LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program ZABUM

Otvorene su prijave za društveni hackathon „Green Growth” – najbolje timove očekuju novčane nagrade

Prijaviti se možete do 7. srpnja u timovima od 3 do 5 članova, a pobjednike očekuju novčane nagrade u ukupnom fondu od 21 000 kuna.

Prijaviti se možete do 7. srpnja u timovima od 3 do 5 članova, a pobjednike očekuju novčane nagrade u ukupnom fondu od 21 000 kuna.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim uredom za kreativnost i inovacije uz podršku Zagrebačkog inovacijskog centra poziva studente svih godina zagrebačkih fakulteta na hackathon za „Green Growth”, koji će se održati od 16. do 18. srpnja 2021. u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra u Zagrebu.

Natjecanje će se održati uživo, a sudionici će imati na raspolaganju prostor za rad preko noći sa subote na nedjelju (17/18. srpnja) u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) na adresi Avenija Dubrovnik 15.

Iza teme green growth krije se, navode organizatori, rješavanje izazova ekološke održivosti u vlastitoj okolini. U neke od tih izazova ubrajaju se: green energy (zelena energija), sustainable agriculture (održiva poljoprivreda), smart cities (pamenti gradovi), smart buildings (pametne zgrade), urban farming (urbana poljoprivreda), urban gardening (urbano vrtlarstvo), micromobility (mikromobilnost) te slični niz zelenih načina ophođenja prema okolini.

Prijaviti se možete u timu (3 do 5 članova) te minimalno jedan član tima treba posjedovati napredne vještine programiranja kako bi osmišljavanje softverskog rješenja ili prototipa bilo efikasnije. Potrebno je ispuniti jednu prijavu po timu, odnosno jedna osoba iz tima prijavljuje tim i ideju. Rok za slanje prijava je 7. srpnja 2021. godine do 23:59, a prijaviti se možete na poveznici


Kako bi što bolje riješili prijavljeni problem, svaki tim radi uz pomoć stručnih business i IT mentora, koji stoje na raspolaganju svom timu za vrijeme trajanja hackathona. Tri najbolja tima prema odabiru stručnog žirija dobit će novčane nagrade, a ukupni nagradni fond iznosi 21 000 kuna.

 

Hackathon Green Growth provodi se kao jedna u nizu aktivnosti UNICEF-ovog programa za mlade ZABUM, a cilj je, ističu organizatori, pružiti mladima mentorstvo, iskustvo, znanje i priliku da mijenjaju stvari na bolje.

FOTO: HUKI - HRVATSKI URED ZA KREATIVNOST I INOVACIJE