Gostujuće predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Poslušajte koje nedostatke poslovnog novinarstva pronalazi Ante Gavranović

Sveučilište Sjever

Ante Gavranović smatra da poslovnom novinarstvu nedostaje stručno znanje financijske tržišne politike. O tome će govoriti 10. svibnja u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Gostujuće predavanje Poslovno novinarstvo održat će se u utorak, 10. svibnja 2016. godine u 15:30 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica, u predavaonici A01. Govorit će novinar i urednik Ante Gavranović. Poliglot, feljtonist, komentator, pisac više desetaka knjiga i publikacija o gospodarstvu, prvi predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva u samostalnoj Hrvatskoj, dobitnik je nagrade za životno djelo Otokar Keršovani, odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića te je dobitnik niza drugih priznanja. 

Ante Gavranović (1933.) radni je vijek počeo i završio u Privrednom vjesniku. Od lipnja 1954. do rujna 1991. bio je novinar, urednik, glavni urednik i direktor novinsko izdavačke kuće. Također, bio je član Upravnog odbora Končar  elektroindustrija i glavni urednik časopisa Končarevac, predsjednik Uprave Horizont Press-a te predsjednik Uprave Grupe Privredni vjesnik i direktor nakladničke kuće BinozaPress. Gavranović je, uz ostalo, bio i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) te je autor više knjiga o medijima.

On smatra da poslovnom novinarstvu nedostaje stručno znanje iz područja financijskih tržišta i financijske tržišne politike, a posebno u spoznaji o kompleksnom umrežavanju financijskih tržišta, realnog gospodarstva i politike. Prema njegovim riječima svjetsko gospodarsko okruženje traži i treba, možda više nego ikada ranije, kvalitetno poslovno novinarstvo bez obzira na sve praktične, etičke i uredničke potrebe i teškoće. U skladu s navedenim, autor će studentima održati zanimljivo i interaktivno predavanje.

Komentari na članak

Vezani članci

Okrugli stol: Vegetarijanstvo 2015

Klub mladih KLOOZ

Okrugli stol: vegetarijanstvo

Doznajte sve što vas zanima o vegetarijanstvu uz degustaciju vegetarijanskih delicija!

https://pixabay.com/en/learn-media-internet-medium-977545/

Online učenje

Stranice korisne za stjecanje znanja na jednom mjestu

Donosimo popis stranica koje uvelike pomažu pri savladavanju gradiva, proširuju vidike ili donose novu stavku u naše životopise!

Predavanje predsjednice Ustavnog suda RH

Udruga Pravnik

Pozivaju li se sudovi na načelo demokracije, pita se predsjednica Ustavnog suda

Udruga Pravnik organizirala je predavanje predsjednice Ustavnog suda RH. Brojni studenti su se zainteresirali za aktualne probleme hrvatskog pravosuđa.

Knjige

PROBLEM KVALITETE HRVATSKOG OBRAZOVNOG SUSTAVA

Koliko zapravo (ne) znamo?

Područje u kojem hrvatski obrazovni sustav najviše podbacuje je matematika. Istraživanje je provedeno na kvaliteti obrazovanja petnaestogodišnjih učenika, a činjenica da čak 33,2 % učenika podbacuje u ovom području otvara pitanje (ne)kvalitete edukacijskog sustava. Europski prosjek iznosi 22% pa bismo se trebali zapitati zašto su naši učenici toliko lošiji od europskih.

Ruski poduzetnik Andrey Shtylenko u Klubu mladih

Klub mladih Split

Ruski poduzetnik Andrej Štylenko i AIESEC Split otvaraju prosinac u Klubu mladih

U ponedjeljak, 1. prosinca, CEDRA Split u suradnji s Klubom mladih Split organizira predavanje pod nazivom „Intro To Startups: How To Turn Your Idea Into Business“.