Sveučilište u Dubrovniku

Početak suradnje s europskim sveučilištima na Erasmus+ tjednu

naslovna

Na Sveučilištu u Dubrovniku održava se drugi po redu Erasmus+ tjedan. Pristiglo je 17 nastavnika i 10 članova administrativnog osoblja s europskih sveučilišta.

Drugi Erasmus+ tjedan za gostujuće nastavnike i za nenastavno osoblje održava se od 11. do 15. travnja 2016. na Sveučilištu u Dubrovniku. Na tri sveučilišna odjela (Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Odjel za elektrotehniku i računarstvo i Odjel za umjetnost i restauraciju) boravit će ukupno 17 nastavnika.

Na Sveučilištu će boraviti i 10 članova administrativnog osoblja s europskih sveučilišta koji će sa zaposlenicima Sveučilišta u Dubrovniku razmjenjivati znanje i iskustva. Gosti dolaze iz 10 europskih zemalja: Portugala, Njemačke, Češke, Poljske, Španjolske, Belgije, Latvije, Kosova, Austrije i Bugarske.

 

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

 

Erasmus+ tjedan svečano je otvoren 11. travnja pozdravnim govorom prorektora za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Vlatka Lipovca, koji je istaknuo da se veseli suradnji s europskim kolegama koja će proizaći iz ovog Tjedna. Također, uvodno je voditeljica Službe za međunarodnu suradnju Sandra Memunić održala prezentaciju o Sveučilištu u Dubrovniku, ali i samom gradu Dubrovniku. 

 

Foto: Sveučilište u Dubrovniku

 

Komentari na članak

Vezani članci

Potpisan ugovor o suradnji Ine i Studentskog.hr 2018.

Potpora projektima mladih i za mlade

INA kontinuirano podupire mlade, potpisan ugovor o nastavku suradnje sa SIK-om

Potpisivanjem ugovora o suradnji INA nastavlja pružati potporu entuzijastičnim SIK-ovim volonterima, čime još jednom pokazuje spremnost za sudjelovanjem u procesima pripreme i realizacije projekata mladih i za mlade.

FFZG izvana

Cenzura nad studentima

Dekan FFZG-a cenzurirao pismo Saveza studentskih udruga na temu ugovora s KBF-om

Kada se izglasavala ova suradnja, tadašnji dekan Filozofskog fakulteta – a sadašnji rektor – Damir Boras nije adekvatno predstavio točne uvjete suradnje profesorima, studentima, članovima Vijeća. To je predstavio kao međufakultetsku suradnju bez dodatnih detalja.

Sveučilišne jadranske igre u Dubrovniku

Vodeni sportovi

U Dubrovniku će se održati prve Sveučilišne jadranske igre

Organizacijom Sveučilišnih jadranskih igara Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku želi potaknuti stvaranje novih prijateljstava i suradnju između pojedinaca, timova i sveučilišta.

Dubrovački krovovi

Studentski smještaj

Dubrovnik, Pula, Zadar – potraga za stanom

U preostala tri velika sveučilišna grada, najveći je problem što studentski domovi još nisu izgrađeni. Iako je akademska godina na početku, još uvijek postoji nada da ćete pronaći svoj savršeni smještaj!

Pixabay

Stručno-znanstvena radionica Sveučilišta

Sadašnji i bivši dubrovački studenti komunikologije propituju kulturno naslijeđe svojeg područja

Stručno-znanstvena radionica o dubrovačkoj kulturnoj i književnoj baštini okupit će Odjel za komunikologiju dubrovačkog sveučilišta. Bivši i sadašnji studenti predstavit će svoje seminarske, završne ili diplomske radove koje su izradili u okviru sveučilišnih nastavnih kolegija.