LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vlastita kupaonica s kadom?

Ovako izgleda soba u najskupljem studentskom domu u Hrvatskoj

Ovaj dom izgledom podsjeća na novu stambenu zgradu ili hotel, a stanarima nudi određene pogodnosti.

Ovaj dom izgledom podsjeća na novu stambenu zgradu ili hotel, a stanarima nudi određene pogodnosti.

Studentu koji živi u prosječnom studentskom domu bit će teško za povjerovati da postoje domovi u kojem se soba otvara na karticu, u sklopu sobe je velika kupaonica s kadom, veliki prostor za boravak i učenje, prostrani ormari i klima. No, u takvom luksuzu uživaju stanari studentskog doma u Dubrovniku.

Ovaj dom izgledom ne podsjeća na studentski dom, već na novu stambenu zgradu ili čak hotel. U usporedbi s nekim studentskim domovima u Zagrebu, gdje studenti nerijetko dijele kupaonicu s ostatkom kata, dom u Dubrovniku podsjeća na hotel s pet zvjezdica. Stanari taj luksuz plaćaju oko 140 eura mjesečno (dvokrevetna soba), što je dvostruko skuplje od prosječnog smještaja u zagrebačkim domovima. Mjesečna stanarina u SD Stjepan Radić za dvokrevetnu sobu iznosi između 66 i 106 eura mjesečno, stanarina za dvokrevetnu sobu u SD Cvjetno naselje iznosi 89,59 eura mjesečno, u SD Ante Starčević stanarina iznosi 66,36 eura mjesečno, a u SD Lašćina između 39 i 53 eura, stoji na stranici Studentskog centra u Zagrebu.
 
Osim što dubrovački studenti imaju priliku kupati se u moru (ako nisu zauzeti učenjem za ispitne rokove), imaju i klimu koja im olakšava učenje za vrijeme ljetnih vrućina. Stanari jednog doma u Zagrebu nisu te sreće, ali zbog učestalih nestašica tople vode, osvježenje ih čeka ispod hladnog tuša.
 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT