Visoko obrazovanje

Poslijediplomski specijalistički studij Poduzetništvo i EU fondovi uskoro na Sveučilištu Sjever

Učionica na Sveučilištu Sjever

– Razlozi za pokretanje ovog poslijediplomskog specijalističkog studija višestruki su i ogledaju se u potrebi gospodarstva za većim brojem visokoobrazovane radne snage, približavanju standardima Europske unije te sve većoj potrebi privatnog sektora za kadrovima koji će osigurati stabilnost i konkurentnost poduzeća. – istaknula je prorektorica Hunjet.

Sveučilište Sjever nastavlja sa svojim očekivanim razvojem i novim studijima koji su, prije svega, rezultat analize i praćenja obrazovnih i tržišnih potreba, ali i potreba studenata. Naime, tijekom listopada otvara se natječaj za upis na novi studijski program u Sveučilišnom centru Varaždin, a ovog je puta riječ o prvom poslijediplomskom specijalističkom studiju naziva Poduzetništvo i EU fondovi.

Predviđenim studijskim programom studenti će stjecati vještine prijeko potrebne za razvoj moderne, na znanju temeljene ekonomije, s naglaskom na učenju poduzetničkih vještina primjenjivih u svim segmentima gospodarstva. Studij je osmišljen u skladu s potrebama tržišta rada te će na njemu predavati brojni eminentni i poznati stručnjaci iz gospodarstva.

Prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet istaknula je razloge za njegovo pokretanje:

– Razlozi za pokretanje ovog poslijediplomskog specijalističkog studija višestruki su i ogledaju se u potrebi gospodarstva za većim brojem visokoobrazovane radne snage, približavanju standardima Europske unije te sve većoj potrebi privatnog sektora za kadrovima koji će osigurati stabilnost i konkurentnost poduzeća, ali i nužnosti javnog sektora da se restrukturira i time zaposli stručnije radnike u svrhu pružanja kvalitetnijih usluga građanima. Naravno, pokretanje studija rađeno je i po želji i potrebama samih studenata za nastavkom obrazovanja. 

Poduzetništvo i EU fondovi omogućavaju razvoj poduzetničkog kapaciteta na razini pojedinca – proaktivnog odnosa prema promjenama, kreativno i inovativno ponašanje u identifikaciji problema i traženju rješenja, a time doprinose i jačanju institucionalnog poduzetničkog kapaciteta i konkurentnosti.

Pravo upisa na studij imaju pristupnici koji su završili diplomski sveučilišni studij (300 ECTS) poslovne ekonomije ili ekonomije s prosječnom ocjenom višom od 3,5 ili završen drugi diplomski sveučilišni studij uz uvjete polaganja razlikovnih ispita. Ako pristupnici imaju prosjek ocjena niži od 3,5, moraju priložiti dvije preporuke sveučilišnih profesora. Polaznici koji nemaju završen dodiplomski studij ili preddiplomski i diplomski sveučilišni studij iz ekonomije nakon upisa moraju položiti ispite iz predmeta Uvod u ekonomiju i Uvod u poduzetništvo.

Program specijalističkog studija trajat će dva semestra odnosno jednu godinu. Završetkom studija kandidat stječe 60 ECTS-a i akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica ekonomije (univ. spec. oec.). Zainteresirani kandidati za više se informacija mogu javiti na e-mail adresu ahunjet@unin.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Voogle konferencija 2016

Voogle konferencija 2016

Poslovne prilike za studente na konferenciji u Varaždinu

U sklopu teme konferencije „First sale to global scale“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici. Ulaznice za studente su besplatne.

Lemax

Put do uspjeha

„ICT Supergirls”: Ambiciozne poduzetnice dokazale da u ICT sektoru ima mjesta za žene

Talentirane žene podijelile su svoje putove pune uspona i padova te male tajne kako uspješno plivati u poduzetničkim vodama. Svoja iskustva prenijele su gošćama i uputile mnoge savjete kako preživjeti okrutan svijet „businessa”.

Fran Poštenjak

Intervju s doktorom za drveće Franom Poštenjakom

„Kao najnaprednija vrsta ovog planeta ne smijemo sami sebi dopustiti da ga uništimo do neprepoznatljivih razmjera“

Mladi poduzetnik, Fran Poštenjak, odabrao je podosta rijetko zanimanje – doktor za drveće. Želja mu je da svojim radom pomogne Hrvatskoj da konačno stane na noge i iskoristi svoje potencijale – barem što se tiče urbanog šumarstva i ljepote prirodnog šumskog okoliša.

foto

Panel-rasprava na EFOS-u

Poduzetne žene otkrivaju na kakve prepreke nailaze na poslovnom putu

Ivona Adrić, Mirna Ažić, Jasenka Crnković, Iva Mikić, Laura Palančević i Zrinka Šesto poduzetne su i proaktivne žene koje će svoju priču približiti posjetiteljima panel-rasprave koja se na EFOS-u organizira ususret Danu žena.

Radionica Siguran Start

Postavite temelje uspješne tvrtke

Besplatna radionica „Siguran Start” okuplja poduzetnike početnike

Kroz predavanja i savjete renomiranih stručnjaka, mladi poduzetnici imat će priliku doznati više o praktičnim iskustvima i širokoj paleti znanja i vještina koji su važni za uspješno poslovanje.