Novi studentski restoran

Potvrđen termin otvaranja menze na Filozofskom, očekuje se i dolazak ministrice

Linija u menzi

Iz Ureda dekanice potvrdili su nam kad će zagrebački studenti dobiti još jednu menzu, i to vrlo brzo. Svečanom otvorenju mogla bi prisustvovati i ministrica Blaženka Divjak.

Premda u sanaciji, zagrebački Studentski centar otvara novu menzu na Filozofskom fakultetu. Sredinom studenoga prošle godine otvorena je dugo očekivana menza u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, iako dostupna samo onima s iskaznicom Knjižnice. Na svečanom otvaranju sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak obećao je da će se 1. siječnja otvoriti još jedna menza.

Prvi je siječnja prošao i, kako to u nas biva, menza na trećem najvećem fakultetu u državi nije otvorena. Srećom, zna se kada će biti. Iz Ureda dekanice Vlahović-Štetić rekli su nam kako je restoran u utorak prošao inspekciju, a trebao bi biti otvoren do kraja idućeg tjedna.

– U utorak, 15. 1. 2019, na Fakultetu je bilo Povjerenstvo za pregled restorana i nadamo se da ćemo uspjeti otvoriti restoran do 25. 1. 2019, a svakako očekujemo i gospođu ministricu Divjak na otvorenju. – rekla nam je Ana Popović.

Dakle, ne dođe li do većih promjena, menza će u pogonu biti već za tjedan dana, a šuška se i da će biti pizze.

Komentari na članak

Vezani članci

Protesti u Cambridgeu 1968. godine

Povijest studentskih prosvjeda

Od krčme, preko maslaca do politike

Gledano kroz povijest, studentska sfera imala je afirmiranu poziciju u društvu. Pod time, naravno, podrazumijevam studente kao osobe koje su bile nositelji kulturnih promjena i pokretači društvenih procesa. Nama treba nešto masovno, nešto što će ispuniti ulice, što će u starijim ljudima zapaliti onu staru vatru koja je gorjela kada su svi bez pardona izlazili na ulice i osjećali se ispunjeno jer su bili ujedinjeni u jednom cilju

Željko Jovanović

Ministar Jovanović potpisao službenu odluku

Odobrena financijska sredstva za uređenje šibenske menze

Dokumentacija bi trebala biti gotova tijekom travnja, a potom će se izdati javni natječaj za izvođača radova. Očekuje se kako bi šibenska menza mogla biti otvorena već početkom akademske godine 2014./2015.

Rijeka sveučilišna brucošijada

Sveučilište u Rijeci

Sveučilišna brucošijada u Rijeci u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta

Ove godine brucošijada obilježava četvrtu godinu postojanja.

Svakodnevno razmišljajte o sebi, 1981.

Muzej suvremene umjetnosti

Otvorenje izložbe: Vlasta Delimar: To sam ja

Otvorenje izložbe bit će u četvrtak, 15. svibnja, u 20 sati u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Na otvorenju će biti izvedeni performansi: Vlasta Delimar, Zrela žena i Zli bubnjari. Izložba će biti otvorena do 24. kolovoza.

Izložba Veseljka Bakote

Izložba u Info zoni

„Veseljko bojama i kistom priča svoje unutarnje priče"

Otvorenje Veseljkove izložbe zakazano je za četvrtak, 18. siječnja, u 18 sati, a moći će se pogledati do iduće srijede.