LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Ovo je program ovogodišnjeg Tjedna Sveučilišta u Zagrebu: pripremili su i poklon za studente

Svečani koncert, dodjela priznanja, razni paneli, Smotra Sveučilišta, strategija razvoja, ali i poklon studentima dio su programa ovogodišnjeg Tjedna Sveučilišta.

Svečani koncert, dodjela priznanja, razni paneli, Smotra Sveučilišta, strategija razvoja, ali i poklon studentima dio su programa ovogodišnjeg Tjedna Sveučilišta.

Od 3. do 11. studenog 2023., Sveučilište u Zagrebu priredit će niz događanja povodom početka 355. akademske godine u okviru obilježavanja ovogodišnjeg Tjedna Sveučilišta. Na stranici Sveučilišta objavljen je službeni program. Evo što sve uključuje:
 

Svečana ceremonija, koncert, paneli...


Tjedan Sveučilišta započet će 3. studenog, u 9 sati posjetom izaslanstva groblju Mirogoj kako bi položili vijenac i odali počast preminulim profesorima i studentima Sveučilišta u Zagrebu. Također će položiti vijenac na grobu prvog rektora Matije Mesića.

Nakon toga u 12 sati bit će održana svečana ceremonija dodjele priznanja profesorima u trajnom izboru te spomen-medalja umirovljenim nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu. U subotu, 4. studenoga, u 19.30 sati Simfonijski orkestar HRT-a održat će svečani koncert pod nazivom Sveučilišna idila povodom Dana Sveučilišta u Zagrebu.

Program se nastavlja promocijom drugoga izdanja knjige Diplomatski pečat u ponedjeljak, 6. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici s početkom u 12 sati.

U utorak, 7. studenog, s početkom u 10 sati u SEECEL-ovoj zgradi Sveučilišta bit će održani paneli koji će se fokusirati na ulogu Sveučilišta u Zagrebu u međunarodnom kontekstu znanja i istraživanja, kao i na pitanja mobilnosti i studijskih programa prilagođenih za 21. stoljeće. Tamo će se u srijedu 8. studenoga u 11 sati održati i svečana sjednica Senata gdje će biti dodijeljene nagrade Sveučilišta studentima i nastavnicima s istaknutim rezultatima.
 

Poklon za studente Sveučilišta u Zagrebu


Dio programa Tjedna Sveučilišta je i 28. Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja se od 9. do 11. studenog održava na Zagrebačkom velesajmu. Tamo će se budućim studentima predstaviti zagrebački fakulteti, a u petak, 10. studenoga, s početkom u 13 sati u SEECEL-ovoj zgradi Sveučilišta bit će prezentirana strategija razvoja Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj.

Tjedan Sveučilišta zatvorit će sveučilišna brucošijada u subotu, 11. studenoga. Brucošijada je poklon studentima Sveučilišta u Zagrebu, a ulaz je besplatan uz predočenje ulaznice.

FOTO: FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA