LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu

Otvorene su prijave za besplatan program postakademskog zapošljavanja

Studenti će se kroz program osposobljavati za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata. Prvi modul izvodit će se putem Ljetne škole koja će se održati od 11. do 22. srpnja 2016. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Studenti će se kroz program osposobljavati za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata. Prvi modul izvodit će se putem Ljetne škole koja će se održati od 11. do 22. srpnja 2016. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

Program postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti provode Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu. Program će u akademskoj godini 2015./2016. upisati druga generacija studenata koji će biti osposobljeni za pokretanje i vođenje gospodarskih i drugih subjekata. Programom se ujedno nastoje povećati opće sposobnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje nakon završenog studija.  

Prijaviti se mogu studenti preddiplomskih sveučilišnih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih, diplomskih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija. Ukupno će biti upisano 30 studenata Sveučilišta u Splitu i 30 studenata Sveučilišta u Zagrebu.

Program je koncipiran prema modulima. Prvi modul izvodit će se putem Ljetne škole koja će se održati od 11. do 22. srpnja 2016. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu. Studenti će biti upoznati s poduzetničkim vještinama i načinom razmišljanja, usvajati vještine identifikacije i analize poslovnih prilika te osnove pravnog okvira poduzetničkog poduhvata i poslovanja.

Program je besplatan za sve polaznike. Studentima kojima je potrebno bit će osiguran i smještaj te prehrana u jednom od studentskim domova Studentskog centra u Splitu.

Uz prijavu, potrebno je dostaviti motivacijsko pismo, dokaz o prethodnom sudjelovanju u provedbi učeničkih ili studentskih projekata, ako postoji, te sudjelovanju u programima dodatnog usavršavanja ili obrazovanja, dokaz o uspjehu u nastavi, pozitivno mišljenje sastavnice o nastavnoj i izvannastavnoj aktivnosti koje ukazuje na poduzetnički potencijal studenta, koje daje nastavnik, mentor ili čelnik sastavnice, te potvrdu o statusu.

Prijave se predaju do 29. lipnja 2016. godine putem web-stranica Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu, poštom ili osobno na adresu Sveučilišta u Splitu. Dodatne informacije i obrazac za prijavu pronađite na web-stranicama Sveučilišta u Splitu.

FOTO: ZVONIMIR MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR