LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Ministarstva obrane

Prijem u kadetsku službu studenata vojnog inženjerstva te vojnog vođenja i upravljanja

Raspisan je natječaj Ministarstva obrane za prijem studenata vojnih studija u kadetsku službu. U službu će biti primljeno do 110 kandidata, a prijave traju do 11. svibnja 2018.

Raspisan je natječaj Ministarstva obrane za prijem studenata vojnih studija u kadetsku službu. U službu će biti primljeno do 110 kandidata, a prijave traju do 11. svibnja 2018.

Kao i prethodnih godina Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za prijem u kadetsku službu u status kadeta, tj. kadetkinje za akademsku godinu 2018/2019. Natječaj je otvoren za preddiplomske sveučilišne studije vojnog inženjerstva te Vojnog vođenja i upravljanja.

U status kadeta bit će primljeno do 110 kandidata upisanih na prvu godinu redovnog studija – 70 studenata vojnog inženjerstva te 40 studenata vojnog vođenja i upravljanja. Kandidati koji se prijavljuju trebaju biti rođeni 1996. godine ili kasnije, moraju imati završeno srednjoškolsko obrazovanje i državljanstvo Republike Hrvatske. Kandidati ne smiju biti osuđivani niti se protiv njih smije voditi kazneni postupak po službenoj dužnosti. U obzir dolaze samo kandidati upisani na prvom upisnom roku u srpnju 2018. Također za prijem u kadetsku službu trebaju biti ispunjeni propisani zdravstveni, psihički, tjelesni i sigurnosni kriteriji koji će se po pozivu Ministarstva obrane utvrditi posebnim postupkom prije upisa na studij.

Kandidati se prijavljuju elektronski Središnjem prijavnom uredu za upis na sveučilišni studij i pismeno područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati nalaze u evidenciji vojnih obveznika. Prijaviti se može i na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b do 11. svibnja 2018. Pismene prijave trebaju sadržavati: zamolbu sa životopisom, adresom i brojem telefona/mobitela, presliku osobne iskaznice te uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak (ne starije od šest mjeseci).

Detalji o prijavi dostupni su na službenoj stranici Ministarstva obrane, a dodatne obavijesti kandidati mogu dobiti na brojevima telefona 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.


 

FOTO: FLICKR