„International Video Pitch Competition“

Predstavljanjem vlastite poslovne ideje studenti mogu osvojiti vrijedne nagrade

1

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog natjecanja na kojem imate priliku predstaviti vlastitu ideju, dobiti povratnu informaciju o njoj i osvojiti vrijedne nagrade.

Sveučilište u Osijeku jedan je od organizatora međunarodnog studentskog natjecanja pod nazivom International Video Pitch Competition, čiji je cilj omogućiti studentima predstavljanje poslovnih ideja i dobivanje povratne informacije od odabranih stručnjaka iz prakse, kao i umrežavanje studenata koji sudjeluju u natjecanju. Osim Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, u organizaciji sudjeluju Sveučilište u Pečuhu, Ohio University (USA), Swansea University (Wales) i Polytechnic Institute of Castelo Branco (Portugal).

Projekt International Video Pitch Competition pokrenuli su Sveučilište u Pečuhu i Sveučilište Ohio prije tri godine prvenstveno kako bi se potaknula konkurentnost studenata na međunarodnom tržištu. Sudjelovanjem u ovom projektu studenti su dobili priliku razviti interakcije sa raznolikom skupinom stručnjaka te im predstaviti vlastite poslovne ideje i čuti povratnu informaciju na njih. Prošle se godine u natjecanje uključilo šest sveučilišta iz brojnih zemalja diljem svijeta.

Ovo natjecanje omogućuje studentima pripremu međunarodnog izlaganja u ranoj fazi razvoja poduzetništva, čime jačaju vlastitu inovativnost te se povezuju na regionalnoj, ali i međunarodnoj razini i razvijaju vlastiti poduzetnički ekosustav. Studenti u okviru natjecanja moraju pripremiti kratki opis vlastitog poslovnog modela, odnosno vlastite ideje te ih predstaviti videom od dvije minute.

Prvi je krug natjecanja lokalni, a potom će se najbolja dva projekta plasirati na međunarodno natjecanje. Na međunarodnoj će razini pobjednike birati žiri koji će činiti delegati svih sveučilišta sudionika, a nagrade za prvo i drugo mjesto iznose 750, odnosno 250 dolara. Rok je za prijavu 20. ožujka 2017. godine, a ceremonija proglašenja pobjednika održat će se 20. travnja.

Sve dodatne informacije potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Lucija Zebić

Intervju: Lucija Zebić

Menzu zamijeniti tržnicom i ostati unutar budžeta – studentica socijalnog rada zna kako

Razgovarali smo sa studenticom koja u svojoj skromnoj kuhinji bez pećnice priprema ukusna jela primjerena studentskom budžetu i slobodnom vremenu.

Tour de Tourism

Studentska konferencija

„Tour de Tourism“ otkriva tajne slapova Plitvičkih jezera

Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta organizira konferenciju „Tour de Tourism“. Održat će se od 6. do 9. prosinca u Zagrebu.

Procjena kardiovaskularnog rizika

Javnozdravstvena akcija

„Čuvari srca“ procijenili kardiovaskularni rizik studenata

Preko 200 studenata je, zahvaljujući projektu „Čuvari srca“, imalo priliku besplatno izmjeriti glukozu, lipidogram, krvni tlak i indeks tjelesne mase, a sve kako bi saznali vlastiti kardiovaskularni rizik.

TVZ Mobile ChallengeCup publika

Veliko studentsko natjecanje

Timovi dovršavaju mobilne aplikacije za finale TVZ Mobile Challenge Cup-a

– TVZ MC2 je događanje koje se odlično uklapa u školovanje onih koji po dolasku na tržište rada žele imati stvarne vještine, a ne tek puko i slabo uporabljivo teorijsko znanje. – istaknuo je Cvetojević.

Projekt Realizator nagrade

Riječko sveučilišno case study natjecanje

Nagrađeni pobjednici projekta Realizator 2016

Najbolji timovi nagrađeni su novčanim nagradama u iznosu od 2 000 kn za prvo, 1 000 kuna za drugo te 500 kuna za treće mjesto za svaki poslovni slučaj.