LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drama na Savi

Provaljeno u 11 soba u studentskom domu „Stjepan Radić“! Studente nitko nije obavijestio

„Policija se tek jutros zvala i sad kad su došli, gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju“, rekla je jedna od žrtava provale.

„Policija se tek jutros zvala i sad kad su došli, gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju“, rekla je jedna od žrtava provale.

Studentski dom „Stjepan Radić“ ovih dana bio je na meti provalnika. Prema navodima studenta, provale su se dogodile u čak 11 soba u petom paviljonu, a niti jedan od studenata koji žive u tim sobama nije obaviješten o tome. 
 

Pokušaj zataškavanja

 

„Jučer popodne kad sam se vratio u dom zatekao sam razvaljena vrata od sobe, pa da i vi ne bi bili iznenađeni jer vas SC i Uprava vjerojatno neće obavijestiti nego će se sve pokušati zataškati. Policija se tek jutros zvala i sad kad su dost gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju, ali eto rekla mu je upraviteljica. U 11 soba u 5. paviljonu je provaljeno, tko zna kad, a nakon moje prijave da je provaljeno u moju sobu koja je bila oko 17 h zaštitari su tek oko ponoći prošetali paviljonom i pogledali ostale sobe, ali kad treba u 22:00 h tjerati ljude onda se pojave u minuti.“ – stoji u objavi studenta kojem je provaljeno u sobu.

@studentski.hr Student se popodne vratio u sobu i zatekao razvaljena vrata od sobe, a provaljeno je u još njih 11. Nitko od studenata koji žive u tim sobama nije obaviješten o tome… #fyp #foryou #foryoupage #studentskihr #studenti #studentskidom #studentskidomstjepanradic #studentskizivot #studentski #studentskiproblemi #sava #provala ♬ original sound - Studentski.hr

Studenti za vrijeme blagdana odlaze kući i sobe ostaju prazne, stoga je to savršeno vrijeme za pljačku. Iako, studenti nisu poznati po tome da imaju viška vrijednih stvari ili novaca, stoga nije poznato jesu li provalnici ostvarili svoj naum prikupa vrijednih stvari.
 

Funkcionalnost kamera je upitna


Student je naglasio i problem s nadzornim kamerama koje su se pokazale kao ništa više nego ukras.
 

„Kamere su se relativno nedavno postavile na sve ulaze paviljona i ta na petom paviljonu ne radi. Pitanje je što je s ostalima. Stolar popravlja vrata od jutros tako da će sva vrata biti popravljena.“ – rekao je.


Zašto studenti nisu obaviješteni o provali, upitali smo Studentski centar i za sad čekamo odgovor.

FOTO: STUDENTSKI.HR/ MARIJA KOLOVRAT, ILUSTRACIJA