LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studij i usavršavanje jezika u Francuskoj

Prijavite se za stipendije Vlade Francuske Republike

Ako razmišljate o studiju ili usavršavanju francuskog jezika u Francuskoj, svakako se prijavite na neku od stipendija Vlade Francuske Republike.

Ako razmišljate o studiju ili usavršavanju francuskog jezika u Francuskoj, svakako se prijavite na neku od stipendija Vlade Francuske Republike.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike. Stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije: jezične stipendije i ostale stipendije za sva znanstvena područja.

Unutar kategorije jezičnih stipendija možete se prijaviti za stipendije za usavršavanje francuskog jezika. Ukupno će biti dodijeljeno osam stipendija u trajanju od jednog mjeseca. Pravo prijave imaju studenti diplomskih studija i studenti četvrte ili više godine integriranih sveučilišnih studija koji ne studiraju francuski jezik. Studenti koji se prijavljuju za tu stipendiju moraju posjedovati određenu razinu znanja francuskog jezika. Ne smiju biti početnici (A1 razina), ali ne smiju ni izvrsno govoriti francuski jezik. U istoj kategoriji bit će dodijeljeno i četiri mjeseca stipendija studentima diplomskog studija francuskog jezika i devet dvotjednih stipendija za nastavnike francuskog jezika.

U drugoj kategoriji, dodjeljuju se stipendije za sva znanstvena područja, točnije osam stipendija za diplomski i poslijediplomski studij te šest mjeseci stipendija za diplomsko i poslijediplomsko stručno usavršavanje. Za ove stipendije mogu se prijaviti studenti diplomskih studija i studenti četvrte ili više godine integriranih sveučilišnih studija svih studijskih programa te studenti doktorskog studija u Republici Hrvatskoj. Kandidati trebaju biti mlađi od 36 godina te su u prednosti ako posjeduju znanje francuskog jezika.

Za prijavu je potrebno poslati životopis u Europass formatu, ovjerenu presliku diplome, ovjereni prijepis ocjena posljednje završene ili trenutne razine studija i dopunsku ispravu o studiju, ako ste završili studij te presliku domovnice na adrese Veleposlanstva Francuske Republike, odnosno Agencije za mobilnost i programe EU. Ako se prijavljujete za stipendije u drugoj kategoriji trebate još priložiti studijski plan te prihvatno pismo francuske ustanove na kojoj ćete studirati.

Uz navedene dokumente svi kandidati moraju ispuniti i poslati odgovarajuće obrasce na francuskom i hrvatskom jeziku koji su dostupni na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU. Na istim stranicama možete pronaći dodatne informacije o predaji dokumentacije. Rok za prijavu je 15. travnja 2016. godine  

FOTO: FLICKR/MOYAN BRENN