LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Erasmus+ konferencija

Predstavljene mogućnosti međunarodne mobilnosti u sklopu programa Erasmus+

Erasmus+ konferenciju organizirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Cilj je konferencije bio predstaviti Erasmus+ kao najveći program Europske unije.

Erasmus+ konferenciju organizirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Cilj je konferencije bio predstaviti Erasmus+ kao najveći program Europske unije.

Na godišnjoj Erasmus+ konferenciji, održanoj u Zagrebu 5. prosinca u Hotelu Esplanade, govorilo se o programu Erasmus+ te o projektu Agencije i Ministarstva znanosti i obrazovanja prema internacionalizaciji obrazovanja. Cilj je konferencije bio predstaviti Erasmus+ kao najveći program Europske unije. Razgovaralo se o području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanju odraslih.

Naglašeno je i da Erasmus+ nudi mogućnosti međunarodne mobilnosti za pojedince i organizacije. Kao primjer navedeno je provođenje razdoblja studija u inozemstvu, obavljanje stručne prakse, stručna usavršavanja i osposobljavanja, volontiranja, razmjene mladih, rad na međunarodnim projektima usmjerenima na modernizaciju i internacionalizaciju sektora obrazovanja, osposobljavanja, mladih i športa.

Na konferenciji je prikazan i zajednički projekt Agencije i Ministarstva znanosti i obrazovanja K internacionalizaciji obrazovanja - sudjelovanje Hrvatske u programu za cjeloživotno učenje u razdoblju od 2009. do 2013. godine U njemu je sudjelovalo 189 ustanova, odnosno 956 osoba te je nakon analize sličnih projekata zaključeno da je Hrvatska najuspješnija u projektima odgoja i obrazovanja.

Erasmus+ konferenciju organizirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koja je hrvatska nacionalna agencija za Erasmus+.

FOTO: FACEBOOK