LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Divjak dobila Borasa na sudu

Potvrđeno nezakonito zapošljavanje na Sveučilištu u Zagrebu?

Presudom je bivša ministrica oslobođena krivnje, a informacije o nezakonitom zapošljavanju na UNIZG, potvrđene.

Presudom je bivša ministrica oslobođena krivnje, a informacije o nezakonitom zapošljavanju na UNIZG, potvrđene.

Općinski kazneni sud u Zagrebu presudio je u korist bivšoj ministrici znanosti i obrazovanja, Blaženki Divjak, koja je ukazala na nezakonito zapošljavanje na Sveučilištu. Naime, ministrica je optužena za klevetu bivšeg zagrebačkog rektora Damira Borasa za kojega je rekla da je nezakonito zapošljavao na Sveučilištu.

Bivši rektor, Damir Boras, tužbu za klevetu podnio je privatno, ali i u ime Sveučilišta u Zagrebu, a njegov nasljednik, Stjepan Lakušić nije povukao tužbu otkako je došao na dužnost. Divjak se osvrnula na presudu u objavi na društvenoj mreži Facebook te je objasnila pozadinu cijele priče.

Obijesno parničenje bivšeg rektora Borasa i sadašnjeg Lakušića protiv mene završilo na njihovu sramotu! Nakon 3 godine suda oslobođena sam optužbe za klevetu u kojem su me dva tužitelja Boras osobno i Sveučilište u Zagrebu kao institucija tužili jer sam na N1 televiziji rekla da su neki rektori (Boras izričito spomenut) i dekani nezakonito zapošljavali, objasnila je.

Nakon trogodišnjeg suđenja, Sud je došao do zaključka da je rektorat Sveučilišta u Zagrebu 2020. godine zaposlio barem jednu osobu mimo zakona i Vlade. Troškove suđenja snose Boras i Sveučilište u Zagrebu, a ministrica se našalila da će oni to platiti "bratski ili pola pola".
FOTO: FB SCREENSHOT VIA CANVA