Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Pravo upisa na visoka učilišta ostvarilo preko 30 000 kandidata

Obrazac

U ljetnom upisnom roku pravo upisa na visoka učilišta ostvario je 28 331 kandidat, a u jesenskom roku njih 3786.

Konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u jesenskom upisnom roku akademske godine 2017./2018. objavljene su u utorak, 19. rujna 2017. godine Nakon provedenog ljetnog upisnog roka, slobodno je ostalo 10 287 mjesta. Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, pravo upisa ostvarilo je 3786 kandidata.

Gledajući omjer broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili: Fizioterapija – izvanredni (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu), Rani i predškolski odgoj i obrazovanje – Petrinja, izvanredni (Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Farmacija (Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Radiološka tehnologija – izvanredni (Zdravstveno veleučilište u Zagrebu), Fizioterapija (Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru).

Upisi za buduće studente započeli su u srijedu, 20. rujna 2017. godine i traju do datuma koji odrede visoka učilišta.

Podsjećamo, u ljetnom je upisnom roku pravo upisa ostvario 28 331 kandidat. Kada zbrojimo oba upisna roka, pravo upisa u iduću akademsku godinu ostvarilo je više od 30 000 kandidata.

Dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama Studij.hr i Postani-student.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Mamforce standard AZVO

Briga o zaposlenicima

AZVO-u dodijeljen Mamforce standard za provođenje obiteljskih i rodnih politika

– AZVO se u ovaj projekt uključio kako bi osvijestio postojeće dobre prakse upravljanja ljudskim potencijalima, kao i prepoznavanja mogućnosti za daljnji razvoj. – rekla je dr. sc. Vesna Dodiković Jurković.

Logo Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Poziv za upis na specijalistički studij intelektualnog vlasništva

Pozivaju se kandidati za stjecanje akademskog naziva „sveučilišni/sveučilišna specijalist/specijalistica intelektualnog vlasništva“ da do 31. ožujka ispune obrazac i na taj način iskažu svoj interes.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Dani otvorenih vrata

Doznajemo zašto je dobro studirati na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije

Splitski FGAG ovoga je tjedna otvorio svoja vrata maturantima i drugim zainteresiranim posjetiteljima. Kroz manifestaciju oni doznaju sve što ih zanima o kolegijima, teoretskom i praktičnom dijelu gradiva, kao i o opcijama diplomskog studija.

Sveučilište Sjever

Višak Sveučilišta

Bivši rektor Bjeliš protiv velikog broja sveučilišta u Hrvatskoj

Bivši rektor kritizirao je želju sveučilita Sjever da postane dio državnog vlasništa kako bi ga financirala država.

Gužva za upise u više godine na FFZG-u

Filozofski fakultet u Zagrebu

Gužva za upis na višu godinu

Osebujnost ovog fakulteta vrijeme je upisa u novu akademsku godinu. Naizgled jednostavna procedura na većini fakulteta kod nas je sinonim za živčane slomove