Natječaj za mlade umjetnike

Prijavite svoje radove na projekt "Erste fragmenti"

Erste Fragmenti

Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2017. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3 000 kuna.

Erste banka i urbanokulturna platforma Urbanka i ove su godine pokrenule natječaj za projekt pod nazivom Erste fragmenti 12, koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina i studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija), dodjelom dodatne novčane nagrade za najbolji rad te omogućavanjem samostalne izložbe autoru pobjedničkog rada. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, i ove se godine dodjeljuje posebna nagrada po odabiru publike. Također, dodjeljuje se jedna godišnja stipendija za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu - tisuću kuna mjesečno.

Projekt Erste fragmenti organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je 155 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Mnogi autori, koji su sudjelovali u prijašnjim natječajima, u međuvremenu su postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Natječaj za otkup radova od prijavljenih sudionika traži fotografije radova, s opisom i cijenom svakog rada. Svaki autor na natječaj može prijaviti najviše tri pojedinačna rada. O odabiru radova za otkup i proglašenju najboljeg rada, odlučivat će stručni žiri, a rok za predaju je 25. ožujka 2016.. Za autora najboljeg rada predviđena je i dodatna novčana nagrada u iznosu od 10 000 kuna, a dobiva i priliku za samostalno izlaganje tijekom 2017. godine. Osim odabira najboljeg rada po izboru stručnog žirija, dodjeljuje se i posebna nagrada publike u iznosu od 3 000 kuna.

Natječaj za stipendiju također traje do 25. ožujka 2016., a osim likovnih radova i dobrih ocjena potrebna je i motiviranost te sveukupni umjetnički potencijal koji se procjenjuju temeljem razgovora s predstavnicima komisije za dodjelu stipendija, a čine je: dva predstavnika stručnog žirija za natječaj za otkup likovnih radova te jedan predstavnik Erste banke.

Za više informacija o natječajima i detaljima potrebnim za prijavu mladi mogu posjetiti mrežne stanice urbanokulturne platforme Urbanka ili stranice Erste banke.

 

Komentari na članak

Vezani članci

AIESEC

Jednodnevna radionica za studente

UNIQA educira mlade o upravljanju rizicima

Radi se o jednodnevnoj konferenciji koja spaja tvrtke i poduzetnike sa studentskim svijetom te daje mogućnost mladim ljudima da se njihov glas čuje. Naglasak se stavlja na poduzetništvo, edukaciju i društvenu odgovornost.

World in a City

Učite strane jezike od izvornih govornika

AIESEC ponovno organizira projekt "World in a City"

Tijekom razdoblja od 5 tjedana, sudionici će imati priliku dobiti konkretno znanje i razviti svoje komunikacijske vještine kroz interaktivni rad sa stranim studentima volonterima.

Nino Kadić

Central European University

VIDEO: Zagrebački student Nino Kadić o prednostima studiranja u inozemstvu

– Svaki tjedan imali smo priliku pohađati gostujuća predavanja profesora s prestižnih sveučilišta poput Harvarda, Ofxorda, Yalea i sličnih te smo na taj način imali priliku razgovarati s vodećim stručnjacima u raznim poljima istraživanja – kaže Nino.

SD Cvjetno naselje

Studentski domovi u Zagrebu

Bliži se rok iseljenja iz studentskih domova; postupak iseljenja jednak kao do sada

Bliži se 15. srpnja, rok iseljenja studenata iz soba u studentskim domovima. Kako biste izbjegli stres, paniku i ostale neugodnosti, donosimo vam informacije o postupku.

COMBIS dodijelio stipendije

Inicijativa za mlade

COMBIS stipendira mlade IT talente

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj dodijelio je i ove godine stipendije studentima FER-a.