Dodjela bespovratnih sredstava

Potpisan ugovor o gradnji studentskog doma u Virovitici

Virovitica

Više od 18 milijuna kuna osigurano je za izgradnju studentskog doma u Virovitici. Većina sredstava osigurana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je manji dio dala Vlada RH.

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju studentskog centra u Virovitici potpisani su u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici. Za izgradnju je dodijeljeno više od 18 milijuna kuna. 85 posto tog iznosa došlo je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak iznosa pokrila je Vlada Republike Hrvatske.

Izgradnja će se provesti u sklopu natječaja Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Natječaj je usmjeren na podršku javnim visokim učilištima za poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente, pogotovo one slabijeg imovinskog statusa.

Studentski dom u Virovitici nakon izgradnje moći će primiti 108 studenata. Studenti će biti raspoređeni u 47 soba: 32 dvokrevetne i pet jednokrevetnih. Posebna pažnja posvetit će se osiguranju pristupa za osobe s invaliditetom.

Komentari na članak

Vezani članci

Liječnik

Zdravstvena zaštita studenata

Suradnja Studentskog centra Rijeka i HZJZ-a donosi aktiviranje Ambulante za studente SN Trsat

Studentski centar udružio je snage sa Zavodom za javno zdravstvo, a prvi pozitivan korak prema podizanju razine zdravstvene zaštite riječkih studenata predstavlja proces pokretanja Ambulante u sklopu Paviljona 1 u SN Trsat. Početak suradnje obilježit će se predavanjem liječnika o važnosti brige za vlastito reproduktivno i mentalno zdravlje.

ZET tramvaj

Studenti reagirali na moguće naoružavanje ZET-ovaca

"Budem se u pancirki vozila u tramvaju; nismo sigurni ako kontrolorima daju oružje"

- Tomo Horvatinčić izašao je na slobodu, teroristički napadi su se pojačali, a sad će još i ZET-ovci postati kauboji?! Studentska "Lista načina na koji mogu nastradati" postala je duga u zadnje vrijeme. - jedan je od satričnih komentara.

PRpitch

„PRičom do uspjeha”

PRpitch uskoro u Zagrebu; u sklopu konferencije najbolja studentska PR-kampanja nagrađuje se s 2000 kn

Studenti odnosa s javnošću i srodnih studija u sklopu PRpitcha otkrivaju kako njihova generacija komunicira i kako se s njom treba komunicirati. Osmisli i prezentiraj PR-kampanju za brend ili tvrtku i osvoji 2000 kn!

Učenje

Korisne metode za povećanje produktivnosti

Učite brže i djelotvornije

Brže i lakše učenje ne svodi se samo na dobru raspodjelu vremena koje imate na raspolaganju, nego i na metode koje koristite i koje su se pokazale učinkovitima.

more

Valentina Cigula

Moja strana priče: Lipanj – mjesec groznice zvane nogometni mundijal, muka po ispitnim rokovima i izbacivanje iz domova

Jesam li vam rekla da je ovaj mjesec bio prepun svakojakih događanja sa svih strana svijeta, od lijepih do predivnih, preko onih koja su nas ljutila, do onih koja su nas dirnula ravno u srce?