„International Video Pitch Competition“

Predstavljanjem vlastite poslovne ideje studenti mogu osvojiti vrijedne nagrade

1

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog natjecanja na kojem imate priliku predstaviti vlastitu ideju, dobiti povratnu informaciju o njoj i osvojiti vrijedne nagrade.

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog studentskog natjecanja pod nazivom International Video Pitch Competition, čiji je cilj omogućiti studentima predstavljanje poslovnih ideja i dobivanje povratne informacije od odabranih stručnjaka iz prakse, kao i umrežavanje studenata koji sudjeluju u natjecanju. Osim Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, u organizaciji sudjeluju Sveučilište u Pečuhu, Ohio University (USA), Swansea University (Wales) i Polytechnic Institute of Castelo Branco (Portugal).

Projekt International Video Pitch Competition pokrenuli su Sveučilište u Pečuhu i Sveučilište Ohio prije tri godine prvenstveno kako bi se potaknula konkurentnost studenata na međunarodnom tržištu. Sudjelovanjem u ovom projektu studenti su dobili priliku razviti interakcije sa raznolikom skupinom stručnjaka te im predstaviti vlastite poslovne ideje i čuti povratnu informaciju na njih. Prošle se godine u natjecanje uključilo šest sveučilišta iz brojnih zemalja diljem svijeta.

Ovo natjecanje omogućuje studentima pripremu međunarodnog izlaganja u ranoj fazi razvoja poduzetništva, čime jačaju vlastitu inovativnost te se povezuju na regionalnoj, ali i međunarodnoj razini i razvijaju vlastiti poduzetnički ekosustav. Studenti u okviru natjecanja moraju pripremiti kratki opis vlastitog poslovnog modela, odnosno vlastite ideje te ih predstaviti videom od dvije minute.

Prvi je krug natjecanja lokalni, a potom će se najbolja dva projekta plasirati na međunarodno natjecanje. Na međunarodnoj će razini pobjednike birati žiri koji će činiti delegati svih sveučilišta sudionika, a nagrade za prvo i drugo mjesto iznose 750, odnosno 250 dolara. Rok je za prijavu 20. ožujka 2017. godine, a ceremonija proglašenja pobjednika održat će se 20. travnja.

Sve dodatne informacije potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Međunarodno natjecanje

PMKS: 32 studenta Medicine i Farmacije u borbi za glavnu nagradu u iznosu od 3000 kuna

Budući da je primarna zdravstvena zaštita temelj zdravlja pacijenta, u fokusu je međunarodnog natjecanja studenata Medicine i Farmacije čija je suradnja na tom području itekako važna. Uz rješavanje zadataka čija će se uspješnost novčano nagraditi, događaj obuhvaća edukativne, humanitarne i turističke sadržaje.

TVZ Mc2 speed date

"Speed date"

Okupljeni timovi koji će razvijati turistička rješenja na natjecanju TVZ Mc2

TVZ Mc2 započeo je natjecateljski dio uz inovativno druženje dizajnera i programera. Najvažniji trenutak večeri predstavila je udruga CISEx koja je objavila ovogodišnju temu natjecanja – turizam.

Rođendan umjetnosti

"Sketchbook Station"

Započni kreativno putovanje s brojnim europskim umjetnicima

Udruga Prizma otvorila je natječaj za sudjelovanje u projektu "Sketchbook Station". Poziva sve umjetnike i one koji se tako osjećaju da se prijave do 25. svibnja.

FOTO: wikimedia.org

Vijeće EU i Europsko vijeće

Europsku karijeru najbolje je započeti stažiranjem u Bruxellesu

Donosimo vam kratki pregled potrebnih informacija kako biste se prijavili za stažiranje u Europskom vijeću i Vijeću EU, bilo da se radi o plaćenom ili obveznom stažiranju, a koje ste dužni obaviti kao studenti pojedinih fakulteta.

Jedanaesti paviljon, Sava

SN „Stjepan Radić”

Kreće sanitarna kontrola studentskih soba na Savi; izbjegnite disciplinske mjere

Od ponedjeljka, 11. lipnja, kreće sanitarna kontrola u Studentskom domu „Stjepan Radić”.