SD Cvjetno naselje

Pobuna studenata protiv loše hrane u domu

Menza na Cvjetnom

Objava na popularnoj Facebook grupi podijelila je stanare SD Cvjetno naselje. Dok jedni govore o katastrofalnoj prehrani u domskoj menzi, drugi smatraju da se radi o čistom pretjerivanju.

Konačno se stišala pobuna protiv poskupljenja studentskih domova i činilo se kao da su studenti napokon mirni. Obnovljene sobe studentskog doma Cvjetno naselje polako su se popunile stanarima, trava je pokraj popularnih klupica između 3. i 4. paviljona počela rasti, dom je oživio. Međutim, nezadovoljstvu nije došao kraj.

Menza ovog doma postala je predmetom burnih rasprava na Facebook grupi Ekipa s Cvjetnog koja broji više od pet tisuća članova. Domski odbor ih je obavijestio da je do njega stigao val nezadovoljstva i poziva sustanare da zajedno učine nešto po tom pitanju.

– Predlažemo da za početak svatko od nas pošalje sve svoje primjedbe na mail prehrana@sczg.hr. Možete navesti apsolutno sve što vam smeta (preslano, neslano, hladno, premala porcija, dlaka u hrani, žohar, krivi računi, prljavština, slaba ponuda, pileći file kojeg nitko nikad nije vidio i slično). Ako imate slike, dobro će doći. – stoji u grupi.

Objava je dovela do pravog malog rata među studentima. Dok su jedni gorljivo zagovarali mišljenje nije sve tako sivo, drugi su oštro napadali nepravdu, radnike u menzama i SC.  Dio ih je obroke opisivao odvratnima, splačinama, hranom za životinje, a drugi su pak smatrali da su takvi nezahvalni i da potpuno preuveličavaju postojeće stanje. Neki navode da ne plaćaju uvijek ono što jedu, već se na njihovim računima nađe nešto nisu ni vidjeli ili im se pak podvali nečiji tuđi račun.

– U menzi jedu ljudi, a ne životinje. Hrana nije besplatna da se nemamo pravo žaliti, već svi studenti plaćaju račune uz potporu države. –  jedan je od komentara.

Iako je obnova spomenutog restorana bila predviđena u sklopu rekonstrukcije cijelog doma, do toga nije došlo. Teško je procijeniti u kojoj mjeri dotrajalost kuhinjskih uređaja utječe na kvalitetu prehrane, a koliko su zaposlenici odgovorni za isto.

Za jedan meni u menzi, student izdvoji 6,50 kn, a država subvencionira ostalih dvadesetak kuna. Ostaje upitno je li cijena u skladu s kvalitetom. Logično je da studenti ne očekuju da će ih za tu cijenu na meniju dočekati jastog. Ovom akcijom uglavnom traže manje masnu hranu te više povrća po izboru. 

Komentari na članak

Vezani članci

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Dan otvorenih vrata

Posjetite mini pivovaru na zagrebačkom PBF-u

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.

Talačka kriza

Masakr u Garissi

Al-Shabaab ubio sveukupno 147 studenata u pohodu na Garissu

Okončana je talačka kriza u Garissi. Islamski ekstremisti ubili su 147 studenata kršćanske vjeroispovijesti.

Papirologija

Novi Pravilnik o stegovnoj odgovornosti studenata

Za varanje na ispitu pismena opomena, za zlouporabu indeksa teža kazna

Najviše novosti odnosi se na stegovni postupak. Rok za pisanu prijavu produžen je s tri dana na čak šest mjeseci. Ovom odredbom nastoji se stati na kraj svima koji naprave težu povredu obveze iz Pravilnika, a kazna može biti zabrana polaganja ispita, te privremeno ili trajno isključenje sa studija.

SC Split logo

Promotivni video splitskog Studentskog centra

VIDEO: Pogledajte kako izgledaju splitske menze, studentski domovi i Student servis

Pogledajte promotivni video splitskog Studentskog centra!

Zajedništvo

Stekni nova iskustva!

Ljetne škole 2014.: edukacija i zabava u jednom!

Upoznajte nove ljude, provedite ljeto u nekoj novoj državi i vratite se kući s dodatnim ECTS bodovima i mnoštvom novog iskustva i novih prijateljstva. Ljetne škole čekaju na vas. Odvažite se i zakoračite u nešto novo.