LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TVZ Mobile Challenge Cup upsješno završen

Poslodavci izabrali pobjednike TVZ Mc2 natjecanja!

U uzbudljivom finalu, nakon predstavljanja deset najboljih rješenja, poslodavci on-line glasovanjem odabrali i nagradili pet pobjedničkih timova.

U uzbudljivom finalu, nakon predstavljanja deset najboljih rješenja, poslodavci on-line glasovanjem odabrali i nagradili pet pobjedničkih timova.

U prostorijama Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore jučer je održano svečano finale velikog studentskog natjecanja Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija pod nazivom: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2). Na svečanosti koja je okupila veliki broj predstavnika akademske i poslovne zajednice, deset najboljih timova po kriterijima organizatora predstavilo je svoje uratke.

Posebnost ovogodišnjeg finala je bila u dvostepenom načinu ocjenjivanja koje je pojasnio voditelj natjecanja student Luka Pancirov: „TVZ je kao  organizator natjecanja obavio samo inicijalni dio izbora najboljih. Od 17 pristiglih radova odabrali smo i rangirali najboljih 10 te ih izložili sudu poslodavaca da oni odaberu po tri najbolja. U inovativnom algoritmu ocjenjivanja vodili smo računa da naše, akademsko vrednovanje ima težinski Paretov omjer od 20 posto, dok je poslodavcima,  ostavljeno na raspolaganje 80 posto bodova, tako da su  oni bili odlučujući faktor glasovanjem na licu mjesta“. Glasovanje je bilo  anonimizirano, ali interesantno jer su posjetitelji mogli pratiti dinamiku na centralnom platnu. Tek kad je i posljednji, dvanaesti poslodavac glasovao, otkriven je identitet pobjednika.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je: Tehnologijom do utopije - moderna rješenja za društvene probleme, a nagrađeni finalisti su:

  1. mjesto: Mislav Plazzeriano, Ivan Vučilovski i Helena Maretić za aplikaciju Lost & Found Pets
  2. mjesto: Goran Karačić, Ivan Škoro i Ian Rumac za aplikaciju Helpee
  3. mjesto: Kristijan Crnac, Vedran Vidaković i Marko Kos za aplikaciju Evento
  4. mjesto: Aldo Topić, Kristina Marinić i Borna Nemanić za aplikaciju CodeIt
  5. mjesto: Marko Saratlija, Viktorija Zajčić i Ivan Vlahović za aplikaciju Zagreen

-          posebnu nagradu za najbolji dizajn osvojio je Marko Kos

Podsjetimo, u natjecanju je sudjelovalo  252 studenta svih smjerova i godina Tehničkog Veleučilišta, a započelo je još u listopadu 2014. besplatnom edukacijom programera na Android (165), iOS (22) i Microsoft (26) platformama. Tijekom siječnja školovano je još 38 dizajnera. Dizajneri i programeri spajali su se u timove u ožujku, na posebnom Speed Date druženju, nakon kojeg je formirano 27 timova koji su pristupili izradi zadaka. Nakon  šest  tjedana provedenih na izradi svojih aplikacija, čak je 17 timova predalo svoja rješenja, a organizatori su odabrali 10 najboljih za finale.

U večerašnjem žiriju, koji je i odlučio o najboljima, bili su ugledni poslodavci iz dvanaest tvrtki partnera natjecanja: Citus, Five, In2, Infinum, Megatrend, Minus5, Mobendo, mstart, RaZa, Span, Trilix i UX Passion.

Mr. sc. Goran Malčić, prodekan za nastavu i studente TVZ-a u svom je pozdravu prisutnima zahvalio organizatorima – Studentskom zboru Veleučilišta i naglasio kako fakultet u svom programu aktivno podržava i promiče sve izvan nastavne aktivnosti koje studentima omogućuju da u bliskom doticaju s industrijom rade na vlastitom usavršavanju. Uz prigodan poklon, zahvalio je svim okupljenim poslodavcima i zaželio im dobar rast, jer tako na najbolji način mogu iskoristiti prezentirani studentski potencijal.

Na samom kraju natjecanja Nikola Kapraljević, suvlasnik i član Uprave Infinuma, tvrtke koja je od organizatora dobila posebno priznanje za najaktivnijeg partnera natjecanja čestitao organizatorima riječima „ovo je bilo i kvalitetno i interesantno iskustvo ne samo natjecateljima nego i nama poslodavcima- i baš me zanima što ćete napraviti dogodine“.

Organizaciju  višemjesečnog natjecanja vodio je Luka Pancirov, uz suradnike Milana Jovanovića, Gorana Trtinjaka, Ivana Kocijana, Petra Jandrlića i Katarinu Brezak. Mentorirao ih je Vjeran Bušelić, voditelj Centra za karijerno IT savjetovanje TVZ-a.

Više informacija o aplikacijama i studentima nalazi se na stranicama: natjecanje.tvz.hr.

FOTO: TVZ