim aspektima društvenih i humanističkih znanosti.