Sveučilište u Zagrebu

Otvoreni upisi za specijalistički studij Ekoinženjerstva

Inženjer; izvor: https://unsplash.com/photos/5fNmWej4tAA

Raspisan je Natječaj za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij “Ekoinženjerstvo”. Prijave traju do 31. kolovoza.

Centar za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za upis specijalističkog studija Ekoinženjerstva u akademskoj godini 2018/2019 na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Pravo upisa imaju osobe s diplomom sveučilišnog diplomskog studija iz tehničkog ili biotehničkog područja. Ostali se mogu prijaviti uz mogućnost potrebe za polaganjem razlikovnih ispita.

Studij omogućuje razvijanje i proširivanje sposobnosti primjene interdisciplinarnog pristupa pri izvođenju tehničkih projekata i istraživanjima pri razvoju tehnologija te opća inženjerska znanja stečena tijekom dodiplomskog obrazovanja. Predviđeno trajanje studija su jedna do dvije godine  Školarina iznosi 8000 kuna po semestru, dok se za kandidate koji upisuju razlikovne kolegije ona povećava za 4000 kuna. Ukoliko troškove studija snosi poduzeće ili ustanova, prilikom upisa potrebno je priložiti odgovarajuću Odluku o snošenju troškova.

Dokumentacija potrebna za prijavu uključuje ispunjeni obrazac, ovjerenu presliku diplome ili rješenja o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije, životopis, prijepis ocjena sa studija, potvrdu o poznavanju jednog svjetskog jezika te dodatnu dokumentacija za koju kandidat smatra da će mu biti od koristi. Prijave traju do 31. kolovoza, a sva se potrebna dokumentacija šalje na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, s naznakom za: EKOINŽENJERSTVO, Marulićev trg 19, 10000 Zagreb. Pripazite na pravila jer prijave koje nisu u skladu s uputama ili nisu potpune neće biti uzete u obzir.

Više informacija o samom studiju i upisima možete pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Komentari na članak

Vezani članci

Ispunjavanje obrazaca

Upisi na fakultet

VIDEO: AZVO pruža informacije maturantima o „faksiranju”; snimio TV Student

„FAKSiranje” novi je videospot koji je osmislila Agencija za znanost i visoko obrazovanje, a izradila ga Televizija Student. Namijenjen je maturantima koje očekuju upisi na fakultete.

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu uputilo poziv za iskazivanje interesa za poslijediplomski studij Intelektualno vlasništvo

Zbog ograničenog broja upisnih mjesta prednost pri upisu na studij imat će kandidati koji su iskazali interes za upis na studij.

Ulaz na KIF

Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Objavljene konačne rang-liste za upis na visoka učilišta

Prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, studijske je programe u ljetnom upisnom roku prijavilo 40 385, a pravo upisa ostvarilo 29 590 kandidata. Ostalo je još 8670 mjesta.

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu

Dani otvorenih vrata

Doznajemo zašto je dobro studirati na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije

Splitski FGAG ovoga je tjedna otvorio svoja vrata maturantima i drugim zainteresiranim posjetiteljima. Kroz manifestaciju oni doznaju sve što ih zanima o kolegijima, teoretskom i praktičnom dijelu gradiva, kao i o opcijama diplomskog studija.

Sveučilište Ljubljana, Slovenija

Studiranje u inozemstvu

439 studenata iz Hrvatske ove godine upisano na Sveučilište u Ljubljani

U aktualnoj studijskoj godini 439 studenata iz Hrvatske pridružuje se ukupnom broju od više od 38 000 studenata upisanih na Sveučilište u Ljubljani koje se svrstalo među tri posto najuglednijih na svijetu.