Sveučilište u Zagrebu

Otvoreni upisi za specijalistički studij Ekoinženjerstva

Inženjer; izvor: https://unsplash.com/photos/5fNmWej4tAA

Raspisan je Natječaj za upis na Sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij “Ekoinženjerstvo”. Prijave traju do 31. kolovoza.

Centar za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za upis specijalističkog studija Ekoinženjerstva u akademskoj godini 2018/2019 na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Pravo upisa imaju osobe s diplomom sveučilišnog diplomskog studija iz tehničkog ili biotehničkog područja. Ostali se mogu prijaviti uz mogućnost potrebe za polaganjem razlikovnih ispita.

Studij omogućuje razvijanje i proširivanje sposobnosti primjene interdisciplinarnog pristupa pri izvođenju tehničkih projekata i istraživanjima pri razvoju tehnologija te opća inženjerska znanja stečena tijekom dodiplomskog obrazovanja. Predviđeno trajanje studija su jedna do dvije godine  Školarina iznosi 8000 kuna po semestru, dok se za kandidate koji upisuju razlikovne kolegije ona povećava za 4000 kuna. Ukoliko troškove studija snosi poduzeće ili ustanova, prilikom upisa potrebno je priložiti odgovarajuću Odluku o snošenju troškova.

Dokumentacija potrebna za prijavu uključuje ispunjeni obrazac, ovjerenu presliku diplome ili rješenja o priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije, životopis, prijepis ocjena sa studija, potvrdu o poznavanju jednog svjetskog jezika te dodatnu dokumentacija za koju kandidat smatra da će mu biti od koristi. Prijave traju do 31. kolovoza, a sva se potrebna dokumentacija šalje na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, s naznakom za: EKOINŽENJERSTVO, Marulićev trg 19, 10000 Zagreb. Pripazite na pravila jer prijave koje nisu u skladu s uputama ili nisu potpune neće biti uzete u obzir.

Više informacija o samom studiju i upisima možete pronaći na mrežnim stranicama Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Komentari na članak

Vezani članci

Student

(Javne) tajne studijskih programa

Vodič: Kako odabrati pravi fakultet?

Postoji mnogo različitih fakulteta, zanimanja i smjerova. Otkrijte što je potrebno uzeti u obzir pri odabiru svojega.

Medvjedić

Humanitarna akcija

FKIT-ovci na božićnom druženju prikupljalju donacije za dečka koji prodaje plišance

Ovog se četvrtka na FKIT-u prikupljaju donacije za Domagoja Stojšića iz Osijeka te za još jednu zagrebačku siromašnu obitelj. Humanitarno božićno druženje obilježit će pregršt aktivnosti, ali i palačinke, kuhano vino i Djed Mraz.

govorništvo

Umijeće govora

U tijeku upisi u Govorničku akademiju Demosten; studentima dostupna posebna ponuda

Početak nove školske i akademske godine uvijek je prilika za stjecanje novih vještina i znanja. U vremenu kada sve više ljudi priča, prava je umjetnost govoriti, stoga tim mladih i entuzijastičnih stručnjaka Govorničke akademije Demosten zainteresirane polaznike uči upravo govoru.

FKIT

Edukativni program na FKIT-u

Business week: sve o pisanju znanstvenog rada, doktoratima, stipendijama za mlade u znanosti

– Imat ćete priliku čuti kako napisati znanstveni rad i kako ga objaviti, kako napisati i otkuda financirati svoj znanstveni projekt, koje su mogućnosti za mlade istraživače u Hrvatskoj, gdje možete na doktorat, praksu ili razmjenu, koje sve stipendije postoje za mlade u znanosti, a osim toga moći ćete poraditi i na svojim prezentacijskim i komunikacijskim vještinama. – poručuju organizatori.

Sveučilište Ljubljana, Slovenija

Studiranje u inozemstvu

439 studenata iz Hrvatske ove godine upisano na Sveučilište u Ljubljani

U aktualnoj studijskoj godini 439 studenata iz Hrvatske pridružuje se ukupnom broju od više od 38 000 studenata upisanih na Sveučilište u Ljubljani koje se svrstalo među tri posto najuglednijih na svijetu.