Studentsko natjecanje

Ovogodišnji FOI CORE studente povezuje s poslodavcima i nagrađuje ih

Dekan FOI-ja Neven Vrček

FOI CORE studentsko je natjecanje koje se održava na FOI-ju. Sudionici se natječu rješavajući poslovni zadatak te se na taj način povezuju s poslodavcima i bore za vrijedne nagrade.

Otvorenje FOI CORE 2017. održalo se u utorak, 28. ožujka na FOI-ju. Događaj je svečano započeo uvodnim govorima dekana prof. dr. sc. Nevena Vrčeka, potpredsjednika za poslovni razvoj AIESEC-a Hrvatske Luke Klarića te voditeljice projekta Katarine Raguž. Nakon uvodnih govora, slijedile su prezentacije poslovnih slučajeva od strane poduzeća sudionika na ovom natjecanju, i to redom: Viktor Lazar (ecx.io), Emir Džanić i Ines Lukač (Podravka) te Tomislav Fotak (NTH Mobile).

FOI CORE je case study natjecanje koje organiziraju studenti, a koje se na Fakultetu organizacije i informatike održava već desetu godinu. Organizatori su članovi studentske organizacije AIESEC, a ovogodišnji organizacijski tim čine: Katarina Raguž (studentica 3. godine PDS smjera Poslovni sustavi), Lucija Matulić (studentica 3. godine PDS smjera Poslovni sustavi) te Deana Kovač (studentica 1. godine DS na Ekonomici poduzetništva).

Cilj je natjecanja da se studenti rješavajući zadani poslovni zadatak povežu s poslodavcima. Ideja je da pokažu svoje znanje i ideje, postanu potencijalni suradnici/zaposlenici predstavnika poslovnih zadataka te na kraju osvoje vrijedne nagrade. Na njegovo otvorenje pristiglo je više od 170 studenata, što ukazuje na izniman interes.

Sudjelovati mogu svi redovni i izvanredni studenti preddiplomskih i diplomskih studija neovisno o fakultetu na koji su upisani, samostalno ili u timovima do tri člana. Prijave traju do 2. travnja.

Sveukupni fond nagrada ove je godine 15 000 kuna, odnosno 5000 kuna po slučaju i dijeli se na prva tri mjesta. Osim novčane nagrade, sudionike očekuju i brojne druge vrijedne nagrade sponzora natjecanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Škola o medijima 2014

SKAC_ST

Škola o medijima 2014: „Mladi u javnom prostoru medija“

Od 22. do 28. rujna 2014. godine u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu održat će se Škola o medijima, a ovogodišnja tema je „Mladi u javnom prostoru medija“.

Promocija studenata

Nova mogućnost stipendiranja

Prijavite se za studij na Floridi i bogate stipendije

Florida-Eastern European Linkage Institute studentima iz Istočne Europe dodjeljuje stipendije koje će im pokriti troškove školovanja na Florida State Universityju.

Bruxelles

Nagrade Europskog parlamenta

„Karlo Veliki”: od 2500 do 7500 eura za projekt te put u Bruxelles ili Strasbourg

Predsjednik Europskog parlamenta i predstavnici Zaklade međunarodne nagrade „Karlo Veliki” uručit će nagrade za najbolje projekte mladih koji potiču stvaranje osjećaja europskog identiteta. Mladi svoje ideje mogu prijaviti do 29. siječnja.

Strah, zabrinutost

Vikend odlučivanja

Dopusti Bogu da uđe u tvoj proces odlučivanja, poručuju iz SKAC-a

Od 3. do 5. studenog održat će se vikend odlučivanja temeljen na ignacijanskoj duhovnosti. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 1. studenog.

Promocija

Raspisan natječaj

Dodjeljuje se čak 10 000 državnih stipendija za ovu akademsku godinu

Prijave za državnu stipendiju u mjesečnom iznosu od 1 200 kuna podnose se od 12. listopada do 6. studenog 2017. godine.