LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova akademska godina

Prvi će put na „Algebri” studirati više od 300 brucoša

Na ljetnom upisnom roku Visoko učilište „Algebra” upisalo je 220 studenata, što je čak 25 posto više studenata nego lani. Interes za jesenski rok nagovještava da će studije na „Algebri” ove godine prvi puta započeti više od 300 „digitalaca“.

Na ljetnom upisnom roku Visoko učilište „Algebra” upisalo je 220 studenata, što je čak 25 posto više studenata nego lani. Interes za jesenski rok nagovještava da će studije na „Algebri” ove godine prvi puta započeti više od 300 „digitalaca“.

U novu će akademsku godinu, sudeći po rezultatima upisa na ljetnom upisnom roku i iskazanim trendovima, Visoko učilište Algebra prvi puta ući s više od 300 upisanih brucoša na svojim digitalnim studijima. Na studij Digitalnog marketinga upisano je 10% više studenata, a na studije Primijenjenog računarstva ukupno 30% više nego prilikom upisa u prošlu akademsku godinu.

Dosad je upisano 220 studenata, što je 25% više nego u istom razdoblju prošle godine, pri čemu je vidljiv naročito velik porast interesa za studijem Programskog inženjerstva – čak 41% – što pokazuje kako studenti prepoznaju razvoj softvera kao jednu od najatraktivnijih, ali i sa strane poslodavaca najtraženijih karijera na tržištu rada. Porastu doprinose i oni upisani na novi studij Dizajna; riječ je o digitalno prilagođenom studiju koji započinje ove godine, nakon integracije Visoke škole tržišnih komunikacija Agora.

Budući da su prijave maturanata za jesenski upisni rok već otvorene, prepoznaju se i trendovi. Ponajveći je interes za upis prijelaznika s drugih studija i srodnih fakulteta, a primjetan je i veći interes za upis Digitalnog marketinga i Multimedijskog računarstva.

Sklonost maturanata prema modernim digitalnim studijima vidljiva je i kroz službene podatke Agencije za znanost i visoko obrazovanje, čiji Središnji prijavni ured upravlja portalom Postani-student.hr, kroz koji maturanti biraju fakultete i studije rangirajući ih prema osobnom interesu. Algebra se ove godine može pohvaliti kako je postala najbolje rangirana institucija između svih privatnih veleučilišta i visokih škola u Hrvatskoj. Također je i jedina privatna obrazovna institucija koja se po ovom kriteriju nalazi u Top 10 svih javnih i privatnih fakulteta, veleučilišta i visokih škola na kojima se provode programi iz područja informatike ili računarstva.

U predstojećoj akademskoj godini studente na Algebri očekuje niz novosti – imat će prilike sudjelovati u brojnim aktivnostima nedavno otvorenog razvojno-istraživačkog centra Algebra LAB, pojačani su timski projektni kolegiji, nabavljena je i značajna količina nove opreme, a otvorene su i nove učionice, poput one za dizajn ili laboratorija za IoT i robotiku. Nastavak rada na osiguravanju kvalitete najbolje će se osjetiti po novom pristupu ocjenjivanju kontinuiranog rada i sustavu praćenja napretka studenata. Nakon uspješnog uvođenja prošle godine, diplomski studiji nastavljaju se izvoditi na engleskom jeziku.

U novoj će se akademskoj godini intenzivirati i aktivnosti studentske prakse kroz sve veći broj poslodavaca, ali i Digital Talents, digitalnu agenciju koju su zajednički osnovali DRAP i Algebra u kojoj studenti imaju prilike steći konkretna iskustva na područjima poput digitalnog marketinga, razvoja weba i drugih digitalnih rješenja. Proširena je ponuda sportskih programa i uskoro će biti najavljena nova studijska putovanja u svjetske digitalne destinacije.

FOTO: ALGEBRA