eSTUDENT i HUM

Predavači Tjedna mirenja pokazuju kako mirnim putem riješiti konflikt

https://pixabay.com/photos/connect-connection-cooperation-2777620/

Na ovogodišnjem Tjednu mirenja imat ćete priliku čuti konstruktivne strategije rješavanja problema te se educirati se o mirenju i vještinama koje ono uključuje. Događaj je otvoren za sve zainteresirane, a o mirnom rješavanju sporova govorit će razni stručnjaci, uključujući sudce, odvjetnike i izmiritelje.

Udruga eSTUDENT u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje (HUM) od 18. do 22. ožujka organizira Tjedan mirenja. Događaj će se održati u auli Pravnog fakulteta u Zagrebu te će sadržavati brojne radionice i predavanja u svrhu promicanja mirenja.

Tjedan mirenja jedinstvena je prilika za buduće pravnike, ali i za sve one zainteresirane, da nauče nešto o strategijama mirnog rješavanja problema, pozornijeg slušanja drugih te o uvažavanju i razumijevaju različitih mišljenja. 

Moot Court Croatia (MCC) tim je u sklopu eSTUDENTA koji je glavni organizator ovoga projekta. Voditelj MCC-a David Krišto poručuje: 

Tjedan mirenja jedinstven je projekt koji i ove godine organiziramo u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje. U 5 dana predavanja i radionica  pokazat ćemo da postoji alternativa rješavanju sporova na sudovima. Pozivam studente, ali i sve ostale koji su zainteresirani da vide što znači mirenje i kakve vještine sve uključuje. Ove godine imamo odlične, stručne predavače koji će iz prve ruke približiti sudionicima pojam mirenja i postupak istoga. Siguran sam da će svim prisutnima biti zanimljivo jer je mirenje apstraktan pojam za puno ljudi u RH. S obzirom na to da je slabo razvijeno u Hrvatskoj, ovim događajem želimo promijeniti situaciju i pokazati svima kako uvijek postoji jednostavnija opcija u rješavanju sporova.

Svaki dan Tjedna mirenja uključuje drugog predavača i novu temu. Detalje programa možete saznati na poveznici

 

Komentari na članak

Vezani članci

proglašenje pobjednika

Natječaj Ine i udruge eSTUDENT

Proglašenje pobjednika natječaja Rebranddd

INA je s udrugom eSTUDENT raspisala natječaj Rebranddd u kojem su studenti imali priliku osmisliti novi logo Ine kao poslodavca. Nakon dva natjecateljska kruga, dodijelile su se vrijedne novčane nagrade najkreativnijim sudionicima.

Aplikacije

Motiviranje studenata

Ususret App Start Contestu: predavanje o developmentu, a zatim i o redizajnu iOS i Android aplikaciji

Prvo predavanje pod nazivom Sve što vam ne kažu, a trebali biste znati o svijetu developmenta održat će Ian Rumac, dok će drugo predavanje Measure twice, cut once održati Krešimir Mudrovčić.

Studenti

Pristupni proces

eSTUDENT prima nove članove

eSTUDENT ponovno pruža studentima različitih ideja i interesa priliku da steknu nova znanja, izgrade svoj put izvrsnosti stjecanjem praktičnih iskustava te da podignu kvalitetu studiranja općenito organizacijom i radom na različitim projektima.

Studentska udruga eSTUDENT

Najaktivnija studentska udruga proslavila 10. rođendan

eSTUDENT proslavio 10 godina postojanja

Studentska udruga eSTUDENT jučer je proslavila 10 godina svog djelovanja. Tko je sve prisutvovao rođendanskoj proslavi i kako je bilo, pogledajte u članku i foto galeriji.

Motivacijska predavanja_Razmišljaj kao Vizionar

Motivacijska predavanja u sklopu Vizionara

„Diplome su važne, ali ljubav prema poslu presudna je”

Povodom natjecanja Vizionar, koje okuplja ambiciozne studente koji žele započeti karijeru u dizajnu, održana su motivacijska predavanja na kojima su gostovale renomirane osobe.