Google Developer Relations

Provedi ljeto 2018. na plaćenoj stručnoj praksi u tehnološkom divu Googleu

Google1

Studiraš na preddiplomskom studiju računarstva ili nekoj od srodnih tehničkih znanosti i barataš „jezikom računala" kao od šale? Pitaš se gdje bi mogao odraditi kvalitetnu stručnu praksu? Mi ti donosimo izvanredan prijedlog kojim će tvoj životopis zasjati punim sjajem: sudjeluj u plaćenom programu u jednom od najmoćnijih tehnoloških divova svijeta i stekni nezaboravna životna iskustva!

Ako si trenutno student na preddiplomskoj razini računalnih znanosti te sve više razmišljaš o tome da stekneš praktično radno iskustvo u području svoje poslovne djelatnosti, ne traži dalje! Američka multinacionalna korporacija Google, jedan od najvećih globalnih giganata tehnološke industrije, upravo je u potrazi za studentima tehničkih usmjerenja koji će sljedeće ljeto provesti kao praktikanti u internacionalnom timu razvojnih programera Googleova odjela Developer Relations. 

Prije nego što se možda uzaludno ponadaš kako si baš ti savršen kandidat za ovu poziciju, prouči detaljno i temeljito sve njihove uvjete, očekivanja i kompetencije koje moraš zadovoljiti ako se želiš pridružiti ovoj svjetski poznatoj kompaniji koja se redovno nalazi na prestižnoj listi najbogatijih i najmoćnijih korporacija specijaliziranih za mrežne usluge i proizvode.

Osim što moraju biti studenti računarstva ili srodnih znanosti, kandidati trebaju posjedovati iskustvo u nekom open source projektu, a preddiplomski studij moraju završiti krajem 2018. ili najkasnije u proljeće/ljeto 2019. godine Neophodno je da svaki zainteresirani student koji želi participirati u ovom plaćenom programu kompanije Google posjeduje praktično iskustvo na jednom ili više kodnih jezika, poput rada u Javi, Pythonu, NodeJS-u i ostalim složenim programskim jezicima. 

Vrlo je poželjno posjedovati i neke od sljedećih kvalifikacija:

  • suradnik na Github i/ili StackOverflow
  • snažna iskustva u razvoju web aplikacija ili mobilnih aplikacija;
  • sposobnost jasnog i učinkovitog komuniciranja tehničkih koncepata;
  • čvrste sposobnosti programiranja softvera u Javi ili C-cilj i iskustvo s Android i iOS SDK-ovima;
  • odobrenje za rad u Sjedinjenim Državama. 

Stručna praksa najboljem će kandidatu biti u potpunosti plaćena, a trajat će od 12 do 14 tjedana. Program će se odvijati u ljeto 2018. godine u San Franciscu, jednom od naljepših američkih gradova koji s pravom zaslužuje titulu trgovačkog, financijskog, znanstveno-istraživačkog i poslovnog središta zapadnog dijela SAD-a.

Svi zainteresirani studenti koji se mogu pohvaliti traženim kvalifikacijama i visokom razinom programerskih vještina prijaviti se mogu ovdje. Ako si i ti jedan od njih, požuri jer krajnji je rok za prijavu već 21. prosinca. 

Više informacija o potrebnim uvjetima, procesu prijave, programu i kompaniji Google možeš potražiti na poveznici. 

Sjedište korporacije Google, popularno nazvano Googleplex, FOTO: Pinterest

Ako se pronalaziš u traženim kvalifikacijama i uvjetima, svakako se odvaži na prijavu i zgrabi ovu jedinstvenu priliku. Tko zna, možda baš ti budeš taj koji će doživjeti nezaboravna iskustva u poticajnoj atmosferi tehnološkog giganta koja ćeš s velikim zadovoljstvom prepričavati cijeli život!

Komentari na članak

Vezani članci

Simon hoda

Medicina napreduje

VIDEO: Kada doslovce prohodate s tehnologijom

 Simon Kindleysides koji je ostao nepokretan u svojoj 31. godini života dobio je drugu šansu. Iako je odijelo skupo, mogućnost hodanja nema cijenu!

GCI logo

Digitalni zapisi umjetničkih djela i znamenitosti

Googleova online riznica kulturne baštine

U suradnji sa stotinama muzeja, kulturnih institucija i arhiva, Google u sklopu projekta Cultural Institute nastoji digitalizirati sva bitnija djela svjetske baštine kako bi kulturološko nasljeđe brojnih zemalja postalo dostupno svima. Sam projekt razdijeljen je u 3 dijela.

Igrica 2048

Zbrajanjem do rezultata

Stigla je nova zarazna igrica: 2048

Cilj igrice je zbrajati i tako dobiti brojku 2048.

Lijenčarenje

Besplatni programi kompanije Microsoft za nastavnike 21. stoljeća

Prilika hrvatskim učiteljima i nastavnicima za dodatno tehnološko obrazovanje

Programi nadilaze tradicionalnu softversku edukaciju i omogućavaju sudionicima da premoste jaz između brzine razvoja tehnologije i primjene u nastavi.

Šahovska ploča

Englezi predstavili Giraffe

VIDEO: Stroj koji sam uči poteze u šahu

Na londonskom Sveučilištu patentiran je stroj koji nakon samo tri dana može u šahu usvojiti znanja poput najvećih šahovskih velemajstora