LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet u Splitu

Poziv na prijavu: prvi regionalni studentski simpozij »Kritičko mišljenje« u Splitu

Ovaj je projekt namijenjen svim studentima društvenih i humanističkih znanosti u regiji na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

Ovaj je projekt namijenjen svim studentima društvenih i humanističkih znanosti u regiji na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Splitu, Filozofski fakultet u Splitu i Hrvatsko filozofsko društvo pozivaju Vas na sudjelovanje u prvom regionalnom studentskom simpoziju društvenih i humanističkih znanosti »Kritičko mišljenje«, koji će se održati 2. i 3. listopada 2014. godine u prostorima Filozofskog fakulteta u Splitu na splitskom Peristilu (Poljana kraljice Jelene 1/III).

Ovaj je projekt namijenjen svim studentima društvenih i humanističkih znanosti u regiji na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

Osmišljen je kao prilika za istraživanje zajedničke problematike raznovrsnih disciplina poput sociologije, filozofije, psihologije, pedagogije, povijesti, umjetničkih kritika, prava, religijskih studija, književnosti i mnogih drugih.

Time bi se omogućila dublja interdisciplinarna suradnja i snažnija povezanost među studentima u regiji te ojačala zajednička svijest o položaju i značaju društvenih i humanističkih znanosti u današnjem svijetu.

U akademskoj zajednici današnjice bilježimo ubrzan i naizgled nezaustavljiv napredak prirodnih, tehničkih i biomedicinskih znanosti. No, ne zaboravimo da se svaka znanstvena djelatnost odvija u društvu te da je moderna znanstvena metoda ljudska, nesavršena tvorevina. Upravo zbog ubrzanog znanstvenog rasta javlja se potreba za objedinjujućim teorijskim temeljem razjedinjenih znanstvenih disciplina te za ponovnom evaluacijom općeljudske potrage za znanjem i razumijevanjem. Čvrsto se vjeruje da je jedino oruđe za takav pothvat pažljivo kritičko razmišljanje.

Organizacijom ovog simpozija želi se ponajprije podsjetiti sve, a pogotovo mlađe naraštaje, na važnost kritičkog mišljenja i obrazovanja za daljnji razvoj čovječanstva. Cilj  je osigurati prostor i vrijeme za otvoreni dijalog o doprinosu društvenih i humanističkih znanosti u razvoju moderne civilizacije i time potaknuti veću financijsku podršku društvenim i humanističkim obrazovnim ustanovama na razini državnog školstva.

Prijava za sudjelovanje

Studenti zainteresirani za sudjelovanje na simpoziju s vlastitim izlaganjem trebaju poslati ispunjen obrazac za prijavu i priložiti naslov i sažetak svog izlaganja na hrvatskom jeziku.

Sažetak treba sadržavati od 200 do 300 riječi. Sažetak treba biti napisan fontom Times New Roman, veličina naslova 14, teksta 12, prored 1,5. Na kraju sažetka potrebno je navesti barem 3 ključne riječi napisane u Italicu, Times New Roman, veličina slova 10.

Prijavnicu i sažetak izlaganja poslati na ffstsimpozij@ffst.hr. Rok za prijavu je do 1. rujna 2014. godine

O prihvaćenim izlaganjima studenti će biti obaviješteni do 10. rujna. Sudjelovanje na simpoziju je besplatno, a sudionici će imati osiguran smještaj i hranu.

FOTO: FFST