„Djetinjstvo van bolnice”

Prikupljanjem donacija i humanitarnim koncertom splitski studenti pomažu najmlađima

Djeca

Splitski studenti humanitarnim koncertom i prikupljanjem donacija daju svoj doprinos uređenju Klinike za dječje bolesti KBC-a „Split”.

Svakoga nam dana studenti različitim akcijama pokazuju kako su uvijek spremni pomoći onima kojima je najpotrebnije, a ovoga su nam puta to potvrdili i splitski studenti koji pomažu najmlađima. Studentska sekcija za neuroznanost NeuroSplit i Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu odlučili su organizirati humanitarnu akciju kako bi dali svoj doprinos uređenju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Tim su povodom organizirali humanitarni koncert na kojem će, uz zvijezde hrvatske estrade, nastupiti The Rajner's Orchestra s Medicinskog fakulteta u Splitu, učenici srednjih škola u Splitu, plesači Hrvatskog narodnog kazališta, Ana Malovan, studentica Umjetničke akademije u Splitu, Roko Blažević – pobjednik natjecanja regionalnog glazbenog showa i ostali izvođači.

Djetinjstvo van bolnice, kako je događaj nazvan, održat će se u petak, 29. lipnja, u 18:30 sati u velikom afiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu, na adresi Šoltanska 2. Preporučena je cijena ulaznice 20 kuna, a mogu se kupiti na ulazu u amfiteatar na dan koncerta.

Osim koncerta, donacije se prikupljaju i u donacijskim kutijama koje će se također nalaziti na ulazu u amfiteatar Medicinskog fakulteta, a svi koji žele pomoći mogu novac uplatiti i na račun. Podaci su za uplatu sljedeći: IBAN HR1210010051863000160, model 65, poziv na broj 7595-035-26418-503000, opis: Za uređenje ambulante Zavoda za gastroenterologiju i nefrologiju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Komentari na članak

Vezani članci

Dječak gura kolica

Projekt: Danas brinem za sebe!

Studentice ERF-a provode projekt kojemu je cilj pomoći djeci koja žive s ovisnicima o alkoholu

O problemima koje uzrokuje alkoholizam priča se već duže vrijeme. Može se reći da alkoholizam više ne predstavlja tabu temu. Saznajte na koji način možete studenticama ERF-a pomoći u promjeni života djece koja odrastaju u obiteljima s ovisnicima o alkoholu.

OO

Otvoreno srce HKS-a

Studenti HKS-a prikupljaju donacije za Otvoreni ormar

Donacije će se prikupljati u prizemlju glavne sveučilišne zgrade u ponedjeljak, 1. travnja, i utorak, 2. travnja, od 9:00 do 13:00.

Humanitarno grudanje na Savi

I studenti u akciji

Milanu i njegovom ocu studenti pomogli grudanjem

Milan i Matija žive u trošnoj kućici i gotovo nemaju primanja, a studenti su im odlučili pomoći humanitarnim grudanjem.

Darivanje krvi, Split

Udruga Alumni

Splitski studenti u 5. akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Ovog utorka, 31. listopada, svi studenti i djelatnici splitskog Sveučilišta imat će priliku darovati krv i time nekome spasiti život.

Fakultet građevine, arhitekture i geodezije u Splitu

Pomoć beskućnicima

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije pretvara se u humanitarno kino

Studentski zbor Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu organizira humanitarnu filmsku večer tijekom koje će se sakupljati pomoć za splitske beskućnike u obliku donacije hrane i higijenskih potrepština.