Dodjela bespovratnih sredstava

Potpisan ugovor o gradnji studentskog doma u Virovitici

Virovitica

Više od 18 milijuna kuna osigurano je za izgradnju studentskog doma u Virovitici. Većina sredstava osigurana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je manji dio dala Vlada RH.

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju studentskog centra u Virovitici potpisani su u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici. Za izgradnju je dodijeljeno više od 18 milijuna kuna. 85 posto tog iznosa došlo je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak iznosa pokrila je Vlada Republike Hrvatske.

Izgradnja će se provesti u sklopu natječaja Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Natječaj je usmjeren na podršku javnim visokim učilištima za poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente, pogotovo one slabijeg imovinskog statusa.

Studentski dom u Virovitici nakon izgradnje moći će primiti 108 studenata. Studenti će biti raspoređeni u 47 soba: 32 dvokrevetne i pet jednokrevetnih. Posebna pažnja posvetit će se osiguranju pristupa za osobe s invaliditetom.

Komentari na članak

Vezani članci

Motorola Moto E

Oduprite se ovisnosti

Smanjite korištenje pametnog telefona i usrećite se!

Kako biste si dali priliku barem malo se maknuti od svog mobitela i "osamostaliti se", dignite pogled s ekrana pametnog mobitela.

Smotra glumačkih akademija

Studentske kazališne produkcije

Međunarodno povezivanje studenata na 4. Smotri glumačkih akademija

Najzanimljivije studentske kazališne predstave prikazat će se na novom izdanju Smotre glumačkih akademija u Rijeci. Osim što će riječki studenti dobiti izvanrednu priliku za predstavljanje svojih sposobnosti i talenata, isto će se pružiti gostima iz SAD-a, Austrije i Njemačke.

FOI

Potpora za realizaciju projekata

Pruža se poslovna prilika studentima FOI-ja i diplomantima

Studenti FOI-ja i alumniji koji su završili studij prije manje od dvije godine imat će priliku usavršiti svoje postojeće projekte „Startup@FOI“ programom podrške projekata. Prijave se šalju do 9. ožujka do podneva.

SCZG izvana

Studentski centar Zagreb podsjeća studente na Domski red

Studentski centar podsjeća studente na posljedice prodaje smještaja ili zamjene

Studente se podsjeća na odredbu koja izriče kako se pravo na smještaj ne može ustupiti drugoj osobi.

Zdravo sveučilište naslovna

Predavanja, radionice i edukacije za studente

Zbog brige o zdravlju zagrebačkih studenata pokrenuto „Zdravo sveučilište“

Suradnjom Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu s prof. dr. sc. Nikolom Đakovićem, provodi se sveučilišno promotivno-preventivni program „Zdravo sveučilište“. U sklopu programa do sada je održano već nekoliko predavanja, radionica i edukacija, i to zahvaljujući Odboru, udrugama i studentskim sekcijama Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.