Sveučilište u Zagrebu

Prvo obilježavanje Svjetskog dana bioetike na Pravnom fakultetu

Pravni fakultet/Sveučilište

Hrvatska podružnica UNESCO-ove katedre za bioetiku priprema program povodom Svjetskog dana bioetike na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Istovremeno se dodjeljuje nagrada za doprinos njenom razvoju i za najbolje studentske radove.

U Vijećnici Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prvi će se put obilježiti Svjetski dan bioetike. Događaj će se održati u srijedu, 19. listopada 2016., od 12:30 do 16:30.

Hrvatska podružnica UNESCO-ove katedre za bioetiku (Croatian UNESCO Chair Unit in bioethics) organizirala je prigodni program u okviru kojega će se održati predavanja, rasprava i debata. Sudjelovat će studenti Pravnoga, Medicinskoga, Filozofskoga i Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Također, u okviru programa Svjetskoga dana bioetike svečano će biti predstavljena knjiga Hrestomatija hrvatskoga medicinskog prava u izdanju Pravnoga fakuteta Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o zbirci članaka autora koji su pridonijeli razvoju medicinskoga prava u Hrvatskoj.

Uz eminentne stručnjake s hrvatskih fakulteta i sveučilišta, gošća predavačica bit će prof. dr. sc. Ksenija Turković, sutkinja Europskoga suda za ljudska prava u Strasbourgu. Program skupa otvorit će prodekan Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jasenko Marin.

U okviru programa skupa bit će dodijeljena nagrada za doprinos razvoju bioetike u Republici Hrvatskoj te nagrade za najbolje studentske radove.

Komentari na članak

Vezani članci

Zgrada novoga studentskog paviljona

Pogledajte kako će izgledati novi paviljon

FOTO: Odabrano idejno rješenje za izgled novog studentskog paviljona u osječkom Kampusu

Novi studentski paviljon donijet će jefitiniji smještaj za oko 790 studenata osječkog Sveučilišta, a njegovo financiranje najvećim će dijelom biti pokriveno iz fondova EU-a.

NASA

Natjecanje „CineSpace“

Prijavi svoj kratki film o svemiru i osvoji nagradu od 10 000 dolara

Mladi filmaši iz cijeloga svijeta pozvani su prijaviti se na natjecanje za najbolji kratki film kojemu je tema svemir. Prijave traju do 31. srpnja 2018..

Sting

Koncert u Areni

Veliko priznanje Stingu uoči gostovanja u Puli

– Sting pripada onoj posebnoj i povlaštenoj grupi umjetnika koji se vode vlastitim talentom, idejama i visokim mjerilima, a pritom uspijevaju komunicirati s najširom publikom. – istaknuo je Neven Frangeš.

moot court 2017 zlatni uteg

Moot Court Croatia

Otvorene su prijave za najveće natjecanje studenata prava u Hrvatskoj

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na "moot court" natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta.

1

„International Video Pitch Competition“

Predstavljanjem vlastite poslovne ideje studenti mogu osvojiti vrijedne nagrade

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog natjecanja na kojem imate priliku predstaviti vlastitu ideju, dobiti povratnu informaciju o njoj i osvojiti vrijedne nagrade.