Predavanja o zapošljavanju

Projektom „My Future Career" do pronalaska stručne prakse i budućeg zaposlenja

Projekt "My Future Career"

Pozivaju se svi studenti ekonomskih usmjerenja na sudjelovanje u projektu „My Future Career", koji će im otvoriti vrata poslovnog svijeta i pružiti izvanrednu priliku za upoznavanje s predstavnicima uspješnih hrvatskih poduzeća, koja im u skoroj budućnosti potencijalno ponude i mjesto za razvoj te izgradnju perspektivne profesionalne karijere.

Ekonomska klinika, uspješna studentska udruga u kojoj usluge pružaju zagrebački studenti ekonomije uz mentorstvo renomiranih stručnjaka iz različitih ekonomskih područja, organizira projekt „My Future Career“, koji će se 8. veljače održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u dvorani 3 u 17 sati. Projekt je organiziran u suradnji s RSM Croatia d.o.o., zagrebačkom podružnicom poznate globalne revizorske i konzultantske tvrtke RSM International, koja je danas prisutna u 120 zemalja diljem svijeta.

Sudionici su događaja JUB, Futsal Dinamo, Grafički zavod Hrvatske, Sv. Katarina – specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Lada (koja slavi 45. obljetnicu), Carwiz rent a car, GO dizajn, hotel Sport i Zepter. Navedena će poduzeća ovom prilikom predstaviti svoje poslovanje i iskustva, a svi zainteresirani studenti dobit će jedinstvenu priliku upoznati se s pogodnostima i mogućnostima budućeg zapošljavanja u vlastitoj struci. Specifičnost ovog projekta je to što se temelji na B2B poslovnom konceptu, vrsti poslovanja koja uključuje proces predstavljanja jedne tvrtke drugoj u svrhu dogovaranja potencijalne suradnje.

Poslije ciklusa zanimljivih predavanja bit će organiziran neformalni dio projekta – networking, na kojem će svi studenti iz prve ruke moći dobiti detaljne informacije o otvorenim radnim pozicijama i aktualnim mogućnostima obavljanja stručne prakse. Isto tako, organizatori događaja odlučili su prikupiti novac namijenjen stipendiranju ponajboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Naime, nakon objave konačnih rezultata natječaja Sveučilišne stipendije za izvrsnost, prikupljena će se financijska sredstva dodijeliti prvim studentima ispod crte, odnosno najboljima nakon samih dobitnika. Broj studenata koji će ostvariti pravo na stipendiju ovisi o visini prikupljenog novčanog iznosa. 
 

Komentari na članak

Vezani članci

Mladi i posao

Konferencija "EU za mlade"

Garancija za mlade omogućila posao za 32 tisuće mladih u 2015.

Nezaposlenost mladih danas je najniža od 2008. godine, a 60% mladih (samo)zaposlilo se ili uključilo u program stručnoga osposobljavanja unutar četiri mjeseca od diplome.

Studentski Centar u Zagrebu

Prvi posao

Upute za članstvo u student servisima

Kad upadnete u "škripac" s novcima, pojurit ćete prema student servisu. Saznajte što sve trebate ponijeti sa sobom.

Natječaj IAESTE

Natječaj za stručnu praksu

IAESTE nudi plaćenu praksu u inozemstvu

IAESTE udruga za međunarodnu razmjenu stručnih praksi s područja tehničkih i prirodnih znanosti poziva sve zainteresirane studente da se prijave na Natječaj za dodjelu plaćenih stručnih praksi u inozemstvu.

Isto

Stručna praksa

IAESTE CROATIA raspisuje natječaj za plaćenu stručnu praksu u inozemstvu

Studenti prirodnih i tehničkih znanosti u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, uključujući izvanredne, imaju se priliku prijaviti na plaćenu stručnu praksu u inozemstvu. Prijave traju do 24. veljače.

Studentice

Regrutacija članova

Ekonomska klinika traži nove igrače i igračice

Ako misliš da si talentiran kao Luka Modrić, drag kao Ivan Rakitić i ambiciozan kao Ante Rebić, zaigraj za Ekonomsku kliniku. Na raspolaganju ti je odabir između četiri tima: financijski, EU tim, HR i marketing i PR.