Stručna praksa

Postani prevoditelj pripravnik u Europskoj komisiji!

Europska komisija

Studiraš jezike i sanjaš o prevoditeljskoj karijeri u nekoj od najvažnijih svjetskih institucija? Na pravom si mjestu jer ti donosimo izvrstan prijedlog koji obuhvaća jedinstvenu priliku za obavljanje kvalitetne i uzbudljive pripravničke prakse u jednoj od najmoćnijih institucija Europske unije –Europskoj komisiji.

Jedna od najvažnijih i najutjecajnijih europskih institucija u potrazi je za prevoditeljima pripravnicima koji će odrađivati petomjesečnu stručnu praksu u multikulturalnom i poticajnom poslovnom okruženju Europske komisije. Odvijat će se u različitim institucionalnim tijelima, službama i agencijama Europske komisije poput Izvršne agencije za mala i srednja poduzeća ili Europske službe za vanjsko djelovanje.

Odabranim će kandidatima pripravnička praksa biti plaćena u jednakim obrocima u mjesečnom iznosu od 1176,83 €. Prvu mjesečnu ratu koja će im pomoći u pokrivanju troškova života pripravnici će zaprimiti 1. ožujka 2018, kada i službeno započinje obavljanje petomjesečne stručne prakse na poziciji prevoditelja pripravnika. Završava u srpnju iste godine  

Potencijalni kandidati moraju zadovoljiti sljedeće kriterije:

  • završen preddiplomski studij (posjedovanje najmanje prvostupničke diplome)
  • izvrsne jezične vještine u jednom od sljedeća tri službena jezika Europske komisije: engleski / francuski / njemački jezik
  • dobro poznavanje još jednog od 21 službenog jezika Europske unije ili nekog od svjetskih jezika koji nije službeni jezik zemalja članica
  • relevantno radno iskustvo (ako ga kandidat posjeduje)
  • međunarodno iskustvo u volontiranju, obrazovanju, poslu, mobilnosti (ako ga kandidat posjeduje)
  • izražene IT vještine, organizacijske sposobnosti i/ili druge vještine vezane uz deficitarna zanimanja i studijske programe
  • visoka razina motivacije

Komentari na članak

Vezani članci

Euri

Financijska pismenost

Mladi uče ulagati, trošiti i štedjeti na projektu "Osobne financije"

Novi projekt Ekonomske klinike "Osobne financije" odvijat će se svakog petka u razdoblju od 31. ožujka do 12. svibnja. Cilj mu je stvaranje financijskih pismenih i odgovornih građana.

Mažoretkinje na Karibima

Budi i ti dio uspješnog tima!

Zagrebačke mažoretkinje održavaju audicije

U dvorani Zagrebačkih mažoretkinja u Palmotićevoj 30 održat će se audicije za nove članice Zagrebačkih mažoretkinja. Zagrebačke mažoretkinje nižu uspjeh za uspjehom, a sve to zahvaljujući izvrsnoj spremnosti i motiviranim članicama kojih ima čak više od 600.

Studentice

Stipendije za studentice

Prijave na Female Engineers MOL Programme moguće do nedjelje u ponoć!

Trima će se studenticama dodijeliti stipendija od 3000 eura koja će financirati njihovo studiranje tijekom jedne akademske godine. Bliži se krajnji rok za prijavu, stoga požurite!

Dubrovnik Summer School

Međunarodna ljetna škola

„Dubrovnik Summer School“ omogućuje studentima da iskažu poslovne sposobnosti

Otvorene su prijave za međunarodnu ljetnu školu eSTUDENT-a koja će se održati u kolovozu. Svaki će polaznik steći potrebnu edukaciju i praktične sposobnosti koje su u današnjem poslovnom svijetu iznimno cijenjene.

foto

Natječaj za stipendije

Vlada Republike Latvije stipendira strane studente

Vlada Republike Latvije raspisala je natječaj za bogat fundus internacionalnih stipendija za sve razine studija, a područje studija nije propisano.