LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Horor u Las Vegasu

Profesor usmrtio tri osobe

Napadač na Sveučilištu u Las Vegasu bio je profesor u „financijskim problemima“.

Napadač na Sveučilištu u Las Vegasu bio je profesor u „financijskim problemima“.

U napadu na kampusu Sveučilišta Nevada u Las Vegasu, ubijeno je troje zaposlenika, a četvrti je ranjen. Nakon policijske istrage utvrđen je identitet napadača – profesor Anthony James Polito (67) koji je bio u financijskim problemima jer mu je nekoliko visokoškolskih ustanova u Nevadi uskratilo posao, piše Hina.
 


VEZANO: Tragedija na Sveučilištu Nevada u Las Vegasu: troje mrtvih u pucnjavi na kampusu



Napadača je policija ubila nakon što je usmrtio studente, a prilikom istrage otkrivena je „ciljana lista“ ljudi sa sveučilišta u Nevadi (UNLV) te sveučilišta u Sjevernoj Karolini na kojem je nekoć radio. Također,  prije no što je izvršio napad, poslao je 22 pisma sveučilišnom osoblju diljem SAD-a. 

Imao je dosje


Profesor je imao dosje zbog neovlaštenog pristupanja računalnim podacima, no ranije nije imao nikakve poveznice s nasiljem. Prema navodima, pištolj koji je koristio u napadu legalno je kupio 2022. godine, a iz policije Las Vegasa vjeruju da je djelovao sam.

Polito nije gledao studente kao metu, već kolege profesore, odnosno zaposlenike fakulteta. Poznat je identitet jednog ubijenog profesora i docentice, dok treća osoba nije identificirana, a četvrta se nalazi u bolnici, gdje joj se stanje navodno pogoršalo.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA