„International Video Pitch Competition“

Predstavljanjem vlastite poslovne ideje studenti mogu osvojiti vrijedne nagrade

1

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog natjecanja na kojem imate priliku predstaviti vlastitu ideju, dobiti povratnu informaciju o njoj i osvojiti vrijedne nagrade.

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog studentskog natjecanja pod nazivom International Video Pitch Competition, čiji je cilj omogućiti studentima predstavljanje poslovnih ideja i dobivanje povratne informacije od odabranih stručnjaka iz prakse, kao i umrežavanje studenata koji sudjeluju u natjecanju. Osim Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, u organizaciji sudjeluju Sveučilište u Pečuhu, Ohio University (USA), Swansea University (Wales) i Polytechnic Institute of Castelo Branco (Portugal).

Projekt International Video Pitch Competition pokrenuli su Sveučilište u Pečuhu i Sveučilište Ohio prije tri godine prvenstveno kako bi se potaknula konkurentnost studenata na međunarodnom tržištu. Sudjelovanjem u ovom projektu studenti su dobili priliku razviti interakcije sa raznolikom skupinom stručnjaka te im predstaviti vlastite poslovne ideje i čuti povratnu informaciju na njih. Prošle se godine u natjecanje uključilo šest sveučilišta iz brojnih zemalja diljem svijeta.

Ovo natjecanje omogućuje studentima pripremu međunarodnog izlaganja u ranoj fazi razvoja poduzetništva, čime jačaju vlastitu inovativnost te se povezuju na regionalnoj, ali i međunarodnoj razini i razvijaju vlastiti poduzetnički ekosustav. Studenti u okviru natjecanja moraju pripremiti kratki opis vlastitog poslovnog modela, odnosno vlastite ideje te ih predstaviti videom od dvije minute.

Prvi je krug natjecanja lokalni, a potom će se najbolja dva projekta plasirati na međunarodno natjecanje. Na međunarodnoj će razini pobjednike birati žiri koji će činiti delegati svih sveučilišta sudionika, a nagrade za prvo i drugo mjesto iznose 750, odnosno 250 dolara. Rok je za prijavu 20. ožujka 2017. godine, a ceremonija proglašenja pobjednika održat će se 20. travnja.

Sve dodatne informacije potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Tretman lica

Spriječite probleme s kožom

4 načina na koja vam studentski život uništava ten

Saznajte na koji način studentski život može naštetiti ljepoti vaše kože i kako to spriječiti.

Zagreb naslovna

Najam stanova

Podstanarstvo u Zagrebu donosi niz problema; visoke cijene, loši stanovi

Ako tražite stan za iznajmljivanje u Zagrebu, pripremite živce jer ćete, osim na visoke cijene, naići na čitav niz problema.

Šah ŠK Caissa

ŠK Caissa organizira tečaj za sve zaljubljenike u šah

Prijavite se na tečaj šaha u Domu sportova!

Tečaj će se održati od 12. do 29. listopada, i to svaki ponedjeljak, srijedu i četvrtak od 19 do 22 sati u Domu sportova. 

Prijatelji

Stipendije za 11 sveučilišta

Potpune stipendije za studij podatkovne znanosti u Škotskoj

Ako vam se diplomski studij podatkovnih znanosti čini idealnom opcijom za vas, ne smijete propustiti prijaviti se na natječaj za čak 130 stipendija koje se dijele za taj studij u Škotskoj.

Ekonomski fakultet III

Portal EduCentar

Istraživanje: Ekonomski i Filozofski fakultet najpoželjniji fakulteti za studiranje

Na koji način mladi donose odluku o izboru studija, koji faktori utječu na njihov odabir i koji im je studij najpoželjniji, istražio je portal EduCentar na više od 300 ispitanika.