LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UNIN – Sveučilišni centar u Varaždinu

Predsjednik Josipović: Sveučilište Sjever popravit će kvalifikacijsku strukturu sjevera Hrvatske

Na drugoj posjeti Sveučilištu Sjever, predsjednik Ivo Josipović pohvalio je specifičnost studija, održao je predavanje te se osvrnuo na trenutno političko stanje.

Na drugoj posjeti Sveučilištu Sjever, predsjednik Ivo Josipović pohvalio je specifičnost studija, održao je predavanje te se osvrnuo na trenutno političko stanje.

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović posjetio je u četvrtak, 27. studenog, Sveučilišni centar u Varaždinu Sveučilišta Sjever. Održao je predavanje na temu „Novi ustav – temelj druge republike“ te kazao kako će Sveučilište popraviti kvalifikacijsku strukturu sjevera Hrvatske.

– Pohvalno je da se ovdje razvijaju specifični studiji. Riječ je o modernim studijima koji su, zbog potrebe regije, jednim dijelom okrenuti novim tehnologijama. – kazao je Josipović te dodao: – Razvijen je niz preddiplomskih studija koji imaju ambiciju biti ono što nam nedostaje. To su studiji sa završnošću i mogućnošću da mladi ljudi uđu u svijet rada.

Uoči predavanja istaknuo je da građani od vlasti (državne, županijske i gradske) očekuju preokret u gospodarskoj situaciji.

– Ulaskom u Europsku uniju završili smo prvu fazu – fazu tranzicije. Sada je vrijeme za drugu fazu – za drugu republiku. Ustavne promjene će osigurati dinamičan društveni razvoj, više demokracije i zdravu ekonomiju. O tome očekujem široku javnu raspravu, zatim saborsku, a ako bude potrebno i referendum. – rekao je Josipović na Sveučilištu Sjever u Varaždinu.

Prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, istaknuo je uspjeh Sveučilišta postignut nakon prve posjete predsjednika Sveučilišnom centru u Koprivnici: – Ojačali smo kadrovski, pokrenuli smo različite projekte, uključili smo Sveučilište u međunarodne znanstvene tokove i uselili u nove prostore, navodi se na službenoj stranici Sveučilišta.

Podsjetimo, ovo je drugi posjet predsjednika Josipovića Sveučilištu Sjever. Sveučilišni centar u Koprivnici posjetio je 19. svibnja 2014. godine Kako navodi Pressedan – u pratnji rektora, prorektora, pročelnika studijskih odjela, drugih političkih dužnosnika i gostiju – obišao je zgradu novoizgrađenog kampusa i sudjelovao na tribini na temu „Politika i moral u tranzicijskoj Hrvatskoj“. 

 
 
FOTO: UNIN