LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SKAC PALMA

Otvorene su prijave za ciklus radionica o emocijama i za radionicu Kako učiti?

U studenom kreće novi ciklus radionica te će se održati i jednokratno predavanje na temu učenja i motivacije.

U studenom kreće novi ciklus radionica te će se održati i jednokratno predavanje na temu učenja i motivacije.

Tijekom listopada u organizaciji SKAC-a Palme proveden je ciklus radionica Više u slobodu ​​​​​​ granice, a održano je i prvo jednokratno predavanje Upoznaj anksioznost u sklopu programa Više od kave na špici. Obje teme privukle su velik broj zainteresiranih, osobito tema anksioznosti s kojom nas je upoznala Marija Mikulić, psiholog i psihoterapeut. U studenom kreće novi ciklus radionica te će se održati i jednokratno predavanje na temu učenja i motivacije.

Novi ciklus radionica o emocijama, o učenju i motivaciji
 

Radionica Kako učiti? održat će se 11. studenog u 10h u Ilici 28. Predavač je Dominik Borna Ćepulić, psiholog i asistent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Upoznat će nas s konkretnim i provjerenim tehnikama učenja, a podijelit će i nekoliko savjeta o upravljanju svojim vremenom bez čega je gotovo pa nezamislivo učinkovito učenje. Tema će biti i neki popularni mitovi o učenju i motivaciji te ćemo vidjeti što istraživanja pokazuju o njihovoj istinitosti. Osim toga govorit ćemo o studiranju kao privilegiranom vremenu koje je više od pukog učenja, kakav je to zdrav stav prema ocjenama i kakvu ulogu u svemu tome imaju naše želje. Radionica je primarno namijenjena studentima, ali je otvorena za sve koji uče, bilo da polažu stručni ispit, pripremaju doktorski rad ili su u srednjoj školi.
 

Ciklus Više od doživljaja  emocije:  Radionice su namijenjene mladima od 18 do 30 godina koji:

  • žele naučiti više o (svojim) emocijama
  • imaju teškoća u prepoznavanju i/ili imenovanju emocija
  • žele vidjeti kako ih emocije mogu usmjeriti prema dobru, i kada ih odvlače od dobrog
  • bi htjeli znati kako nam sv. Ignacije može pomoći u osjećanju i prepoznavanju različitih emocija.


Emocije su te koje svakog od nas guraju, tj. pokreću u nekom smjeru, u smjeru onoga što je važno za naše potrebe, ciljeve i opstanak. Naše emocije mogu nas upozoriti na potencijalne opasnosti ili nas potaknuti na odvažnost, a njihovim zanemarivanjem možemo si nanijeti mnogo štete. Na ciklusu radionica Više od doživljaja vježbat ćemo se u preuzimanju kontrole kroz prepoznavanje, imenovanje i usmjeravanje naših emocija.

Radionice započinju u studenom 2023. godine i traju do sredine prosinca. Prvi online-susret je 8. studenog, a radionice će se uživo održati 22. studenog, 29. studenog, 6. prosinca i 13. prosinca od 18 do 20 sati. Prijave za sudjelovanje su obavezne, a broj sudionika ograničen! Prijaviti se možete pomoću obrasca do 7. studenog u 19h.

Dolazak na radionice je obavezan, uključuje vježbe i međusobno dijeljenje uz mrvu teorije i ignacijevskog pogleda na temu za koji su zaduženi psihologinja Katarina Šimić, Paula Borošak i p. Mislav Skelin. Od sudionika se dodatno očekuje osobni rad u opsegu 15 minuta dnevno.

Više informacijama o edukacijama i radionica u organizaciji SKAC-a Palme potražite ovdje.

 

FOTO: SKAC PALMA PR