Visoko obrazovanje

Poslijediplomski specijalistički studij Poduzetništvo i EU fondovi uskoro na Sveučilištu Sjever

Učionica na Sveučilištu Sjever

– Razlozi za pokretanje ovog poslijediplomskog specijalističkog studija višestruki su i ogledaju se u potrebi gospodarstva za većim brojem visokoobrazovane radne snage, približavanju standardima Europske unije te sve većoj potrebi privatnog sektora za kadrovima koji će osigurati stabilnost i konkurentnost poduzeća. – istaknula je prorektorica Hunjet.

Sveučilište Sjever nastavlja sa svojim očekivanim razvojem i novim studijima koji su, prije svega, rezultat analize i praćenja obrazovnih i tržišnih potreba, ali i potreba studenata. Naime, tijekom listopada otvara se natječaj za upis na novi studijski program u Sveučilišnom centru Varaždin, a ovog je puta riječ o prvom poslijediplomskom specijalističkom studiju naziva Poduzetništvo i EU fondovi.

Predviđenim studijskim programom studenti će stjecati vještine prijeko potrebne za razvoj moderne, na znanju temeljene ekonomije, s naglaskom na učenju poduzetničkih vještina primjenjivih u svim segmentima gospodarstva. Studij je osmišljen u skladu s potrebama tržišta rada te će na njemu predavati brojni eminentni i poznati stručnjaci iz gospodarstva.

Prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet istaknula je razloge za njegovo pokretanje:

– Razlozi za pokretanje ovog poslijediplomskog specijalističkog studija višestruki su i ogledaju se u potrebi gospodarstva za većim brojem visokoobrazovane radne snage, približavanju standardima Europske unije te sve većoj potrebi privatnog sektora za kadrovima koji će osigurati stabilnost i konkurentnost poduzeća, ali i nužnosti javnog sektora da se restrukturira i time zaposli stručnije radnike u svrhu pružanja kvalitetnijih usluga građanima. Naravno, pokretanje studija rađeno je i po želji i potrebama samih studenata za nastavkom obrazovanja. 

Poduzetništvo i EU fondovi omogućavaju razvoj poduzetničkog kapaciteta na razini pojedinca – proaktivnog odnosa prema promjenama, kreativno i inovativno ponašanje u identifikaciji problema i traženju rješenja, a time doprinose i jačanju institucionalnog poduzetničkog kapaciteta i konkurentnosti.

Pravo upisa na studij imaju pristupnici koji su završili diplomski sveučilišni studij (300 ECTS) poslovne ekonomije ili ekonomije s prosječnom ocjenom višom od 3,5 ili završen drugi diplomski sveučilišni studij uz uvjete polaganja razlikovnih ispita. Ako pristupnici imaju prosjek ocjena niži od 3,5, moraju priložiti dvije preporuke sveučilišnih profesora. Polaznici koji nemaju završen dodiplomski studij ili preddiplomski i diplomski sveučilišni studij iz ekonomije nakon upisa moraju položiti ispite iz predmeta Uvod u ekonomiju i Uvod u poduzetništvo.

Program specijalističkog studija trajat će dva semestra odnosno jednu godinu. Završetkom studija kandidat stječe 60 ECTS-a i akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica ekonomije (univ. spec. oec.). Zainteresirani kandidati za više se informacija mogu javiti na e-mail adresu ahunjet@unin.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

poslovna konferencija za studente i mlade

Marija Klasić i Maja Šiprak na konferenciji "Should I stay or should I go?"

Poduzetnicama u Hrvatskoj teže je nego u svijetu, ali "nije sve tako sivo"

Muškarci u Hrvatskoj imaju 2,4 puta veću aktivnost u pokretanju poslovnog pothvata od žena, dok je u ostatku svijeta ta brojka znatno niža. Ipak, Marija Klasić i Marija Šiprak poduzetnice su koje su pokazale da se žene u Hrvatskoj mogu i trebaju okušati u pokretanju vlastitog posla.

LEAP Summit

Najveći međunarodni događaj za mlade

Mnoštvo motivacijskih poruka prvog dana LEAP Summita

Zanimljive su se poruke mogle čuti na konferenciji za medije, ali i na središnjoj pozornici gdje su govorila četiri prva (pozvana) predavača!

Milanović na Sveučilištu Sjever

Predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Jesmo li mogli bolje iskoristiti članstvo u EU-u, odgovorit će Zoran Milanović na Sveučilištu Sjever

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Erasmus+

Erasmus+ u Hrvatskoj - Mogućnosti i izazovi

Hrvatska dogodine dobiva 18,8 milijuna eura iz Erasmus+ programa, naučite kako ih iskoristiti

Konferencija je otvorena za javnost, za sve fizičke i pravne osobe potencijalne korisnike EU sredstava. Sudionici će moći postaviti pitanja te dobiti savjete o mogućnostima financiranja svojih ideja i o problemima s kojima se susreću u pripremi i provedbi projekata.

New York noću

Postdiplomski studij

Stipendije programa Fulbright

Stipendije poslijediplomskih studija za istraživanje i usavršavanje u Americi.