Voogle konferencija 2016

Poslovne prilike za studente na konferenciji u Varaždinu

Voogle konferencija 2016

U sklopu teme konferencije „First sale to global scale“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici. Ulaznice za studente su besplatne.

U utorak, 15. ožujka 2016. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Voogle konferencija 2016 na kojoj će gostovati renomirani predstavnici poduzetničkog ekosustava grada Chicaga. U sklopu teme konferencije, First sale to global scale, održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici.

Publika će moći saznati koje mogućnosti i izazove pruža poslovanje u jednom od 10 najkonkurentnijih gradova svijeta, gradu u kojemu se nalazi najbolji poduzetnički inkubator u SAD-u.

O svojim iskustvima u konzultantskom radu sa startup tvrtkama i korporacijama pričat će Terra Winston, dugogodišnja menadžerica u tvrtkama PepsiCo i Delloite, a sada vlasnica konzultantske tvrtke inTerractions. Svoja razmišljanja i inicijative potrebne za poticanje međusektorske suradnje podijelit će Peggy Parfenoff. Peggy je predsjednica WorldChicaga, neprofitne organizacije koja direktno povezuje međunarodne lidere s tvrtkama i organizacijama u Chicagu u obliku studijskih posjeta i stipendija.

Marina Christos, čija tvrtka djeluje u inkubatoru 1871, najboljem poduzetničkom inkubatoru u SAD-u u 2015, pričat će o globalnoj snazi marketinga putem društvenih medija. Jedna od 35 najutjecajnih osoba ispod 35 u Chicagu, Nicole Vasquez, svoje će stavove i ideje o infrastrukturnoj podršci poduzetništvu iznijeti temeljem iskustva u pokretanju vlastitog inkubatora The Shift Chicago.

Osim predavača iz Chicaga, i Pal Rikter iz Danske će u svom predavanju, prožetom vlastitim iskustvima rada u tvrtkama Dell i Satair, pričati o važnosti strateškog i pametnog rasta poslovanja. Julian Oehrlein iz Njemačke, suosnivač tvrtke Oradian, najboljeg financijsko-tehnološkog startupa u srednjoj Europi, otkrit će zašto je jedna od ključnih tajni uspjeha njegove tvrtke dobro poznavanje korisnika i njihovih problema.

Od domaćih predavača tu će biti Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske udruge poslovnih anđela, Matija Tomašković, vlasnik i direktor tvrtke Evolva te Josip Bišćan, upravljački partner u tvrtki Infinum.

Na Dev pozornici održat će se treći ovogodišnji Devzmeetup na kojem će IT stručnjaci i oni koji to žele postati razmijeniti iskustva i znanja iz područja web programiranja, mobilne zabave i sistem integracije.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će 7 odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu Voogle startup godine. Svi sudionici imat će prilike sudjelovati na pripremnoj radionici koju će voditi stručnjaci iz tvrtki Repsly, Degordian, Oradian i Hopwood communications. Vrijedne nagrade za pobjednika osigurali su Algebra, Tehnološki park Varaždin, Geek Design, Startup Slovenia i Voogle Idea Accelerator.

Međunarodni poslovni sastanci (B2B) održavat će se u kazališnim ložama po speed dating i blind dating principu. Svi zainteresirani mogu se registrirati putem online servisa, pronaći ranije registrirane tvrtke i sudionike te dogovoriti sastanke.

Konferenciju organizira Tehnološki park Varaždin pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije. Suorganizatori konferencije su FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera, KREDA studio, Devzmeetup i Expertiva. Partneri konferencije su WorldChicago, US Department of State i US Embassy u Zagrebu.

Za kupovinu ulaznica te prijave na startup natjecanje i poslovne sastanke posjetite službene mrežne stranice konferencije. Ulaznice za studente su besplatne.

Komentari na članak

Vezani članci

Kondomi, zaštita

Nove dimenzije spolnosti

Rezultati ankete: Dečki uglavnom ne koriste zaštitu, prezervativ najkorištenija metoda

Rezultati ankete u sklopu projekta „Nove dimenzije spolnosti” pokazali su da malo više od 70% sudionika koristi zaštitu tijekom seksa i to u većini slučajeva prezervative, oko 19% ponekad koristi zaštitu, dok 10% prakticira nezaštićeni seks.

Ljuto dijete

Sorbus Aucuparia

Dragi političari: Prestanite prozivati mlade koji odlaze raditi u inozemstvu!

Dragi političari, prestanite prozivati mlade koji odlaze raditi u inozemstvo!

Letz Geo

Nova zabavno-edukativna aplikacija

Studenti FER-a osmislili aplikaciju Letz Geo

Riječ je o edukacijsko – zabavnom kvizu koji broji više od 2.000 pitanja u 10 kategorija i nekoliko razina na kojem ljudi mogu testirati svoje znanje geografije ili naučiti nešto novo.

Virtualni dani karijere i znanja

Virtualni dani karijere i znanja

Ponuda poslova i edukacije na jednom mjestu

Online projekt "Virtualni dani karijere i znanja" počeo je 21. listopada i traje osam dana. Na njemu izlažu tvrtke iz nekoliko država i predstavljaju svoje ponude za posao i edukaciju.

FOI Varaždin

Prilike i primjeri međunarodne suradnje

8. Dan međunarodne suradnje na varaždinskom FOI-ju

Na programu će sudjelovati gosti predavači iz akademske zajednice, gospodarstva i Agencije za mobilnost i programe EU-a, kao i studenti koji su dio svog boravka, odnosno prakse proveli u inozemstvu.