Erasmus+ konferencija

Predstavljene mogućnosti međunarodne mobilnosti u sklopu programa Erasmus+

Erasmus+

Erasmus+ konferenciju organizirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Cilj je konferencije bio predstaviti Erasmus+ kao najveći program Europske unije.

Na godišnjoj Erasmus+ konferenciji, održanoj u Zagrebu 5. prosinca u Hotelu Esplanade, govorilo se o programu Erasmus+ te o projektu Agencije i Ministarstva znanosti i obrazovanja prema internacionalizaciji obrazovanja. Cilj je konferencije bio predstaviti Erasmus+ kao najveći program Europske unije. Razgovaralo se o području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanju odraslih.

Naglašeno je i da Erasmus+ nudi mogućnosti međunarodne mobilnosti za pojedince i organizacije. Kao primjer navedeno je provođenje razdoblja studija u inozemstvu, obavljanje stručne prakse, stručna usavršavanja i osposobljavanja, volontiranja, razmjene mladih, rad na međunarodnim projektima usmjerenima na modernizaciju i internacionalizaciju sektora obrazovanja, osposobljavanja, mladih i športa.

Na konferenciji je prikazan i zajednički projekt Agencije i Ministarstva znanosti i obrazovanja K internacionalizaciji obrazovanja - sudjelovanje Hrvatske u programu za cjeloživotno učenje u razdoblju od 2009. do 2013. godine U njemu je sudjelovalo 189 ustanova, odnosno 956 osoba te je nakon analize sličnih projekata zaključeno da je Hrvatska najuspješnija u projektima odgoja i obrazovanja.

Erasmus+ konferenciju organizirala je Agencija za mobilnost i programe Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport koja je hrvatska nacionalna agencija za Erasmus+.

Komentari na članak

Vezani članci

Konferencija Student investitor 2014

Financijski klub poziva

Konferencija Student investitor 2014. na Ekonomskom fakultetu

Konferencija Student investitor 2014. je konferencija u organizaciji studentske udruge Financijski klub s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Održat će se 13. svibnja s početkom u 10 sati.

Eurodesk te vodi u Europu

Natječaj Eurodeska za mlade

Putuj, uči i vrati se kući!

Riješi kviz o Erasmus+ programu i mogućnostima za mlade i osvoji jednu od nagrada u kvizu Putuj, uči i vrati se kući!, koji organizira Eurodesk centar u suradnji s Odjelom za program Mladi na djelu.

BYF

Krenuo Erasmus+ program poduzetništva za mlade

Edukacija ''Build Your Future'' okupila 20-ak studenata u Zagrebu

Modul obuhvaća razne vježbe (grupne i pojedinačne), komunikaciju i rješavanje problema, ali se našlo vremena i za druženje uz kavu, home made čaj od đumbira, smijeh i dobro raspoloženje.

Ostati u Hrvatskoj - kako i zašto?

Konferencija o aktualnom društvenom problemu

Svjetski savez mladih nudi smjernice za sprečavanje kontinuiranog iseljavanja

Kontinuirani odlazak mladih ljudi iz države jedan je od gorućih problema današnjice. Donosimo vam najvažnije zaključke konferencije "Ostati u Hrvatskoj: kako i zašto?"

College2Bussines 2017 akreditacije

Živjeti i uspjeti u Hrvatskoj

College2Business konferencija krajem svibnja u Zagrebu

Umjesto odgovora na pitanje kako dobiti vizu, dobit ćete odgovor na pitanje kako dobiti posao u Hrvatskoj. Posla uvijek ima za one koji žele raditi.