eSTUDENT i HUM

Predavači Tjedna mirenja pokazuju kako mirnim putem riješiti konflikt

https://pixabay.com/photos/connect-connection-cooperation-2777620/

Na ovogodišnjem Tjednu mirenja imat ćete priliku čuti konstruktivne strategije rješavanja problema te se educirati se o mirenju i vještinama koje ono uključuje. Događaj je otvoren za sve zainteresirane, a o mirnom rješavanju sporova govorit će razni stručnjaci, uključujući sudce, odvjetnike i izmiritelje.

Udruga eSTUDENT u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje (HUM) od 18. do 22. ožujka organizira Tjedan mirenja. Događaj će se održati u auli Pravnog fakulteta u Zagrebu te će sadržavati brojne radionice i predavanja u svrhu promicanja mirenja.

Tjedan mirenja jedinstvena je prilika za buduće pravnike, ali i za sve one zainteresirane, da nauče nešto o strategijama mirnog rješavanja problema, pozornijeg slušanja drugih te o uvažavanju i razumijevaju različitih mišljenja. 

Moot Court Croatia (MCC) tim je u sklopu eSTUDENTA koji je glavni organizator ovoga projekta. Voditelj MCC-a David Krišto poručuje: 

Tjedan mirenja jedinstven je projekt koji i ove godine organiziramo u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje. U 5 dana predavanja i radionica  pokazat ćemo da postoji alternativa rješavanju sporova na sudovima. Pozivam studente, ali i sve ostale koji su zainteresirani da vide što znači mirenje i kakve vještine sve uključuje. Ove godine imamo odlične, stručne predavače koji će iz prve ruke približiti sudionicima pojam mirenja i postupak istoga. Siguran sam da će svim prisutnima biti zanimljivo jer je mirenje apstraktan pojam za puno ljudi u RH. S obzirom na to da je slabo razvijeno u Hrvatskoj, ovim događajem želimo promijeniti situaciju i pokazati svima kako uvijek postoji jednostavnija opcija u rješavanju sporova.

Svaki dan Tjedna mirenja uključuje drugog predavača i novu temu. Detalje programa možete saznati na poveznici

 

Komentari na članak

Vezani članci

Otvorenje Zagreb

eSTUDENT poziva na

Svečano otvorenje trećeg Moot Court Croatia natjecanja

Moot Court Croatia, natjecanje u obliku simuliranog suđenja jedino na hrvatskom jeziku i hrvatskim propisima, svečano se otvara u četvrtak, 22. siječnja. Ostali detalji na linku!

Jasna Ožanić

Zlatni indeks

Natječaj koji nagrađuje one koji doprinose studentskom životu

Raspisan je natječaj za poduzeća koja svojim djelovanjem poboljšavaju obrazovanje studenata.

Case Study Competition

Studentsko natjecanje

Počinju prijave za Case Study Competition; prva nagrada iznosi 10 000 kn

Natjecanje Case Study Competition omogućava studentima iskustvo stjecanja novih vještina i prikaz teorije u praksi. Prijave ovogodišnjih timova započinju 4. ožujka na službenom otvorenju, a najbolji od njih osvojit će vrijedne novčane nagrade.

Mozgalo 2017

Motivacijsko predavanje

Mozgalo: Bartol Freškura upoznaje studente s izazovima u svijetu Data Sciencea

U sklopu studentskog natjecanja u dubinskoj analizi velikih količina podataka, prošlogodišnji pobjednik progovorit će o podatkovnoj znanosti i o tome kako uspješno pratiti sve njene nove trendove.

Career Speed Dating

Career Speed Dating

Impresionirajte potencijalne poslodavce u osam minuta

Jedinstveni spoj razgovora za posao i „speed datinga“ održat će se 15. prosinca 2016. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.