„International Video Pitch Competition“

Predstavljanjem vlastite poslovne ideje studenti mogu osvojiti vrijedne nagrade

1

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog natjecanja na kojem imate priliku predstaviti vlastitu ideju, dobiti povratnu informaciju o njoj i osvojiti vrijedne nagrade.

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog studentskog natjecanja pod nazivom International Video Pitch Competition, čiji je cilj omogućiti studentima predstavljanje poslovnih ideja i dobivanje povratne informacije od odabranih stručnjaka iz prakse, kao i umrežavanje studenata koji sudjeluju u natjecanju. Osim Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, u organizaciji sudjeluju Sveučilište u Pečuhu, Ohio University (USA), Swansea University (Wales) i Polytechnic Institute of Castelo Branco (Portugal).

Projekt International Video Pitch Competition pokrenuli su Sveučilište u Pečuhu i Sveučilište Ohio prije tri godine prvenstveno kako bi se potaknula konkurentnost studenata na međunarodnom tržištu. Sudjelovanjem u ovom projektu studenti su dobili priliku razviti interakcije sa raznolikom skupinom stručnjaka te im predstaviti vlastite poslovne ideje i čuti povratnu informaciju na njih. Prošle se godine u natjecanje uključilo šest sveučilišta iz brojnih zemalja diljem svijeta.

Ovo natjecanje omogućuje studentima pripremu međunarodnog izlaganja u ranoj fazi razvoja poduzetništva, čime jačaju vlastitu inovativnost te se povezuju na regionalnoj, ali i međunarodnoj razini i razvijaju vlastiti poduzetnički ekosustav. Studenti u okviru natjecanja moraju pripremiti kratki opis vlastitog poslovnog modela, odnosno vlastite ideje te ih predstaviti videom od dvije minute.

Prvi je krug natjecanja lokalni, a potom će se najbolja dva projekta plasirati na međunarodno natjecanje. Na međunarodnoj će razini pobjednike birati žiri koji će činiti delegati svih sveučilišta sudionika, a nagrade za prvo i drugo mjesto iznose 750, odnosno 250 dolara. Rok je za prijavu 20. ožujka 2017. godine, a ceremonija proglašenja pobjednika održat će se 20. travnja.

Sve dodatne informacije potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

COMBIS dodijelio stipendije

Inicijativa za mlade

COMBIS stipendira mlade IT talente

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj dodijelio je i ove godine stipendije studentima FER-a.

Šibensko Sveučilište

Smanjenje stipendija

Grad Šibenik ove godine dodijelio samo četiri stipendije

Šibensko Sveučilište nije uspjelo popuniti ni najmanju kvotu stipendija koje Grad financira

Knjiga

Poziv mladim pjesnicima

Objavljen natječaj za književnu nagradu Milivoj Cvetnić

Književna nagrada Milivoj Cvetnić dodjeljuje se sa svrhom afirmacije novih pjesničkih imena u Hrvatskoj, a pobjedniku će biti tiskana knjiga pjesama do kraja 2017. godine.

Virovitica

Dodjela bespovratnih sredstava

Potpisan ugovor o gradnji studentskog doma u Virovitici

Više od 18 milijuna kuna osigurano je za izgradnju studentskog doma u Virovitici. Većina sredstava osigurana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je manji dio dala Vlada RH.

https://www.flickr.com/photos/151003422@N02/34873915521/in/photolist-V8FW6x-5usLYd-6HKVCu-aEbUzX-23PBsNR-dAbbGh-ckLP6E-2e4Qc8v-tP4s4-ou3HTL-od6WNC-bpNH6F-4pzorF-bcNXfi-oeXFJV-7NT8Ag-bcNRw6-8P8oFd-dgj9Jr-7JULF8-raA1Ud-6Xyd9j-6h65Nc-HztHJE-nvSz5y-i6uTbZ-2bxe5mS-7YULf1-oy637F-nLGWUR-odCLBU-5rM7KN-nNjbES-biJ5M-odc7c9-27UMqaw-nNqGRH-nveAYN-bcP3Gr-bcP5uZ-nt9DTr-nvSsD8-2bpjtbC-2anULju-7JpecU-odraCt-4JiSVj-9VytCN-bcNQ7Z-odcQun

Studentsko natjecanje

Studenti prava pod budnim okom renomiranih pravnika na novom „Moot Court Croatia”

Do 26. siječnja otvorene su prijave za sudjelovanje na novom izdanju natjecanja „Moot Court Croatia”. Prijaviti se mogu studenti s bilo kojeg pravnog fakulteta u Hrvatskoj, koji pohađaju treću ili višu godinu studija.